marttiissakainen

Tanska jatkaa rajavalvontaa


 

Tanska jatkaa rajojensa valvontaa puolella vuodella toukokuun 12 päivään 2018. Asiasta ilmoitti eilen integraatioministeri Inger Stöjberg. Tanskan hallitus perustelee päätöstä maahanmuuttotilanteella ja terrorismiuhalla.

Inger Stöjberg totesi tiedotustilaisuudessa:" Vapaan liikkuvuuden edellytys on ,että Euroopan ulkorajoilla valvonta on hallinnassa. Vaikka nyt maahanmuutto- ja turvapaikkaluvut ovat alhaisia, on todettava, että Euroopan ulkorajoilla on kovia paineita. Emme myöskään voi sulkea silmiämme vakavalta Tanskaan kodistuvalta terrorismiuhkalta. Siksi hallitus on katsonut välttämättömäksi jatkaa rajavalvontaa toistaiseksi."

Näin Tanskassa. Ruotsi  puolestaan tehosti rajavalvontaa Malmön ja Hälsinborgin raja-asemilla syyskuun puolesta välistä alkaen.

Toimenpide on tehonnut. Kuluneen kolmen viikon aikana Tanskasta tulleita matkustajia on käännytetty takaisin 524 henkilöä, mikä on yli kaksinkertainen määrä verrattuna tilanteeseen ennen tehostusta.

Kumpikaan mainituista pohjoismaista ei puhu eristäytymisestä, vaan tarkoituksenmukaisesta toimenpiteestä kansalaisten suojelemiseksi.

Entä Suomi? Meidän vastuulliset ministerit käyttävät toisenlaista retoriikkaa. Kansalaisten on  vaadittava myös Suomen päättäjiltä samanlaista jämäkkyyttä maahanmuuttopolitiikassa. Itsenäisen valtion yksi perustehtävistä on huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta. Jos se vaatii rajojen valvonnan tehostamista, niin valvontaa pitää tehostaa.

Suomen päättäjät voisivat tässä asiassa ottaa oppia Ruotsin ja Tanskan politiikasta eikä kuunnella liian tarkasti Brysselin viestejä. Joskus vaikuttaa, että meidän päättäjät piiloutuvat  liian vikkelästi EU:n leveän byrokraattisen  selän taakse.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tanskalaiset tekevät duunit Suomenkin kädettömän ja m...ttoman hallituksen puolesta. " mange tak ! "

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tanskassa vielä demokratia toimii ja ajattelevat itsenäisesti. Suomi on tainnut alistua nöyrästi EU:n talutusnuoraan. Milloin tämä kansa herää?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomalaisilla on syytä olla aina joku kumarruksen kohde. NL hajosi, ja Suomi meinasi samalla kuolla yksinäisyyttään. Onneksi tuli EU, niin hallitus sai toimintaohjeistuksen keskushallinnolta taas järjestykseen. Omien aivojen käyttöhän hallituksessa rajoittuu nykyisin KiKy mantraan, maakuntasuojatyöpaikkoihin, Sote rahastamiseen, työvoimapulaan ja oman turvaisan aseman varmistamiseen, mielellään eläkepäiviin asti.

Juuttien jälkeläiset eivät tosiaan muita kumartele. :) Tanskallahan muuten säilyy myös DK valuuttana.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tuore uutinen tältä päivältä ( 13.10.). Rajavalvonnan jatkamista puolella vuodella esittävät Tanskan lisäksi Saksa, Ranska, Itävalta, Ruotsi ja Norja.
EU myöntää sen nöyrästi. Jos Saksa ja Ranska ovat yhteisrintamassa, niin kuka panee hanttiin?
Näin Schengen -sopimus alkaa murentua ja samalla koko idea EU:n sisällä vapaasta liikkuvuudesta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomi on ollut perinteisesti maa, johon mahtuu vain yksi totuus kerrallaan.
EU on juuri nyt se totuus. Tosin Nato on hivuttautumassa rinnalle.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Onneksi meillä on kasvamassa nuoret, jotka eivä anna manipuloida itseään Ylen turruttavilla samoilla uutisilla aamusta iltaan ja Hesarin tendenssimäisillä jutuilla. He hakevat tiedon muualta, netistä.

Siksi koulutukseen pitää panostaa. Kriittisyys ja eritoten lähdekriittisyys avaavat silmiä. Vielä parempi, jos hakee tiedot rajojemme ulkopuolelta.
Mielen manipulointi on lisääntyvä "kansansairaus".

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Siksi koulutukseen pitää panostaa. Kriittisyys ja eritoten lähdekriittisyys avaavat silmiä".
Samaa mieltä. Hallitus ja muut poliitikot taas eri mieltä. Heidän mukaansa Suomi ei pärjää koulutuksella, vaan halpatyövoimalla.
Ajatteluun tottumattomat ovat helpompia hallita. Heillä ei kriittisyys ja eritoten lähdekriittisyys avaa silmiä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kodinturvajoukot ja puolustusvoimat auttavat Tanskassa poliisin rajatarkastusta. Kyllä se Suomessakin olisi ihan käytännöllisesti mahdollista, jos siihen olisi vain tahtoa.
http://www.altinget.dk/artikel/forsvaret-skal-hjae...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Tanskassa taitaa olla ihan täysijärkisiä poliitikkoja. Meillä heitä edustavat ainoastaan persut puolueena.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tanskassa ei ainakaan suomalainen vatulointi onnistuisi. Tanskassa esiintyy vielä kriittistä journalismia.Voi hyvällä syyllä puhua neljännestä valtiomahdista. Se on Suomessa kuollut ja kuopattu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut