marttiissakainen

Työväen presidentistä eliitin ehdokkaaksi

 

Sauli Niinistöä markkinoitiin 12 vuotta sitten työväen presidentiksi. Vastakkain asettelun aika julistettiin kampanjassa menneen talven lumeksi.

Miten kävi? No Sauli Niinistöstä tuli Suomen tasavallan 12. presidentti toisella yrittämällä. Entäs vastakkain asettelun? Rikkaat ovat rikastuneet kiihtyvällä vauhdilla. Huimat pörssiyhtiöiden johtajien palkankorotukset ja bonukset päälle. Teollisia työpaikkoja on siirtynyt kiihtyvällä vauhdilla halpamaihin. Johtajat sekä muu valtaeliitti on myös kunnostautunut verojärjestelyissä aina eksoottisia saarivaltakuntia myöten. Tosin verokeitaita löytyy  Euroopastakin mm. Luxenburgista. Nykyisen EU:n pääkomissaari Junckerin kotimaasta.

Nordea ja Danske Bank saivat ainakin Tanskassa miljoonasakot sääntöjen vastaisista verojärjestelyistä ns. Panama-papereiden julkisuuteen vuodatettujen tietojen perusteella. Panama-jutun loppunäytös on vielä edessäpäin Suomessakin.

Työvoimaa on saneerattu ja lainettu kilometritehtaalle, samalla kun yhtiöiden pörssikurssit ja tulokset ovat kasvaneet. Köyhyyskin on lisääntynyt. Joidenkin arvioiden mukaan Suomessa on lähes miljoona köyhiksi luokiteltua. Heidän joukossa akateemisiksi työttömiksi kouluttautuneita aivan liian monta.

Työpaikkojen katoa näyttää seuraavan johtajien ja rikkaiden moraalikato. Kansan luottamus poliitikkoihin on pohjalukemissa. Se näkyy selvästi tehtyjen puolueiden kannatusgalluppien tuloksissa. N. 40 % äänioikeutetuista ei tiedä ketä äänestää ja todennäköisesti jättävät kokonaan äänestämättä vaalipäivän koittaessa.

Vastakkain asettelun aika on täällä ja entistä ehompana. Kansa kapinoi, toistaiseksi hiljaisella murinalla, valtaeliittiä vastaan. Uhanalainen laji on kansan luottamus päättäjiin.

Tarvitaan paluuta perinteiseen politiikkaan eli yhteisten asioiden hoitoon halpahintaisen puoluepolitikoinnin sijaan.

Tämänkertaisen presidentin vaalien rahoitus on julkaistu mm. Sauli Niinistön osalta. Muhkea 1,5 miljoonan euron vaalibudjetti takaa näyttävät tienvarsi - mediamainokset.

Valtaeliitti on valinnut ehdokkaansa.

Loikka työväen presidentistä eliitin ehdokkaaksi on pitkä. Riittääkö se torjumaan vaalien toisen kierroksen sitä jännäämme tasan kuukauden ajan. Viattomien lasten päivän iltana 28.1.2018 tiedämme tuloksen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Presidentti Mauno Koivisto oli täysin pankkikapitalistien juoksupoika.

Koiviston viha suurta osaa kansaa vastaa oli uskomattoman julmaa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Koiviston aikana Suomi laitettiin EU-kuntoon yrittäjien selkänahasta.
Nyt Suomea laitetaan Sauli Niinistön valtakautena EU-liittovaltionkuntoon.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näin se menee. Isänmaan myynti kahdessa näytöksessä.

Henry

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Taitaa tuo viattomien lasten päivä olla jo tänään.

Muutoin taitaa olla niin, että keskiluokka ratkaisee, kuka Mäntyniemeä isännöi tai emännöi seuraavan kauden.

Odotellaan rauhassa.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Kyllähän kansa on näyttänyt niin Brexit äänestyksessä kuin Trumpin valinnassa, että jotain maailmassa on tapahtumassa. Valtamedia ei enää johtanut näissä kansaa halunsa mukaisesti.

Osmo Soininvaara kirjoitti varsin hyvin ilmiöstä josta Michael Young oli kirjoittanut jo 1958 eli liki 60 vuotta sitten. Kannattaa pohtia lähteekö tämä sama ilmiö leviämään myös Suomessa presidentivaaleissa. Toisaalta sitä myös kuinka valtamedia eli lähinnä Sanomat ja Yle toimii ilmiön osalta presidentivaaleissa ja vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.
http://www.soininvaara.fi/2016/11/13/michael-yopun...

Juha Hämäläinen

Vastarintaan on aihetta. Valitettavaa on, ettei äänestämällä ole mahdollista muuttaa paljoa. Talouselämän johto ja globaali sijoitustoiminta ovat demokratian ulkopuolella. Kyse on fasismin uudesta ilmentymästä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen
Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ompa mahtavaa kun näin vähällä vaivalla pääsee eliitin puolelle riittää kun äänestää Sauli Niinistöä Presidentiksi.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Onnea matkaan. Toivottavasti nautit seurasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut