marttiissakainen

Onko EU tuhlannut etsikkoaikansa?

 

Sunnuntai 1.10.2017 on syytä merkitä allakan nurkkaan. Espanjan otteet  estää Katalonian itsenäisyysäänestys sotii  ainakin EU:n markkinoimaa subsidiariteetti- eli  läheisyysperiaatetta vastaan. Saatujen tietojen mukaan Espanja soveltaa kyseistä periaatetta mellakkapoliisin pampulla läheltä ihmistä ja kovaa.

EU:ta on markkinoitu demokraattisena ja jäsenvaltioiden kansalaisten etua ja turvallisuutta ajavana yhteisönä. Viimeisin visionääri  ja johtohahmo taisi olla pääkomissääri Jacques Delors. Hänen jälkeensä seurasi käyrien kurkkujen-direktiivien ym. byrokratian  toteuttajien kausi. Sen sijaan että EU olisi keskittynyt toimivan  integraation syventämiseen, sisämarkkinoiden tehostamiseen ja turhan byrokratian karsimiseen, jota kautta kansalaisten tuki EU-integraatiolle olisi kenties saatu, jumiuduttiin nopean itälaajennuksen tuomiin ongelmiin.

Vuoden 2008 jälkeinen finassikriisi ja viimeistään pakolaiskriisi ovat syösseet EU-rakennelman rasitustestiin, josta kunnialla selviäminen vaatisi pientä ihmettä. Siihen on vaikea uskoa.

Britannian Brexit-äänestys, Unkarin ja Puolan toimenpiteet olisi pitänyt viimeistään herättää Brysselin valtaeliitin. On turha odottaa protestiaallon laantumista. Vaali vaalilta EU-maiden oikeistopuolueet, populisteiksi kutsutut, valtaavat yhä enemmän jalansijaa. Tuorein tapaus Saksan ja Hollanin vaalit. Ruotsissa Sverige demokraatit ovat toiseksi suurin puolue gallupien mukaan, Tanskassa Danske folkeparti on kolmanneksi suurin parlamenttipuoluea jne.

Tyytymättömyys EU:ta sen jäykkää byrokratiaa kohtaan kasvaa koko ajan. Suomessakin perussuomalaiset ja kansalaispuolue ovat kasvussa.

Yleiseurooppalainen trendi näyttää olevan tyytymättömyyden kasvu, nopeat ja isotkin muutokset. Paikalleen jämähtäneet perinteiset puolueet menettävät kannatustaan esim. Saksassa Merkelin hallitsema puolue kristillisdemokraatit menettivät yli 8 % kannatuksestaan. Sosiaalidemokraateilla oli huonoin vaalitulos miesmuistiin. Puhumattakaan Ranskan Macron-ilmiöstä.

Yhtenäiseksi ajateltu ( suunniteltu) EU alkaa rapautua alhaalta samaan aikaan, kun sitä yritetään integroida ylhäältä. Kehitystä ei voi pysäyttää mellakkapoliisien pampuilla ja kumikuulilla. Kun kansa lähtee liikkeelle massiivisesti täyttäen kadut,  hiekka valtaapitävien tiimalasissa alkaa valua loppuun kiihtyvällä vauhdilla.

Eurooppa on ilmeisesti menossa kohti muutosta ja murrosta. Kansa on kyllästynyt valtaeliittiin ja päätösvaltaa halutaan takaisin itselle. Kehitys  on menossa kohti  kansallisvaltioiden lisääntyvää itsemääräämisoikeutta.

Onko  niin ,että EU on uljaine  syvenevine integraatioideoieen nukkunut onnensa ohi? Katalonian tapaus antaa esimakua mitä tuleman pitää. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pieni lisäys. Tuntuu surkuhupaisalta Sipilän ja Sauli Niinistön tuki EU:n integraation syventämispolitiikalle nykytilanteessa. Heidän pitäisi pikemminkin ajaa keskittämisen purkua ja Bryssel-keskeisyyden vähentämistä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti Sipilä ja Niinistö ovat asemalla, eivät huomanneet, juna meni jo.

Vakavasti sanottuna, meidän päättäjämme ovat umpitolloja, vaikka näkevät, siltikään eivät näe.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Katalonia ei ole eroamassa EU:sta vaan Espanjasta eikä persujen kannatus ole kasvussa vaan mielipidetiedustelujen mukaan puolittunut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mitähän sinä tuolla yritit sanoa? Tarkoitatko, että EU:n tulisi tukea Katalonian itsenäistymispysrkimyksiä, koska Katalonia ei ole eroamassa EU:sta vai tarkoitatko, että EU:n tulisi vastustaa Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä, koska persut sitä kannattavat ja heidän gallup-kannatuksensa on puoliintunut?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Korjasin blogistin vääriä väittämiä, en sen kummempaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Olihan tämä vakava kolaus Euroopan Unionin uskottavuudelle, sille vähälle mitä ylpääätöän on.
Katalonian aluepäällikkö sanoi viime torstaina, että EU on kova kannanotoissaan silloin, kun kyse on EU:n ulkopuolisista maista. Mutta kun kyse on meistä (katalaaneista) ja kun tarvitsisimme apua, EU vaikenee.
Kääntääkö Euroopan Unioni meille selkänsä? aluejohtaja kysyi torstaina
Vaikeni.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Katalonia saattaa olla vasta alkua. Kansan äänen pysäyttäminen väkivalloin on kaukana demokratista, jota EU hehkuttaa.Ainakin jäsenhakemuksia tutkiessaan.
Katalonian tapaisia EU:n "sisäisiä" konflikteja on kytemässä mm.Italiassa, Belgiassa, Unkarissa, Puolassa, Kreikassa jne. Vakaa Suomi seuraa uskollisesti Brysselin talutusnuorassa.Olisiko helpompi vaihtaa meillä johtajat kuin kansa, joka ärsyttävän usein äänestää väärin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Suomellakin on kansanäänestyksen kieltämisen taakka.Ahvenanmaa halusi pitää kansanäänestyksen 1918 ollako ruotsalaisia vai suomalaisia.

Juha Hämäläinen

Tuota en tiennytkään. Onko tuosta jotain tietoa/linkkiä heittää ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oli toi Wiki tuossa toisella koneella just auki. Vastasin, vaikket multa kysynytkään :)

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaalaiset

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n johdon käsittämätön ja vastuuton holtittomuus on jo aiheuttanut talousalueella suuria ongelmia ja tuon holtittomuuden seuraukset paljastuvat lähes päivittäin. Eikä loppua näy, kun ei johdolla ole kykyä, eikä halua laittaa EU n aluetta kuntoon. Kaikki kärsivät.

Tämän päivän ikävä uutinen esimerkkinä ja taas käännellään poskia, sekä vakuutellaan omaa urheutta. Kukahan ääliö PM ehtii ekana olemaan Twitterissä shokissa ?

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/knivman-dodad-a...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla mitattuna Kansalaispuolue on kasvussa? Kansallisvaltioiden sijaan kaupunkien ja alueiden merkitys kasvaa. Ne ovat ihmisiä lähempänä kuin eduskunta ja ministeriöt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ihmistä lähempänä...? Eduskunnassa ne merkittävät päätökset tehdään eikä kunnanvaltuustossa. Kansallisvaltiot ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan ja ainoastaan federalistit halveksivat kansallisvaltioita omista syistään.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kansalaispuolueen kannatus ei näy Gallupeissa, koska niissä kysytään vain eduskuntapuolueiden kannatusta. Kannatuksen nousu näkyy mm. kannattajajäsenten lukumäärän kasvuna.Piilokannatusta on myös 40 %:n epävarmojen äänestäjien joukossa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ihmiset haluavat vain toimivaa demokratiaa johon Eu ei kykene vastaamaan, kaikki nyt alkavat sen näkemään. Eu ei pysty tätä kehitystä estämään vaikka yrittää parhaansa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Siltä se näyttää. Vaikka kovasti yrittävät.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Martti, Dansk Folkeparti, eli Tanskan Kansanpuolue on Tanskan toiseksi suurin parlamenttipuolue (Folketinget) 37 kansanedustajalla. Sosiaalidemokraateilla on 47 paikkaa, Venstrellä 34.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kiitos Kaija korjauksesta. Päässäni olivat Venstre ja Danske Folkeparti vaihtaneet paikkaa. Ehkä Venstre pääminsteripuolueena oli osasyynä sekoiluuni.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Espanjassa on ollut valtaisa asuntokupla. Syynä korruptio. Ei tarvitse ihmetellä miksi katalaanit haluavat erota.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/paaministeri-ra...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Espanja on toipumassa asuntokuplan puhkeamisesta.Talousluvutkin ovat kääntyneet positiiviseen suuntaan.Tosin kovalla hinnalla. Osaavaa porukkaa on muuttanut työn hakuun ulkomaille. Parhaina vuosina yli 0.5 milj. henkilöä vuodessa.Tottahan sekin näkyy tunnusluvuissa. Silti työttömyys ja etenkin nuorisotyöttömyys on aivan liian korkea vieläkin.
Katalaanit ovat väsyneet jatkuviin tulonsiirtoihin heiltä Espanjan köyhemmille alueille. Nimittäin EU:sta puuttuu tässä suhteessa yksi merkittävä "unioni" tulonsiirtounioni. Frau Merkel ei oikein siitä tykkää.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Luin aamulla tutkimuksesta kuinka faktat eivät vaikuta ihmisiin. Olen melko paljon pohtinut miksi niin suuri osa erityisesti Suomen eliittiä oli kallellaan Neuvostoliiton suuntaan 1990-luvun alkuun saakka. Vain muutamat tunnetut henkilöt uskalsivat sanoa ääneen sen jonka kansan syvät rivit tiesivät eli, että kommunismi ja pakottaminen ovat syvältä ihmisen vallanhalusta. Sitä tosin syvät rivit eivät todennäköisesti tienneetettä pakottaminen tulee johtamaan tuhoon. Pakko onkin hyvä viite siitä mitä tulee ennemmin tai myöhemmin tapahtumaan eli tuho.

No fiksu lukija osasi jo päätellä, että siirryn EU:hun. Se näytti Katalonian tapauksessa miten EU:n ylin johto toimii ja tulee toimimaan. Sama malli kuin joka oli NL:ssa eli viime kädessä pakkotoimet. Niin Suomen kuin muitten EU-maitten eliitti kannattaa ja tulee kannattamaan EU:ta sen romahtamiseen asti. Miten se sitten tulee romahtamaan en tiedä enkä edes arvaile. Kommunismin romahtamisen sanoin tapahtuvan kun ensimmäisen kerran kävin idässä eli Itä-Berliinissä helmi - maaliskuussa 1986. Sanoin, että tämä systeemi tulee romahtamaan ja en käy 'Itämaissa' ennen kuin kommunismi on romahtanut.

No lopuksi siitä tutkimuksesta miksi varsinkin eliitti ja nouseva eliitti ei ota joitakin kiusallisia faktoja huomioon. Kyse on ihmisen kehittymisestä aikojen kuluessa halukkaaksi yhteistoimintaan ja yhteistyökykyiseksi. Tuli mieleen kun Jeesus sanoi muistaakseni Pietarille, että kaitse minun lampaitani. Ihmiset ovat lampaita ja haluavat olla ja toimia yhdessä. Silmät ja ei pelkästään silmät vaan myös aivot suljetaan ikäviltä faktoilta. Keksitään kaikenlaisia selityksiä jotka eivät kestä päivänvaloa jos alettaisiin syvällisesti niitä tutkia. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Johtajat ja valtamedia yhdessä määrittävät sen mikä on 'OIKEIN JA TOTTA' ja mitä johtavaan asemaan pyrkivän ihmisen pitää ajatella. Suurin osa todella ajattelee näin. Onhan meillä tästä muitakin esimerkkejä kuin Suomi YYA-ajoilta. Löytyy sellainen kulttuurimaa kuin Saksa. Muuten missä kehittyneitten maitten maaryhmässä on ollut heikoin talouskasvu viimeisen 8 vuoden aikana. Oikein eli euromaissa. Linkki tutkimukseen
http://www.mauldineconomics.com/download/oms-why-f...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Taitavasti ohjattu media, joka tukee valtaeliittiä, viimeistelee kansan aivopesun. Olisi tarpeen suuri silmien avaamisprojekti. Tutkiva journalismi on tänä päivänä uhanlainen laji.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut