marttiissakainen

Kokenut "kehäkettu" EU:n komission johtoon

 

EU:n jäsemaiden johtajat äänestivät 26 puolesta - kaksi vastaan Jean -Claude Junckerin uuden komission puheenjohtajaksi. Britannian pääministeri David Cameronin sinnikkäästä vastustuksesta huolimatta Saksan liitto-kansleri Angela Merkelin tuella Luxenburgin entinen ja pitkäaikaisin ( 18 vuotta ) pääministeri tuli valituksi. Vain Unkari vastusti Junckerin valintaa Britannian ohella. Europarlamentti vahvistanee virallisesti nimityksen heinäkuun aikana.

Junckerin nimitystä ei haitannut, vaikka hän joutui eroamaan Luxenburgin pääministerin tehtävästä salakuunteluskandaalin vuoksi. Usein näyttää juuri olevan niin ,että kotimaassa tupeksineet poliitikot saavat Brysselistä hyvin palkatun " suojatyöpaikan". Tosin Junckerin tapaus on hieman erilainen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus EU:sta. Hän toimi pitkään euroryhmän puheenjohtajana. Hänen pätevyyttään taitavana neuvottelijana tuskin kukaan  voi kieltää.

Juncker on ollut keskeinen pelaaja runnottaessa EU:ta kohti liittovaltiorakennetta. Siksi Cameron häntä kiivaasti vastustikin moittien Junckeria liian federalistiseksi. Se voi olla myös yksi syy miksi Merkel tuki Junckerin valintaa.

Pari vuotta sitten Angela Merkel Saksan kristillisdemokraattien puoluekokoukouksessa julisti, että Euroopan yhdentymisprojekti on vietävä loppuun myös poliittisesti. Vaikka se merkitseekin osasta jäsenvaltioiden suvereeniteetista luopumista. Mitäpä ei "yhteisen hyvän eteen" uhrattaisi? Integraation lopputulosta eli EU:n liittovaltiota hän ei maininnut. Suomenkin poliittinen eliitti visusti vaikenee turhaan lausumasta liittovaltiosanaa.

Aika näyttää onko Cameronin väitteissä perää. Lehtitietojen mukaan Juncker on ketjupolttaja eikä sylkäise kuppiin. Jotkut jopa väittävät hänellä olevan alkoholiongelman.

Juncker valmisteli mm. talous-ja pankkiunionia yhdessä komisission puheenjohtaja Barroson, Euroopan keskuspankin pääjohtaja Dragin ja Euroopan neuvoston puheenjohtajan Herman van Rombuyn kanssa.

Tuleva komisison nokkamies on monien mielestä varma tae Euroopan taloudellisten uudistusten jatkumiselle. Mikäli Junckerista riippuu, niin yhteisvaluutta euro pysyy, jäsenvaltioiden yhteisvastuu veloista toteutuu ja eurooppajunan matka kohti pääteasemaa Euroopan liittovaltiota jatkuu.

 

ps. Kuten muistatte Juncker kävi kampanjamatkalla myös Suomessa ja lupasi Jyrki Kataiselle merkittävän paikkaa uudessa komissiossa. Katainen nimitettiinkin pika pikaa pätkäkomissaariksi Olli Rehnin jättämälle talouskomissaarin pallille 1.7.-30.9.14. Toivottavasti Kataisen jatkopestillä ei ole talouden kanssa mitään tekemistä. Jäljet pelottavat.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Petteri Sahinjoki

Jean-Claude Juncker on sanonut (Lähde: Der Spiegel 52/1999, 27.12.1999 s. 136) : ”Me päätämme jotain ja kerromme tästä päätöksestä ja odotamme jonkin aikaa, mitä tapahtuu. Jos mitään suurta meteliä ei kuulu tai kapinoita puhkea, koska useimmat eivät käsitä sitä, mitä on päätetty, niin sitten me jatkamme eteenpäin – askel askeleelta, kunnes paluu entiseen ei ole mahdollista.”

Niimpä. Suurimmat rikolliset juoksentelevat vapaana, koska kansaa ei kiinnosta heidän tekemisensä.

Kansaa kiinnostaa vain lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korska.

Ja, jos noiden kelmien petostelu jotain kiinnostaa, se on vihapuhetta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kunhan kansalle järjestää leipää ja sirkuskushuveja, niin pysyvät rauhallisina ja helposti ohjattavissa. Tätä menetelmää käytti jo Rooman imperiumi. Miksei myös uuden Rooman valtakunnan rakentajat? Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Sosiaalidemokraattinen projekti etenee pala palalta ihan käsikirjoituksen mukaan.

Eri mieltä ei saa olla. Cameron saa nyt kunnon korvatillikan kun uskalsi puolustaa maansa suveneriteettiä.

Sosialistit valjastaa nyt koko koneiston näpäyttämään Cameronia, jotta hänkin tietää jatkossa ettei pidä vastustaa federalistien tavoitteita?
Esim. yleislakko on hyvä "pikku näpy" pääministerille. Puuhamiehethän tiedetään.

Eurooppassa halutaan kurjistaa kaikki yhtä rahattomiksi.
Jos on itse köyhä, niin ei harmita läheskään niin paljon kun naapurikin on...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muuten oikein kommenttisi huomio SDP:stä, mutta Juncker kuuluu EPP- ryhmään eli siihen mihin meidän kokoomuslaiset mepit kuuluvat. Periaate on kuitenkin sama eli liittovaltioon ajaminen. Kommentissa 1 on viittaus Der Spiegel lehden kirjoitukseen ja tässä linkki kirjoitukseen.

Junckerin sanoma tuskin jäänee kenellekään epäselväksi. Huomio, ex-pääministerimme Jyrki Katainen on A. Stubbin kertoman mukaan erittäin hyvä ystävä Junckerille. Ympäri käydään ja yhteen tullaan, vaikka eihän kokoomus meillä Suomessa voi kertoa sitä että puolue ajaa Suomea salaa liittovaltioon. Sinne on jo viety hiljaa hivuttamalla. Aivan kuten Juncker tuossa lehtikirjoituksessa toteaa. Eivät kansalaiset ymmärrä kun ensin tehdään päätökset ja sitten kerrotaan jos kerrotaan.

Lehtikirjoitus pdf-tiedostona.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Häilyvä on oikeistolaisten ja demarien eli federalistien liittouma.
Yksi päämäärä heillä on sama. Liittovaltioon! Sitä tuolla kommentillani ajoin takaa, samaa puolta ovat ja tavoitteena rahansiirtounioni.

Tässä se taas nähdään, miten kumpainenkin "ruokkii" toinen toistaan, vaikka eri laidoilla ovatkin.Ilman kapitalismia ei ole sosialismia ja päinvastoin.

Nyt ei vain kukaan voi enää valitettavasti lopettaa pankkiherrojen ja "maailmanparantajien" symbioosia.

Ainoa mikä kurjistamisen katkaisee, on se että joku valtio jättää EU:n, mistä toivon mukaan seuraa "dominoreaktio". Jos ehtii muodostua ns. Euroopan liittovaltio, niin se on paha juttu se! Ehkä olemme jo siinä?

Englannissa, Kreikassa, Portugalissa ja Ranskassa alkaa kansa olla jo melko levotonta...

Nyt on ykkösuutinen ilmeisesti Lähi-Itä, sillä sitä hetkeksi Eurooppa ja Euroopan kaappaus unohtuu.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #5

Ammattiyhdistysliikekin on mennyt mukaan.Toivovat kai ,että yhdessä saavat paremmin "kapitalismin" kuriin. Todellisuudessa tulevat olemaan liittovaltion ikeen alla. Antautuminen ehdoitta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

EU-projekti etenee juuri parhaiten , kun jokainen ryhmittymä kokee sen omakseen. Sosialistit sosialismi-projektiksi, keskuskusta keskusta-liberaaliksi, oikeisto markkinatalouden huipentumaksi jne.
Lopputulos on tietty, kun vastustus on sirpaloitunut ja siten helppo pitää vallan ulkokehän ulkopuolella.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ei varmaankaan ole kaikkien mahdollista "voittaa" kun jokainen uskoo asiaansa.

En silti väheksy "ison rahan" pyrkimyksiä. Politiikka on kieroa peliä ja "sumuverholla" peitetään milloin mitäkin. Keskuspankit säätää...

Ehkä politiikka on vähän niin kuin musiikki; jos itse diggaa niin ei voi käsittää että joku toinen ei diggaa.Itse en kertakaikkiaan voi käsittää esim. rap-biisejä. Itse Bob Dylan sanoi aikoinaan, että radiosta tulee nykyään "kummallisia ääniä".

Järki vaan koittaa tolkuttaa, että kannattaako meidän jakaa fyrkat velkavaltioille?

Itse olen sitä mieltä, että tulevaisuus on nuorison käsissä.
Mutta kun ei osata enää kasvattaa ja tulevaisuuskin viedään!

Eihän elitistit välitä kuin omista kakaroista. Lakia lukemaan Gambridgeen kun on fyffee niin ettei pöntölle taivu...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Alkoholillahan se moderni polttomoottorikin käy.
On myös hyvä muistaa, että koko EEC ja siten Euroopan yhdentymisen yksi alkuunpanija herra Monnet oli konjakkikauppiaan poika. Perinteitähän on tunnetutista kaunista ja ylevää kunnioittaa!

Alexius Manfelt

Kyllä luxemburgilaiset pitävät Junkkeria kehäraakkina, ei siis kehäkettuna. Ovat onnellisia kun saivat kaverin pois Luxemburgista.

Tuskin parlamentti vielä on vahvistanut Kataisen nimitystä. En ole aivan varma, mutta nythän siellä vielä riidellään järjestäytymisestä. Ennen vahvistamista talouskomissaarina toimii Viron Siim Kallas, jota varmaan pidetään paljon pätevämpänä tehtävään kuin Käteistä!

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kehäraakki ehkä Luxenburgissa, mutta kettu Brysselissä. Miten arvioisit tulevaa komissaari Kataista. Kumpi painaa enemmän vaa´assa virkavuodet ministerinä vai saavutukset salkunhoitajana.Harva valtiovarainministeri ja päämisteri on onnistunut velkauttamaan Suomea yhtä tehokkaasti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Luxemburgissa koettu yksityishelvetti ja sen ilot haluttiin jakaa koko eurooppalaiselle yhteisölle? :D

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Rahat harvoille ja taakat monille.

Risto Koivula

Sitä varmennin Englanti eroaa EU:sta.

Seuraava on sitten ehkä Unkari. Liettua äänestää syksyllä EU:n vaatimaa ulkomaalaisten maanomistusoikeutta vastaan ja aloittaa eroamiskehityksen. Tshekki on Englannin ja myös Venäjän kaveri, joka ei tunne oloaan kotoiseksi EU:ssa. EU:sta voidaan joutua myös heittämään maita ulos. Silloin ensimmäisenä liipasimella ovat Kreikka ja Kypros.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/britann...

Katsotaan nyt mitä Obama ja Cameron vielä keksivcät. Junckerin liittovaltion pillin mukaan he eivät astu askeltakaan.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Jos EU:n sekä sosiaalidemoraatit että oikeistolaiset ajavat EU:ta federaatioon, niin eiköhän meillä pian ole New World Order, eli siis The Brave New World.
(vrt. Orwell)

Saksa ja Ranska johdossa ja lopuksi pelkästään Saksa. ( USA:n pankkimiesten etäjohtamana )

Toimituksen poiminnat

Sivut