marttiissakainen

Poliittista oksaa, jolla itse istuu, ei kannatta ryhtyä sahaamaan

 

Jokaista voi pettää kerran, tyhmiä useita kertoja, mutta kansan "poliittista tajua" ei kertaakaan.

Sipilä, Orpo ja Soini , tuoreimman poliittisen näytelmän trio, toimivat ilmeisesti fiksusti omasta mielestään. Nyt kun pöly on päässyt laskeutumaan ja tilannekuva kirkastunut, voi olla että hyötyjät ovat muita kuin ennalta arvioidut.

On hyvin todennäköistä, että perussuomalaisten kannatus lähtee reippaaseen nousuun. Loikkareista monet ehkä pohtivat oliko operaatio kyllin arvokas heidän kannaltaan? Mitä tavallinen rivikansanedustaj sai vastineeksi ryhtyessään mukaan hankkeeseen, jolla pelastettiin 5 ministerin salkkua. Oma ura näyttää olevan vääjäämättömästi lopussa seuraavissa eduskuntavaaleissa, jotka voivat tulla hyvinkin pian, vieläpä tämän vuoden aikana.

Syksyllä EU:n integraation syventämisestä on hallituksen taholta pakko alkaa puhua. Se tulee entisestään lisäämään perussuomalaisten kannatusta. Keskustan kannatuksen lasku jatkunee.

Kokoomus näyttää hyötyneen hallituksen toimista. Kuinka kauan sen kannatuskäyrä nousee tällä kertaa? Jos käykin niin, että heidän kannatuksensa kääntyy laskuun, alkaa olla eväät paniikkiin kasassa.

Vielä muutama loikkari takaisin perusuomalaisiin, niin hallituksen kannatus lähenee 101:tä, jota myös KD ja RKP vaihtoehto tarjosi. Sen kyllä kansa olisi varmaankin ymmärtänyt ja hyväksynyt, mutta ei loikkariratkaisua.

On  mielenkiintoista nähdä oliko Sipi-Orpojunailu, se kimmoke joka saa nukkuvat ja epävarmat äänestäjät liikkeelle. Poliittisen luottamuksen oksan , jolla itse istuu ,sahaaminen on riskipeliä.

Soinin ja neljän muun "loikkariministerin" ryhmä on  kävelevä esimerkki äänestäjille miten heitä on vedetty nenästä. Kansan poliittinen muisti voi tällä kertaa olla vuotta pidempi.

Odotettavissa lämmin poliittinen  loppuvuosi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Politiikassa tärkein resurssi on luottamus. Sitä on vaikea saavuttaa, mutta helppo menettää.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Opportunisti keksii kyllä keinot kaikkiin tilanteisiin. Aina se jostain yhden loikkarin, ex-ministerin ja entisen puoluejohtajan mentävä reikä löytyy, mistä ovelasti pääsee taas uudelle oksalle kultaomenia maiskuttamaan.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Jospa teatteri ja kusetus joskus loppuisivat, muuta ei voi toivoa kuin että palataan reaalimaailmaan politiikassakin ;D

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Niin on aina toivottu, mutta kerta kerran jälkeen petytty. Sipilällä oli hyvä avaus, mutta siihen sekin jäi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut