marttiissakainen

Pyhittääkö tarkoitus keinot?

 

Sipilän hallituskuviot etenevät jesuiittamaiseen tapaan. Tarkoitus pyhittää keinot. Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset heitettiin ulos Sipilä - Orpo parivaljakon toimesta. Perusteluna erilaiset arvot. Molemmat kyseiset herrat tuntevat ainakin yhden yhteisen arvon. Rahan arvon. Sipilä henkilökohtaisesti ja Orpo johtamansa puolueen kautta. Valtiosääntöäkin taidettiin  venyttää. Sipilä puhuikin eilen kuminauhasta.

Miten he voivat tietää Perussuomalaisten muuttuneista arvoista, kun uusia päätöksiä ei ole ehditty tekemään? Teot ratkaisevat eikä puheet. Ehkä Halla-ahon uusi poliittinen kulttuuri: pitää lupauksensa oli arvon herroille liikaa. Sitäpaitsi Jussi Halla-aho oli valmis hyväksymään olemassa olevan hallitusohjelman sellaisenaan, kunhan sitä alettaisiin noudattaa. Tuskin  lupauksesta noudattaa hallitusohjelmaa saisi potkuja. Todellinen syy  potkuille pitää etsiä muualta.

Eri tiedotustilaisuuksien perusteella ja eritoten Halla-ahon itsensä kertoman mukaan todellinen syy löytyy Eurooppa- politiikasta. Sipilä ja Orpo puolueineen ovat ilmeisesti jo sitoutuneet EU:n syvenevään integraatioon eli matkalle kohti liittovaltion loppukiihdytystä. Sitä taas Halla-aho vastustaa. Samaten suurin osa Suomen kansasta.

Perussuomalaisten massiivinen repeämä ja uuden ryhmittymän synty sekä suora tie hallituksen apupuolueeksi eli talutusnuoraan ilman ehtoja on ennen näkemätöntä. Suomen poliittisen historian merkkipaalu. Analoginen SMP:n hajoamiseen skyppiläisiin, jotka kuihtuivat nopeasti jäljettömiin.

Uusi vaihtoehto yli 20 kansanedustajan voimin jatkanee hallituksessa ja muotoutunee puolueeksi. Ilman organisaatiota ja ilman rahaa. Puoluetuki ja organisaatio jäävät Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten hoteisiin. Ei ole vaikea kuvitella miten  loikkareiden käy seuraavissa eduskuntavaaleissa. Poliittisen hautakirjoituksen suunnittelu kannattaisi aloittaa ajoissa. Myös ministeriAudin takapenkin pehmeydestä kannattaa nauttia niin kauan kuin suinkin. Monia odottaa parin vuoden kuluttua sopeutumiseläke eduskunnasta.

Suomen , demokratian ja EU-politiikan kannalta on positiivista, että Suomeen on syntynyt ainakin yksi todella EU- kriittinen puolue  ja globalisaatiota vastustava- alkuperäinen  Perussuomalaiset. En ihmettele, vaikka gallup- luvut lähtisivät ripeään nousuun. Yli 40 %:n nukkuvien puolue/ kansanliike odottaa johtajaansa. Kuka saa sen äänet kanavoitua itselleen  tulee olemaan suurin puolue Suomessa. Kansan syvät rivit eivät tykkää heikkojen sortajista. Isänmaallisuus ei saa olla rasite.

Poliittisesti kuuma kesä on tulossa.Säästä en olisi niinkään varma.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pohjimmiltaan kyse on kansallisvaltioiden eloonjäämistaistelusta ylikansallista uusliberalismin hallitsemaa globalismia vastaan. Trump etunenässä johtaa taistelua.
Jokaisessa pohjoismaassa on kansallista etua ajavat puolueet: Ruotsissa Sverigedemokraterna ( 22% kannatus ), Tanskassa Danske Folkeparti ( n. 18 % kannatus ), Norjassa Fremskritparti ja nyt Suomessa Halla-ahon " Uusi perussuomalaiset". Pohjoismaissa nämä EU-kriittiset puolueet ovat nostamassa kannatustaan. Siihen imuun voi Halla-ahonkin puolue päästä. Aika näyttää.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sipilä ja Orpo ajavat Suomea syvemmälle liittovaltioon. Se tietää, että meistä on oikeasti tulossa pohjoinen protektoraatti, joka on Keski-Euroopan raaka-ainelähde ja virkistysalue. Ikävintä tässä on, että omat tekevät tämän eikä vihollinen.

Käyttäjän MarttiIssakainen1 kuva
Martti Issakainen

Aho ja Ahtisaari aloittivat. Lipponen ja Niinistö jatkoivat. Sitä rataa on sitten edetty. Tarvittaisiin aito ja iso kansanliike pysäyttämään kyseinen kehitys.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"jesuiittamaiseen tapaan"

Mitä tarkoittaa "jesuiittamainen tapa"?

Kuukausi sitten sain vierailla jesuiittajärjestön arkistossa Vatikaanissa. Ymmärsin että katolinen kirkko loi jesuiittajärjestön vahtimaan ettei uusia "uskonpuhdistuksia" tai kirkon hajoamista enää syntyisi. Kirkko loi peräti globaalin vahtimisjärjestön ympäri maailman. Vahtijat raportoivat vuosittain Vatikaaniin siitä pysyvätkö kirkolliset ja uskonnolliset arvot kohdallaan. Raportointi on jatkunut meidän aikoihimme saakka.

Jesuiitoissa oli siis kyse arvoista sekä kirkon koossa pysymisestä. Jotakuinkin samasta mistä nyt puhutaan: arvoista ja Euroopan integraatiosta.

Kuka on jesuiitta ja millä tavalla?

Käyttäjän MarttiIssakainen1 kuva
Martti Issakainen

Juuri sitä, että tarkoitus pyhittää keinot. Siltä se persuista loikanneiden
pika pikaa hallituksen takuumiehiksi= nöyriksi palvelijoiksi ottaminen tarkoittaa. Sipilä -Orpo duo varjelee kansaa hairahtumasta palvelemaan muita kuin EU-julmalaa,johon suhde halutaan syventää.
Taustalla häärivät uusliberalismin apostolit kuten Esko Aho ja Jorma Ollila. Muitakin tokimon , mutta jääköön mainitsematta tässä yhteydessä.
Halla-ahohan on tunnetusti agnostikko.

Raymond Franz

Nukkuvien puolueesta on aina puhuttu ja haaveiltu heidän aktivoimisesta. Puhuisin mielummin yli kolmesta miljoonasta tavallisen tavallisesta suomalaisesta, joilla ei ole akateemista loppututkintoa eikä merkittävää varallisuutta säilytettävänä tai kerrytettävänä. Pääosin tämä valtava määrä äänivaltaisia kansalaisia asuu maaseudulla, pikkukaupungeissa ja suurimpien kaupunkien lähiöissä. Tämän ryhmän äänestysaktiivisuus on prosentteina mitattuna arviolta korkeintaan 20 %. Sen sijaan vanhojen eliittipuolueiden, Kokoomus ja RKP etunenässä, kannattajat ovat äärimmäisen aktiivisia äänestäjiä. 95% ei liene kovin kaukana oleva arvio. Tällä aktiivisuudella on pidetty vanhoja "herrapuolueita" vallassa koko itsenäisyytemme ajan. Vallitsevaan tilanteeseen voi varsin nopeasti tulla muutos.

Mikäli Halla-ahon johtama puolue onnistuu herättämään tämän nukkuvan kansanosan puolustamaan omia etujaan ja oikeuksiaan, on mahdollista, että hallitukseen nousee vain yksi puolue, jonka kannatus on yli 50%. Tätä vanhat puolueet pelkäävät kuin ruttoa. D. Trump onnistui riittävästi aktivoimaan tämän unohdetun teollisuustyöntekijöiden kansanosan ja sai mandaatin presidentin virkaan. Jussi Halla-aho saattaa eduskuntavaaleissa 2019 tehdä Trumpit, mutta sillä erolla, että ylivoima on murskaava. En olisi yllättynyt, jos Kansalaispuolue asettuisi samaan hallitukseen.

Nimimerkin suojissa, asian arkaluontoisuudesta ja FB-pelosta johtuen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut