marttiissakainen

Hevosmies lehmän kaupoilla

 

En ole käynyt raveissa ainakaan 30 vuoteen, mutta uskoakseni siellä tavotellaan panostusta voittajahevoseen. Senkin olen kuullut, että jokainen voittaa. Ainakaan  en ole kuullut kenenkään tunnustavan hävinneensä.

Tunnettu "raviystävä" Timo Soini vaikuttaa lehtitietojan perusteella olleen  poliittisilla lehmän kaupoilla Sipilän ja Orpon kanssa. Lehmänkauppoihin viittasi leikkillisesti myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö taannoin Kultarannassa. Lännen Media ja toimittaja Lauri Nurmi on valottanut ansiokkaasti tapahtumien kulkua.  Kuinka hyvin tapahtumien kulku muistuttaa lehmänkauppoja jääköön asiantuntijoiden arvioitavaksi.

Ministerisalkkujen säilyttäminen oli yksi tavoite. Mikä sen hinta lopulta on muuta kuin hallituksen ruodussa tiukasti seuraaminen ja ministeripalkan kuittaaminen?

Kuka voitti ja kuka hävisi? Pölyn vielä osiltaan leijaillessa ilmassa ja Jussi Halla-ahon ottamassa lukua, juhlitaan voittoa. Hallitus jatkaa  vielä prikulleen samalla ohjelmalla ja samalla miehityksellä. Eduskunnan 6-7 kansanedustajan enemmistöllä( miksi se lopulta muotoutuukaan ) hallituksen työ jatkuu Suomen asemoimimiseen ja valmistautumiseen tulevaan EU:n syvenevään integraatioon . Voittajilta näyttää hallituspuolueet Uuden Vaihtoehdon uskollisella tuella. Eväät hallituksen lopputaipaleelle seuraaviin säännöllisiin eduskuntavaaleihin saakka uskotaan olevan kasassa. Lisäloikat eivät nekään ole poissuljettuja.

Arvaamaton tekijä on kuitenkin kansa ja äänestäjät. Onko varauduttu siihen? Jos tapahtuneesta politiikan pelistä suivaantuvat 40% nukkuvaa äänestää  lähtee liikkeelle, muutos voi olla arvaamaton. Suuri määrä liikkuvia äänestäjiä on tekijä, joka voi heilauttaa kannatusluvut päälaelleen. Nukkuvan karhun herättäminen on aina riskipeliä. 

Globalistit/ EU:n liittovaltio vastaan kansallisvaltio rintama on selkiytynyt. On siirrytty oikeisto vasemmisto-akselilta globalistit/ lokalistit akselille. Olemme nähneet mitä tapahtuu esim. muissa pohjoismaissa. Nyt Suomi on mukana jälkijunassa. Mikä kiihdytys nopeus jää nähtäväksi. Liikettä tulee.

Tässä yhteydessä lienee paikallaan käyttää Timo Soinin oppi - isän Veikko Vennamon sanontaa "Pyrrhoksen" voitosta. Senkin aika näyttää. Kansan valta/ oikeustaju ei ainakaan voittanut tällä kertaa

Yleensä kunnon lehmän hankinta edellyttää ammattimiehen  taitoja. Pian sekin nähdään tuleeko ostetusta lehmästä maho.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Entäpä,jos muutama vaikka 6 loikannutta tulee katumapäälle ja palaa perussuomalaisiin tai siirtyy oppositiopuolueisiin? Missä silloin hallituksen enemmistö.Uudet vaalit olisi ainoa kunniallinen tie jatkaa.Kuka tietää?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Martti:
"Uudet vaalit olisi ainoa kunniallinen tie jatkaa.

Niinpä. Sitä Sipilä ei halunnut, koska keskustan kannatus olisi heikentynyt. Eikä Soinikaan PS-ministeriensä kanssa.

Laitettiinko Orpo asialle kommenoimaan, ettei hallitus voi halla-aholaisten perussuomalaisten kanssa jatkaa?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Onko menettely laillinen?

Jatkavassa hallituksessa on nyt hallituspuolue ilman puoluetta.

Mielestäni Sipilän ei olisi pitänyt tehdä tehdä Naantalin lähellä uukkaria, vaan toimittaa eropaperi.
Tämän jälkeen presidentti olisi määrännyt hallituksen jatkotunnustelut.

Ilmeisesti hommaan ryhtyneet eivät olleet ajatelleet asioita loppuun saakka.
Voivat mukamas tehdä mitä haluavat.

Kiitos Lännen Median Lauri Nurmen kirjoituksen 3.6. homma paljastui ja tänään Nurmelta tuli jatkoa.

Satakunnan Kansassa koko aukeama sivulla 12-13 ja Aamulehdessä verkkosivulla
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #5

Valistaisitko tietämätöntä, mikä puolueen juridinen rooli on valtioneuvostoa muodostettaessa (tai sen toiminnassa)? Ajattelin vain kun kysyit tyota laillisuutta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #5

Saattaa olla että Sipilä ja Orpo tekivät jotain , jota joutuvat katumaan. Nokkela tapa pelastaa hallitus jo oma nahka, mutta se kansa?
Olen taipuvainen uskomaan , että kansan vastenmielisyys poliitikkoja kohtaan lisääntyy.Tapa millä tässä "kriisissä" demokratiaa venyteltiin kuminauhan tapaan ei suosi hallitusta eikä varsinkaan soinilaisia.
On menty jotenkin sille aluelle ja niin syvälle, että jopa nukkuvatakin heräävät.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #5

Menettely sattaa hyvinkin olla laillinen, mutta hallituksen ero ja uudet neuvottelut olisi ollut demokratian kannalta linjakas ratkaisu. Sipilän ilmaveivi Lounais-Suomen taivaalla oli mauton. Puuttuivat vain linnut koneen nokan edestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Miksi luulet hänen tehneen tuon ilmaveivin. Muistetaan nyt kuitenkin, että jos käy ilmi että se oli pelkkää teatteria häntä odottanee valtakunnanoikeus. Ei valtion rahoilla voi lähteä ihan huvikseen yksityiskoneella lentelemään. Voin vaikka itse ilmoittautua vapaaehtoiseksi tekemään rikosilmoituksen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #23

Kyllä virka-auto olisi riittänyt ottaen huomioon todellinen ajan säästö. Sipilä olisi voinut takapenkillä keskittyä vaikka puheluihinsa , mikä lentokoneen sauvoissa on hankalampi. Näyttävä ele ilman muuta tuo lentomatka oli joka tapauksessa. Mäkitermein varma alastulo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Globalistit/ EU:n liittovaltio vastaan kansallisvaltio rintama on selkiytynyt. On siirrytty oikeisto vasemmisto-akselilta globalistit/ lokalistit akselille. Olemme nähneet mitä tapahtuu esim. muissa pohjoismaissa. Nyt Suomi on mukana jälkijunassa. Mikä kiihdytys nopeus jää nähtäväksi. Liikettä tulee."

Juna on nyt laiturissa mutta lähtee liikkeelle syksyllä, vetureinaan Saksa-Ranska akseli, kunhan Saksan vaalit on pidetty.

Siihen junaan on sitten Suomenkin pyrittävä mukaan, yhtenä vainuna, eikä pidä jäädä laiturille, eikä kiskoille makaamaan, eikä resiinamieheksi.

Sellainen yksinäinen resiinamies tulee helposti yliajetuksi.

Liilleellä on myös muita junia kuin EU- juna, eikä ne junat kunnioita resiinamiesten oikeuksia, kuten EU, vaan ajaa yli, kuten on nähty.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Olen samaa mieltä,että juna lähtee syksyllä liikkeelle. Siksi myös tämä hallitussählinki.Se missä vaunussa ja vai ollako missään vaiheessa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tämä paljastunut homma pitäisi puida jo ennen pääministerin ilmoitusta/hallituksen luottamusäänestystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokeilin tuossa kevättalvella eka kerta pendoliinoa, kun VR laski lippujen hintaa tarjouksella lähes omnibussin tasolle.

Oli yllättävän miellyttävä matkustustapa. Valitettavasti on vain niin vähän matkustamista.

Oletko sinä resiinamiehiä vai kannatatko peräti apostolinkyytiä?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #8

Kutakin sopivassa suhteessa. Kuitenkin raiteet ovat ympäristön kannalta parempi ratkaisu kuin ilmojen halki.Tietenkin sekin riippuu tilanteesta ja matkan pituudesta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hallituksen tarkoitus on myös runnoa sote-laki läpi.
Sekin on EU-laki, jonka "valinnavapauden" tavoite onettä ulkomaalaiset kasvottomat palveluntarjoajat pääsevät rahastamaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Sotessa kokomus haluaa sotepalvelujen yhtiöittämistä ja myös yksityistämistä. Sittenhän voi firmoja ostaa ja myydä. Nordealla on kokemusta verosuunnittelusta ainakin Panamaa myöten.Muitakin paratiisisaaria löytyy jopa lähempää. Näin kansa saa terveyttä ja valtio jatkaa sairastumistaan, mikä on krooninen köyhtyminen. Se kai on tarkoituskin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En tiedä muista, mutta minä ainakin olen nauttinut yksityisistä hammaslääkäripalveluista sen jälkeen kun kekkasin että tällaistakin on, enkä ole haikaillut bresneviläistyylisen virkamiesmaisen kunnallisen hammasjuollon perään. Olen ollut saamaani hoitoihin tyytyväinen, toisin kuin ennen. Minun mielestäni kunnallinen hammashoito oli byrokraattista, hidasta ja amatöörimäistä.

Yksityisestä muusta sairaanhoidosta minulla ei ole kokemusta, mutta olen ollut kohtalaisen tyytyväinen keskussairaalatasoiseen hoitoon. Terveyskeskuspalvelut sen sijaan ovat surkeita ja ne pyrin ohittamaan, mikäli mahdollista, hakeutumalla suoraan keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, terveyskeskusten kiinni ollessa.

Ei minulla siten ole mitään yksityistä terveydenhoitoa vastaan ja toiveeni sen suhteen ovat korkealla, saa nähdä miten käy.

Käy miten tahansa, kun ikää tulee ja krempat lisääntyy olen jokatapauksessa aikonut hakeutua yksityisten terveyspalveluiden piiriin, jonkun sopivan vakuutuslaitoksen kautta, tai muuten.

Yleensä ottaen katson että Suomen kehutut julkiset terveyspalvelut ovat surkeita ja palvelut viine vuosituhannen tasoa. Keskussairaloissa on toki ammattitaitoa tarjolla, mutta hallinto on huonosti järjestetty, eikä homma pelaa niinkuin pitää.

Vähän sellainen olo on etteivät palvelut tästä parane, ellei yksityistä sektoria oteta kilpailuun mukaan. Sen jälkeen myös kunnallisten ja valtion laitosten on pakko parantaa palveluaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #19

Ei ole kysymys siitä, onko julkinen palvelu hyvää, vaan siitä, että ulkomaalaiset kasvottomat saalistajat pääsevät viemään verottomasti rahat, joiden pitäisi jäädä pyörimään Suomen talouden hyväksi.

Tätä on jatkunut jo vuosia.

Tällaisistä lähtökuopista kokoomuslaisen sosiaali- ja terveysalan yrittäjän on huono kilpailla palveluiden tarjoajana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

Minä en piittaa hittojakaan siitä mihin rahat menee, meneekö ne ulkomaille tai sitten suomalaisen hallitobyrokratian pyörittämiseen tai julkiselle sektorille.

Otetaan esimerkki liikennepalveluista. Pendoliinot on hyvä tapa matkustaa, myönnän sen, kun olen kerran käyttänyt pendoliinoa matkalla helsinkiin. Käytin pendoliinoa kuitenkin vain siksi että VR tarjosi lipun poikkeuksellisesti lähes yhtä halvalla kuin omnibussi. Omnibussin hinta on yleensä kolmannes VR- lipun hinnasta, enkä piittaa pätkääkään siitä vaikka osa siitä rahasta menee omnibussin skottilaiselle omistajalle.

Ihan sama asia terveyspalveluissa, vaikka terveyspalveluissa palvelun laatu ja lääkärien asiantuntemus on tietenkin tärkeämpää kuin hinta.

Haluan tehdä omat valintani omista lähtökohdistani käsin, enkä millään kansallismielisellä perustalla. En piittaa pätkääkään siitä kenen pääomansijoittajan etua palvelun käyttöni hyödyttää.

Sitäpaitsi ihmisiä ne on skotitkin, eikä skottilaisen pääomasijoittajan hyödyttäminen ole yhtään sen huonompi asia kuin suomalaisen pääomansijoittajan hyödyttäminen.

Valtioon sijoittajana en usko, se on sosialismia ja kommunismia ja sehän on todettu ettei valtio poikkeustapauksia lukuunottamatta ole sijoittajana onnistunut. Se on veronmaksajien rahojen hukkaan heittämistä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #27

Ulkomaille menevät voitot ovat poissa kunnilta ja valtiolta ja siten köyhdyttävät kansakuntaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kokoomus toteuttaa "yksityistämisen" ja oppositiossa olevat demarit myhäilevät.

Kalevi Sorsa: Uusi itsenäisyys, 1992, sitaatin sivulta 261 pitäisi avata vasemmistolaistenkin silmät:

”Julkisen sektorin tehostaminen on uusi tehtävä. Se on kehitettävä kilpailukykyiseksi yksityiseen sektoriin nähden. Tämä on nimenomaan sosialidemokraattien tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä. ”

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #26

Minäkin odottelen työväenpuolue SDP:n heräämistä. Etenkin nyt kun Soinin " uusi työväen puolue" on heikossa hapessa.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Juna liikkunee syksyllä. Tuli mieleen syksy 1939 jolloin juna liikahti ja sen seurauksena -40 luvun lopulla alkoi globalisaation perustan voimallinen rakentaminen. Kun kommunismi kaatui niin NL:ssa kuin käytännössä myös Kiinassa 1980 -luvun lopulla niin globalisaatiojuna sai uutta vauhtia. Brexit ja Trump ovat junaa hieman tönäisseet mutta kansallisvaltioitten itsenäisyys edelleen vähenee. Katsotaan vaikuttaako ja millä tavoin ensi syksy ja itse asiassa ensi kevääseen asti miten junan kulku etenee. Tuliko globalisteille nyt Pyrrhoksen voitto ja tilanne jo vuoden päästä on toisenlainen. Ehkä ja kaikki on mahdollista. Se on joka tapauksessa selvää, että Suomen etuna on aiemmin ollut nopea päätöksenteko tiukoissa tilanteissa. Muistetaan vaikka aseitten kääntäminen saksalaisia vastaan syksyllä 1944.

Ollaanko nyt vaiheittain sitomassa Suomi liian monella koukulla Saksaan. Historian track record ei ole hyvä. I ja II WW. Tuleeko vielä kolmas???

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

WW III on vain kysymys milloin ei jos.Harjoittleu on ainakin vilkasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tokko nuo siteet niin lujat on ettei siitä irti pääse, kun Englantikin pääsee, jos ne nyt loppujen lopuksi sitä edes haluu, kunhan aikansa siinä uhoovat.

Sitä minä kyllä epäilen josko Skotlanti pääsee irti Englannista, vaikka haluaisibatkin.

Kaikki skotit ei titenkään halua irti Englannista, kuten ei kaikki britit halua irti EU:sta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kyllä siteitä on riittämiin ja lisää tulee. Mm. viiden presidentin paperin toteutuksen myötä.Suomi on kietoutunut kuluneiden yli 20 vuoden aikana siksi monilla siteillä Brysselin ohjaukseen, että vaikea siitä on pienen maan irti puntuilla. Luulenkin, että se tapahtuu koko EU-rakennelman romahduksen kautta kuten Neuvostoliitolle kävi.Tietenkin esim. pohjoismaiden yhteislähtö voisi olla yksi mahdollinen ulospääsy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Tietenkin esim. pohjoismaiden yhteislähtö voisi olla yksi mahdollinen ulospääsy."

Miksi sitten persut niin vihaa ruotsinkielisistä ja pyrkii niistä eroon.

Eikö tämä ole vähän ristiriitaista.

Jos haikaillaan pohjoismaista unionia ja yhteistyötä, pitäisi ruotsin kielen ja kulttuurin opiskelua lisätä, eikä vähentää.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #20

En tunne persujen antipatiaa ruotsin kieltä kohtaan. Lukeneeko jotain puolueohjelmassa? Sinänsä ruotsinkieli ei ole edellytys pohjoismaiselle yhteistyölle. Englantia joutuvat puhumaan joko tapauksessa keskenään. Muuten tanskalaiset ymmärtävät suoemruotsia paremmin kuin riikinruotsia.Skånska ei käy lainkaan laatuun . Liekö vanhat sotatraumat painolastina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

Persut yrittää saada ruotsin kielen opetuksen Suomessa loppumaan ja muutenkin kaksikielisyys tulee heidän mielestään aivan liian kalliiksi.

"Muuten tanskalaiset ymmärtävät suoemruotsia paremmin kuin riikinruotsia.Skånska ei käy lainkaan laatuun . Liekö vanhat sotatraumat painolastina."

Siis Suomenruotsia vaan sitten opettelemaan, niin sitten homma sujuu tanskalaistenkin kanssa.

Minäkin tykkään suomenruotsista, sehän on ihan kuin suomen kieli, sanat vain on erilaiset.

Riikinruotsi taas on sellaista ihmeellistä, sitä ei jaksa edes kuunnella. En jaksa edes Wallanderia ruotsiksi katsoa, olen katsonu yhden jakson englanniksi ja se oli niin hyvä että pitää varoa katsomasta toista jaksoa, ettei tule tavaksi.

Wallanderista siis tykkään, englanniksi, mutta en tykkää tanskalaisista, ne on kuulemma nykyään rasisteja kaikki.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Persut yrittää saada ruotsin kielen opetuksen Suomessa loppumaan"

Taas internatsi valehtelee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Skånska ja tanskahan ovat todella lähellä toisiaan. Ei se tanskan ymmärtäminen ole sen kummempaa kuin vähän leveämmän skottiaksentin. Toki molemmat vaativat keskittymistä ja tottumista...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä jos osaa Ruotsia. Itse olen kokenut useita kertoja mm. pohjoismaiden ystävyyskaupunkitapaamisissa, että tanskalaiset todella ymmärtävä parhaiten suomenruotsia.
Tottumista ja kielen puhumista edellytään. Pelkästään koulupohjalta menee tankeroinnin puolelle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Saattoihan Veikko-vainaa Pyrrhoksen voitosta puhua, mutta ei nyt sentään sanontaa hänen ansiokseen lasketa.

Mitä tulee Lauri Nurmen artikkeliin, niin tasavallan presidenttiin liittyen se herätti lähinnä myötähäpeää. Toimittajalla oli oma versio niin verkkokalvoilla, että istutti Niinistön sanomiset väkisin luomaansa kuvaan suuresta salaliitosta. Mitä Niinistö oikeasti tarkoitti?

– Hallituksella ei ole nyt sellaisenaan ollen enää jatkomahdollisuuksia. Puhuin juuri pääministeri Sipilän kanssa. = Pääministeri tulee jättämään eroilmoituksen.

– En enteile nyt mitään vaihdoksia todellakaan. = En suostu spekuloimaan muutoksilla.

– Ei muuta kuin lehmänkauppoja tekemään. = Joutuu varmasti Sipilä joustamaan, kun RKP:llä ja KD:llä on tuhannen taalan paikka esittää vaatimuksia.

Tai sitten Niinistö oli mukana esittämässä kesäteatteria, kun ei muutakaan tekemistä keksinyt. Joo, se onkin paljon hauskempi teoria. Sanotaankin niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut