Pyhittääkö tarkoitus keinot?

 

Sipilän hallituskuviot etenevät jesuiittamaiseen tapaan. Tarkoitus pyhittää keinot. Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset heitettiin ulos Sipilä – Orpo parivaljakon toimesta. Perusteluna erilaiset arvot. Molemmat kyseiset herrat tuntevat ainakin yhden yhteisen arvon. Rahan arvon. Sipilä henkilökohtaisesti ja Orpo johtamansa puolueen kautta. Valtiosääntöäkin taidettiin  venyttää. Sipilä puhuikin eilen kuminauhasta.

Miten he voivat tietää Perussuomalaisten muuttuneista arvoista, kun uusia päätöksiä ei ole ehditty tekemään? Teot ratkaisevat eikä puheet. Ehkä Halla-ahon uusi poliittinen kulttuuri: pitää lupauksensa oli arvon herroille liikaa. Sitäpaitsi Jussi Halla-aho oli valmis hyväksymään olemassa olevan hallitusohjelman sellaisenaan, kunhan sitä alettaisiin noudattaa. Tuskin  lupauksesta noudattaa hallitusohjelmaa saisi potkuja. Todellinen syy  potkuille pitää etsiä muualta.

Eri tiedotustilaisuuksien perusteella ja eritoten Halla-ahon itsensä kertoman mukaan todellinen syy löytyy Eurooppa- politiikasta. Sipilä ja Orpo puolueineen ovat ilmeisesti jo sitoutuneet EU:n syvenevään integraatioon eli matkalle kohti liittovaltion loppukiihdytystä. Sitä taas Halla-aho vastustaa. Samaten suurin osa Suomen kansasta.

Perussuomalaisten massiivinen repeämä ja uuden ryhmittymän synty sekä suora tie hallituksen apupuolueeksi eli talutusnuoraan ilman ehtoja on ennen näkemätöntä. Suomen poliittisen historian merkkipaalu. Analoginen SMP:n hajoamiseen skyppiläisiin, jotka kuihtuivat nopeasti jäljettömiin.

Uusi vaihtoehto yli 20 kansanedustajan voimin jatkanee hallituksessa ja muotoutunee puolueeksi. Ilman organisaatiota ja ilman rahaa. Puoluetuki ja organisaatio jäävät Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten hoteisiin. Ei ole vaikea kuvitella miten  loikkareiden käy seuraavissa eduskuntavaaleissa. Poliittisen hautakirjoituksen suunnittelu kannattaisi aloittaa ajoissa. Myös ministeriAudin takapenkin pehmeydestä kannattaa nauttia niin kauan kuin suinkin. Monia odottaa parin vuoden kuluttua sopeutumiseläke eduskunnasta.

Suomen , demokratian ja EU-politiikan kannalta on positiivista, että Suomeen on syntynyt ainakin yksi todella EU- kriittinen puolue  ja globalisaatiota vastustava- alkuperäinen  Perussuomalaiset. En ihmettele, vaikka gallup- luvut lähtisivät ripeään nousuun. Yli 40 %:n nukkuvien puolue/ kansanliike odottaa johtajaansa. Kuka saa sen äänet kanavoitua itselleen  tulee olemaan suurin puolue Suomessa. Kansan syvät rivit eivät tykkää heikkojen sortajista. Isänmaallisuus ei saa olla rasite.

Poliittisesti kuuma kesä on tulossa.Säästä en olisi niinkään varma.

 

marttiissakainen

Metsänhoitaja,yrittäjä: kansainvälinen bisnes.Asunut ulkomailla yli 30 vuotta.
Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu