marttiissakainen

Kuusi EU-maata valvoo jo rajojaan.Entä Suomi?

 

Tällä hetkellä 6 Euroopan Schengen-maata valvoo rajojaan. EU-maista Ranska ( 2 vuotta), Saksa, Itävalta,Tanska,Ruotsi ja Norja. Ranska kontrolloi ulkorajojaan terroririskin perusteella. Maassa on ollut jo kaksi vuotta poikkeustila  eikä loppua näy.

Tanska on valvonut rajojaan myös  pitkään EU- Komission poikkeusluvalla ns. tilapäisesti. Tähän saakka perusteena on ollut massamaahanmuuton torjuminen. Pääsyynä on ollut Kreikan kykenemättömyys valvoa omia rajojaan 2015 ja 2106. EU:n ulkorajat ovat vuotaneet kuin seula myös muualla. Tanskan nykyinen poikkeuslupa päättyy 11.11.2017. Yhden vuoden jatkoaika lankeaa kuin Manulle illallinen.Nyt perusteeksi käy terrorismin uhka eli Ranskan malli. Vuoden päästä uusi jatkoaika jne. Näin helppoa se on kun osaa.

Eivätkä rajatarkastuksen käyttöönottaneet maat ole mitenkään eristäytyneet muusta Euroopasta. Suomessa Orpo-Risikko ajavat toista linjaa. Miksi? Eikä kansallisesta turvallisuudesta huolehtiminen ole hallituksen tehtävä ja erityisesti sisäministeriön keskeinen tehtävä? Kysymys on tahdosta ja terveen järjen käytöstä.

Kun isot EU-maat kuten Saksa ja Ranska ottavat johtoroolin tässäkin asiassa, alkaa tapahtua. Maahanmuuttoasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos vakuuttaa tosin, että kyseessä on poikkeus. Terrorismin levittäydyttyä Eurooppaan ja lisääntyessa voi EU-Komission  uudelle linjaukselle ennustaa pitkää ikää.

Valaisevan kuvan Tanskan politiikasta  muutoksesta maahanmuuttoon saa lainaamalla hallituksen keskustalaisen integraatioministerin Inger Stöjbergin lausumasta:" Minua ilahduttaa, että EU-Komissio nyt selkeästi ilmoittaa, että yksittäisillä valtioilla on  oikeus asettaa rajakontrolli, jos se on välttämätöntä. Ja välttämätöntä se onkin. Näinhän olemme koko ajan sanoneet. On selvää, että meidän on ylläpidettävä rajakontrollia myös 12.11. jälkeen." '

Näin napakasti Tanskan keskustalainen ministeri. Entä Suomen kollega? Pakolaiskriisin ollessa pahimmillaan ja maahan pyrkijöiden tungeksiessa Tornion raja-asemalla, silloinen sisäministeri Petteri Orpolla oli pallo hukassa pahemman kerran. Nyt hänen ja koko hallituksen virheistä maksetaan kalliisti.

Tanskan kiristyneestä pakolaispolitiikasta saa sulan hattuunsa Danske folkeparti ( = Tanskan persut ). He ovat kyenneet saamaan tuloksia oppositiosta käsin tehokkaasti. Toisin kuin  soinilaiset hallituksen sisällä Suomessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Maahanmuuttoasioissa ehkä kaikkein liberaalein valtio Ruotsi on myös muuttanut pakolaispolitiikkaansa radikaalisti. Naapurimaassa Sverigedemokraterna painavat päälle ja ovat jo gallupien mukaan Ruotsin toiseksi suurin puolue.Ovat vetäneet eroa Ruotsin kokoomukseen" moderaterna" koko ajan.

Juha Hämäläinen

On aikoja jolloin tarvitaan yhden asian puolueita, koska monen asian puolueet eivät kykene priorisoimaan päätöksiään vaan ovat toimintakyvyttömiä ja terveen järkensä menettäneitä.

Valtioilla on rajat perustelluilla syillä. Ja rajat hoitavat tehtävänsä vain rajavalvonnan kautta. Muuten ne ovat vain viivoja kartalla ilman merkitystä.

Meillä tasavallan presidenttikin sotkenut mielessään mistä kyse. Ei ihme, että muut seuraavat perässä. Typeriä ja naiveja lausuntoja sataa mediaan Suomen sulkeutumisesta ja sen kammottavista seurauksista, jos rajoja valvottaisiin.

Kukaan näistä pölvästeistä ei kysy miksi USA valvoo rajojaan, vaikkei heillä edes varsinaista pakolaisongelmaa. USAn rajavalvonta toimii tuhansien kilometrien päässäkin. Helsingin, Kairon tai Pekingin kentällä ei pääse edes USAn lennolle ilman papereita ja ennakkotunnistusta.

Ei kellot soi siltikään hallitusherrojen vintillä ja löydä yhtäläisyyttä EUn tilanteeseen. Vihreiden termeillä USAn rajapolitiikka on rasistista ja epätasa-arvoista, mutta he eivät jostain syystä sano tätä ääneen koskaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Saksa valvoo ainoastaan Itävallan vastaista rajaa.Saksasta pääsee Itävaltaan ilman tarkistuksia.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Totta, että Saksa valvoo vain Itävallan vastaista rajaansa, mutta tuskin Komissio panisi hanttiin , vaikka Saksa laajentaisi valvontaansa kunhan sitä ei markkinoida pysyvänä ratkaisuna. Terrorismiuhkan perusteella rajavalvontaan voisi liittyä periaatteessa mikä Schengenmaa tahansa.
Tarkoitus tällä blogilla oli kertoa, että Suomen perustelut rajavalvonnan torjumiselle ovat perusteettomia. Kannattaisi kerrata mitä Petteri Orpo sisäministerinä tuli sanoneeksi. Tuskin kestää totuustestiä.
Tervettä järkeä ja kypsää harkintaa tarvitaan myös Suomessa pakolais-ja maahanmuuttoasioissa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Schengen-alue on tosiaan jo osin purkautunut. Ehkä olisi syytä purkaa se kokonaan.

EU on ottanut liian suuria harppauksia liian aikaisin, eikä kykene hallitsemaan niitä.

Toisena purkulistalla on tietysti euro, joka ei ole toiminut missään vaiheessa. Tätä illuusiota vain ylläpidetään jatkuvalla velkaantumisella ja rahaelvytyksellä.

Kohtapuolin Mario ilmoittaa rahaelvytyksen jatkamisesta 6/2018 asti ja keväällä taas uusi vastaava ilmoitus jne..

Marko Parkkola

"Suomessa Orpo-Risikko ajavat toista linjaa. Miksi?"

Kauppa se on mikä kannattaa tai tässä tapauksessa matubisnes.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE: Suomen itärajaa vahvistetaan nyt toden teolla - maastoon lisää henkilökuntaa ja tekniikkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9853334

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Saisivat kylläkin länsirajan pistää valvontaan. Sieltä kun parempikulttuurisia valuu edelleen maahan yli sadan hengen viikkovauhdilla...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.Ilmeisesti Ruotsi avaa rajat Suomeen, jotta pääsevät eroon omista velvoitteistaan ja riskeistään ja poliittisista ongelmistaan.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #10

#10 Samaa luulen tosiaan itsekin...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU) 2016/399
9. maaliskuuta 2016
henkilöiden liikkumista rajojen yli koskevasta unionin säännöstöstä (Schengenin rajasäännöstö)

(23)
Koska sisäisen rajavalvonnan
-tilapäinen takaisinotto
-vaikuttaa henkilöiden vapaaseen liikkuvuuteen, kaikki tällaisen valvonnan uudelleen ottamista koskevat päätökset olisi tehtävä yhteisesti sovittujen kriteerien mukaisesti ja ne olisi asianmukaisesti ilmoitettava komissiolle tai unionin toimielimen olisi suosittava niitä.
- Joka tapauksessa sisärajoilla tapahtuvan valvonnan palauttaminen
- olisi edelleen poikkeus,
ja se olisi toteutettava ainoastaan ​​viimeisenä keinona, joka on tiukasti rajoitettu ja määräaika, joka perustuu erityisiin objektiivisiin kriteereihin ja sen tarpeellisuuden arvioimiseen. seurata unionin tasolla.
- Jos vakava uhka yleiselle järjestykselle tai sisäiselle turvallisuudelle edellyttää välittömiä toimia, jäsenvaltion olisi voitava ottaa rajavalvonta uudelleen sisärajoillaan
-enintään kymmenen päivän ajan.

Tämän hyväksyi myös Kepu,PS ja kok eduskutaryhmät .

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mites se on nyt sitten mahdollista, että Venäjältä tulee turvapaikanhakijoita? Sillä rajallahan on rajatarkastukset voimassa. Ja kyllä kyllä. Rajavalvonta ja rajatarkastukset on kaksi ihan eri asiaa.
Ruotsin rajalla on rajavalvonta ihan hyvällä tolalla.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Venäjä ei ole turvallinen homoille, Jehovan todistajille, jne. Siksi! Ruotsi on turvallinen pakkoloisille, mutta työntää niitä suomeen 100 hengen viikkovauhdilla.
Sipilä ja suomalainen antelias ja naiivi sosiaalietuusjärjestelmä on myös merkittävä syy hakeutua Suomeen. Siksi rajatarkastukset ja käännytys sille rajalle on elintärkeää!

Käyttäjän KaleviLehtinen kuva
Kalevi Lehtinen

Eipä tuota itärajaa tarvitse valvoa, sen tekee meidän puolestamme, "idä lukko" Sortavalan varuskunta !

Toimituksen poiminnat

Sivut