marttiissakainen

Osakeomistuksen piilotuslaki eduskuntakäsittelyssä tänään!

 

Tänään tulee kohua ja kovaa vastustusta herättänyt ns. "osakeomistuksen piilotuslaki" eli hallintalaki ensimmäiseen eduskuntakäsittelyyn. Lain läpimeno on selvää. Tämä yksi hallituksen budjettiriihen " on sovittu" hedelmä, jossa perussuomalaiset ponnekkaasti antoivat periksi. Miksi? Aikanaan selviää kyseisen operaation hintalappu. Persujen uskottavuus laski ja hallituksen  harjoittaman kokoomus- politiikan uskottavuus vastaavasti kasvoi. Samalla kuitenkin kansan luottamus SOS-hallitukseen laski jälleen .

Viennin ja matkailun tukemiseen myönnettiin budjettiriihessä vaivaiset 50 milj.euroa  kahden vuoden ajaksi. Miksi ei enempää? Kotimaassa rakennusbuumi on huipussaan ja autokauppakin käy sutjakkaasti. Vaikea kuvitella siihen kasvua. Silti talouskasvu  on vain 1.5%. Mistä muusta kuin viennistä siihen saataisiin lisää potkua? Tätä ei hallitus näytä haluavan . Ymmärrystä heillä taatusti  on.

Ex pääministeri , ex presidenttiehdokas ja ex keskustan puheenjohtaja Esko Aho ehätti tulla julkisuuteen ja kehaista, että nyt olemme oikealla tiellä. Hän voisi täsmentää minne hänen osoittamansa oikea tie johtaa?

Pääministeri Sipilä on kerännyt joukon exjohtajia neuvonantajikseen: Esko Aho , Jorma Ollila, Olli- Pekka Heinonen, Paula Lehtomäki, Matti Vanhanen......Ollaanko uutta viiniä kaatamassa vanhoihin leileihin?

Jostain kumman syystä SOS-hallituksen reippaasti alkanut ratsastus kohti auringon nousua uhkaa kääntyä hallitsemattomaksi laukaksi kohti auringon laskua. Päätösten ja peruttujen päätösten määrä kasvaa. Mistä se lienee osoitus? Pääministerin prosessikaavioon on tullut solmusuma jo hallitustaipaleen puolessa välissä. Mikäli sama tahti jatkuu kuuluisa prosessikaavio  ehtii ajautua kunnon Gordionin solmuun ennen varsinaisia eduskuntavaaleja. Pitänee varautua ennenaikaisiin vaalehin.

Suomi on saatava kuntoon  ja nousuun. Siihen tarvitaan järeän kaliiberin panoksia, joihin nykyhallitus ei näytä pystyvän. Sori siitä.

Martti Issakainen

Huolestunut ja todellista muutosta kaipaava kansalainen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Blogissa tuli tekstiä ohi otsikon, mutta antanette anteeksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten ei puutu kuin se suuri ''viisaus'' tehdä sellainen hallitus, joka kaikille kelpaa?

Kansa äänestää, ja voittajat muodostavat hallituksen, karavaani kulkee ja koirat haukkuvat.

Ei se valittamalla parane, vaan äänestämällä, parin vuoden päästä taas on se aika, jolloin kansa sanoo painavan sanansa, ja voisinpa lyödä vetoa, että silloinkin saadaan taas huono hallitus. :)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Entäpä jos suunnataan katse kohti Brysseliä.Kenties osa ongelmiin löytyisi sieltä?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Pian tätä siis tarvitaan:

Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät. Pieleen menee.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta. Miksi äänestää sellaista johon ei luota ?
Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa.

Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa (vaikka äsken olivatkin kuntavaalit) äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön.
Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät. Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia.
Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.
Ei tainnut toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa.
Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hallituksen linja on kansalaisten kannalta omituinen. Tärkeimmällä sijalla on osakeomistuksesta huolehtiminen. Silmää räpäyttämättä leikataan koulutuksesta ja sen mukana muustakin innovaatiotoiminnasta. Vientiin pitäisi panostaa, mutta missä ne panokset ovat. Valtion menoja leikataan niin, että kansalaisten ostomahdollisuudet alenevat, mutta hyödyttömiin yritystukiin, jotka eivät työllistä laisinkaan, ei haluta kajota. Tämä meno hyödyttää pientä joukkoa, mutta tätä maata se ei auta yhtään. Kyllä Sipilä osaa piirtää prosessikaavioita. Värikynillä tehtynä ne ovat hienon näköisiä, mutta eivät vain pidä paikkaansa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Niin kauan kun ainoastaan puhutaan ja todellisiin ongelmiin ei uskalleta tai haluta puuttua, ei todellista muutosta tapahdu.
Valtaeliitti puhuu yrittäjyydestä ja PK-yritysten tärkeydestä. Sipilä entisenä yrittäjänä ja Vanhanen Perheyritysten liiton extoimitusjohtajana tietävät taatusti mistä kenkä puristaa. Kykypuolue kokoomus pullistelee yrittäjiä.
Miksiköhän konkariyrittäjäkansanedustaja Eero Lehti on turhautunut?
Miksi maataan juoksuhaudoissa eikä lähdetä hyökkäykseen? Osaamista on, mutta missä on johtajuus? Uusia uudistavia ja visionäärisiä johtajia ei pidä hakea vanhojen väsyneiden joukosta.
Kansleri ja Suomen pankin entinen johtaja Klaus Waris totesi kerran osuvasti:
" Olen tullut siihen ikään,etten enää pysty tekoihin. Tyydyn antamaan vain hyviä neuvoja".
Tosin hyvät neuvot ovat kalliita, joskus ylihintaisia.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Martti Issakainen: "Niin kauan kun ainoastaan puhutaan ja todellisiin ongelmiin ei uskalleta tai haluta puuttua, ei todellista muutosta tapahdu."
Näinhän se näyttää taas menevän. Entiseen malliin, eli odotellaan ihmettä tapahtuvaksi. Kahden prosentin talouskasvu ei ongelmia ratkaise! Se vain siirtää niitä hieman tuonnemmaksi ja kasvattaa siten edelleen.
Onhan tässä vielä pari vuotta aikaa, mutta koska muutosten tuoma vaikutus näkyy viiveellä, alamme olla pahasti myöhässä niiden suhteen. Seuraavaksi tulee vihervasemmisto vallan kahvaan ja sen myötä saamme vähäisenkin toivon paremmasta unohtaa ja keskittyä vain turvapaikkaturistien ja tuilla eläjien elättämiseen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kataisen-Stubbin hallitukset panostivat sen kasvun varaan, mikä jäi tulematta.
Sipilän hallitus kikyili ensimmäisen vuoden ja todellinen haaste on työmarkkinaneuvottelut syksyllä. Ei hyvältä näytä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

On se ihmeellistä ,että Keskustajohtoinen hallitus ei panosta enemmän kotimaisiin luonnonvaroihin kuten turpeeseen ja hakelämmitykseen. Molemmat antaisivat työtä kehitysalueille ja ja yleensä maaseudulle.
Kaivostoimintaan tarkoitetut varat uppoavat Talvivaaraan. Ulkomaalaiset kaivosyritykset panostavat malmin ja muiden maaperän rikkauksien etsintään ja hyödyntämiseen. Samalla voitot menevät myös ulkomaille.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eihän sillä ole mitään merkitystä näiden veijareiden näkökulmasta, kun hallintarekisterin suojassa voi hommata omistuksia itselleen ulkomaisista yrityksistä suoraan, tai sitten laitetaan fyrkkaa kaverin firmaan, joka omistaa mutkan kautta sitä ulkomaista.

Koko homman pointtihan on se, että laittomasta ja epäeettisestä tehdään laillista, vaikkakin edelleen epäeettistä.

Tuokaan ei ihan yksinomaan riitä verukkeeksi, vaan taustalla on vielä jotain suurempia hankkeita valmistelussa, eikä niistä tiedetä vielä yhtään mitään.

Kyllähän siellä periaatteessa juonitaan YKn pohjalle rakentuvaa maailmanhallitusta ja IMFn koordinoimaa yhteisvaluutta SDRää, mutta suuri kysymys on, ovatko Venäjä ja Kiina mukana siinä. Periaatteessa ei, koska AIIB, ja Swiftin kanssa kilpailevan maksujärjestelmän kehitystä on jatkettu sitä tomerammin, mitä huonommin länsimailla on alkanut kulkea. Vaikea sanoa, sulkevatko nuo toisensa pois vai ei, enkä ole toistaiseksi löytänyt uskottavia selityksiä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Jos uusien kaivosten lupaehdot sorvataan samaan malliin kuin Talvivaaran, kaivosten jätteet jäävät veronmaksajien siivottavaksi.

Talvivaarassa kaikille poliitikoille ja poliittisille virkamiehille tuli täytenä yllätyksenä, että Suomessa sataa.

Vain veroparatiisit lihovat.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Juuri ympäristökysymysten vuoksi kaivosteollisuus olisi hyvä pitää kansallisomaisuutena vaikkapa perustettavan kansallisen kaivosyhtiön lukuun.
Pitkällä aikavälillä me kaikki hyötyisimme. Malmin etsintävaihe, kaivoksen parustamisvaihe, tuotanto , vienti ja verotulot ja voitot valtiolle eli meille.
Nyt ulkomaalaiset kaivosyhtiöt huseeraavat ja käärivät voitot ja välittävät ympäristöstä juuri niin paljon ( vähän ) kuin on pakko.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kokonaisuutena katsoen homma menee nyt niin, että Sipilän porukalla on "all in", eli on otettu niin massiivinen uusi velkalasti, mitä vielä irtoaa ja sillä koetetaan elvyttää vainaja vielä henkiin.

Samaan aikaan presidentti Niinistö valmistelee sellaisen oikeuskanslerin nimitystä, jonka käsissä kansalaisten perustuslailliset oikeudet voidaan mahdollisimman joustavasti ohittaa, kun kansalaisten varoja aletaan konfiskoimaan ja valtion lakisääteisistä velvoitteista luopua, koska ne ovat mahdottomia ylläpitää.

Kaikki keinot tulevat käyttöön ja uusia salaisuuksia kertyy nopeammin kuin vanhoja ehditään selvittää. Eihän tässä muusta ole kyse kuin selvittämisen vaikeuttamisesta, omista eduista ja valta-asemasta huolehtimisen ohella.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Oikeuskanslerin nimitysjuttu haiskahtaa pahasti. Kannattaa lukea aiheesta Juhani Kahelinin ansiokas blogi tältä päivältä. Aikamoista jyräämistä. Pitäisi kai olla perustuslaki kuminauhasta, jota voisi venytellä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Jos Kokomusta noin ponnekkaasti jotain ajaa, sen täytyy edistää korruptiota:

http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pitää muistaa myös se ettei Hallintarekisteri mene läpi ellei eduskunnan enemmistö ole sen takana. Nythän enemmistö on Sipilän hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.
Jos esim.PS vastustaisi oppositio saisi lain kaadettua enemmistöllä.
(Ellei Rkp ja Krst. olisi hallituksen kannalla)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pitää toivoa, että persut heräisivät. Eivät voi vastustaa hallituksen esitystä, jossa itse istuvat. Ainoa konsti olisi,jos hallitus vetäisi esityksensä takaisin. Vaikea uskoa, että niin kävisi. Taas kerran Sipilä&co antoivat mehevän luun opposition hampaisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut