marttiissakainen

Norja viittaa kintaalla EU:lle

 

Tuorein mielipidekysely Norjassa antaa murska-arvion norjalaisten EU- innosta.  70 % vuonokansasta on EU-jäsenyyttä vastaan. Viime lauantaina National ja Klassekampen  -lehdissä julkaistu kysely puhuu selvää kieltä. Norjalaiset eivät todellaakaan haikaile EU-jäsenyyden perään. Brysselin lihapadat syökööt toiset. Norjalaisten kanta on ollut sama vakaa Ei koko viime vuosikymmenen ajan.

Hyvinhän Norjalla meneekin. Öljyä pumpataan Pohjanmerestä ja lisää löytyy. Vastaisuuden varalle luotu öljytulojen rahasto  paisuu kaiken aikaa . Maa rikastuu. Ulkomaan velkaa maalla ei ole kruunuakaan. Norjalla on oma valuuttansa- kruunu ja kansa on tyytyväistä.  

Norjalaisten asennetta kuvaa hyvin takavuosien eurokriisin yhteydessä heiltä Kreikalle tukea kysyttäessa. " Me emme sijoita epävarmoihin kohteisiin". Käy vähän kateeksi Norjaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Viisaat päättäjät ovat saaneet kansan tajuamaan.....oikeita asioita!

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Näin on. Ei öljy ole ainoa Norjan menestystarinan syy. Vahva kansallinen itsetunto merkitsee myös paljon. Se näkyy vaikkapa hiihtourheilussa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kateeksi käy myös Ruotsia ja Norjaa, ne saivat kansanäänestää eurosta ja pysyivät ulkona.. Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen veivät meidät maanpetoksellisesti EMUUn

On erittäin kuvaavaavaa suomalaisten tyhmmydestä, että Sauli Niinistö on presidentin linnassa, kun hänen pitäisi oikeasti olla suorittamassa tuomiotaan linnassa, posessa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

EU-herroja varmasti v*tuttaa, kun Norja ei ihan niin vai suostu heidän ryöstettäväkseen.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Kansalla on juuri sellainen hallinto jollaisen kansa ansaitsee. Meillä on eu mutta toistaiseksi myös jonkilainen demokratia ja mahdollisuus suunnan muutokseen. Ei eu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut