marttiissakainen

Mahdoton tehtävä

 

Koen suurta sympatiaa rehtiä työ -ja oikeusministeriä Jari Lindströmiä kohtaan. Tietämättä syntyjä syviä , moni ihmetteli jo hallituksen perustamisvaiheessa miksi kaksi todella tärkeää ministeriötä laitettiin yhden ministerin vastuulle.

Pari vuotta sitten työttömiä oli  todellisuudessa yli 400 000 henkeä. Monet muistavat Kekkosen runnoman  ja Martti Miettusen johtaman "hätätilahallituksen". Urho Kekkonen sanoi myös ,että hallitusohjelmaksi riittää yksi lause:" työttömyyden poistaminen". Silloin työttömiä oli  vain 60 000! Oikeusministerinä oli tulloin aina oikeusoppinut, jolle luulisi juridisen ajattelun olevan paremmin sisäistynyt kuin ei -juristille olkoonpa henkilö kuinka fiksu tahansa.

EU:iin liittymisen myötä Brysselistä tulee Suomen lainsäädäntöön  runsas 70% kaikesta  eduskunnan lainsäädäntötaakasta. Suomen lainsäädäntöhän on sopeutettava EU- direktiiveihin verrattain lyhyellä aikavälillä. Tämä lisää oikeusministeriön työtä todella paljon. Kansalaisaloitteetkin vaativat juridista valmistelua etenkin, jos niistä tulee hyväksyttyjä lakeja.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan  huomautus hallitukselle lainvalmistelun puutteista oli ilmeisen paikallaan.

On perusteltua ihmetellä miksi alunperin yhdistettiin kaksi painavaa salkkua yhdelle ministerille? Tuloksena työuupumus.

Nyt ei ole varaa vatuloida tämän  asian kanssa, vaan nimittää ensi tilassa uusi  oikeusministeri.  Jari Lindstömille riittää mainiosti  painava ja vaativa työministerin salkku. Vaikka työttömyys onkin hieman laskenut viime vuodesta, haasteita riittää yllin kyllin myös jatkossa. Siitä pitävät huolen mm.  ei - työperäiset maahanmuuttajat, digiloikka ja käsiä sitova yhteinen valuutta - euro.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Asiasta ei todellakaan pidä tehdä poliittista kissan hännän vetoa, vaan asia pitää ratkaista perinteisellä "poikki, halki ja pinoon"- menetelmällä.ASAP.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mukava olla joskus Issakaisen kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jos tuolla US opposition RKP Henrikson ihmettelee SOTEA
niin pidetäänkö oppositio pimennossa ko. uudistuksesta?
Eikö asioita puida valiokunnissa?

Kun kolme tärkeätä ministerisalkkua (TEM/oikeusminist./Stvm)
annetaan kaikkein kokemattomille ministereille,haiskahtaa jotenkin Kepun,Rehulan ja Kok "suunnitelmalle" viedä sote haluamallaan tavalla laiksi. Kun vielä edm. on jo törmännyt juuri perustuslakiin .Tuskin Linströmmillä on kovinkaan hyvä tuntemusta edm.laista.
Tai Ps Mattilalla jos loppaajat on Attendolta ja Mehiläisestä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Oppositiolla oli tilaisuutensa edellisen hallituksen aikana.Eipä tullut valmista. Ei näytä hyvältä nytkään.Soten prosessikaavioissa on vaarana lankojen sotkeutuminen.
Kun rakennetan riittävän kauan ja riittävän isoa projektia, on vaarana että lapsi tulee heitetyksi pesuveden mukana.
Tavallinen verokansalainen haluaa kohtuulliselta etäisyydeltä lääkäri-ja sosiaalipalvelut ilman kohtuuttomia jonotusaikoja.
Itse olen nauttinut tästä ihanuudesta Tanskassa aika kauan.Systeemi toimii hienosti. Tanskassa on jokseenkin tarkalleen sama asukasmäärä kuin Suomessa.
Miksei siltä haeta oppia? Parempi katsoa kuin katua.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Siinäpä se onkin. kymmenien miljardien asia. Jos se nyt hätäisesti lyödään lukkoon ja laeiksi ,ei sitä niin vaan perutakkaan.
Kunnilta ei löydy enää jälkikäteen resursseja siihen.

Entä jos joku "Attendoot" tekeekin Nokiat? Häipyy muille markkinoille missä saa paremmat tuotot?
Tuolla oli eilisessä IL hyvä SOTE-video .Vasurien tekemä. Kepu ja kok veti herneen siitä nenäänsä.

Toimituksen poiminnat

Sivut