marttiissakainen

Itävalta karkottaa imaameja ja moskeijoja suljetaan

 

Viime lauantaina ( 9.6.2018 )  ruotsalainen Dagens Nyheter uutisoi  Itävallan  liittokansleri Sebastian Kurzin hallituksen päätöksestä sulkea seitsemän moskeijaa ja karkottaa jopa 60 imaamia. Kyseessä on toimenpide "poliittisen islamin" torjumiseksi.

Liittokansleri Kurz sanoi:" Rinnakkaisyhteiskunnalle , poliittiselle islamille ja radikalisoitumiselle  ei ole minkäänlaista sijaa yhteiskunnassamme."

Integraatioministerinä toimiessaan Kurz myötävaikutti  2015 lakiin, joka kielsi uskonnollisia ryhmiä ottamasta vastaan ulkomaalaista rahoitusta. Musliyhteisöjä myös velvoitettiin ottamaan myönteinen perusasenne itävaltalaista yhteiskuntaa kohtaan.

Sebastian Kurz johtaa konservatiivista ÖPV- puoluetta. Viime syksyn vaalien voittajana hän muodosti hallituksen oikeistopopulistisen FPÖ- puolueen kanssa.

Mikäli osoittautuu, että imaamit ovat ottaneet vastaan ulkomaalaista rahaa, lähtöpassit maasta saa suuri joukko imaameja. Sisäministeri  Herbert Kicklin  ( FBÖ ) mukaan lopulta jopa 150 imaamia ja heidän perheenjäsentään  saattaa  joutua karkotetuiksi.

" Tämä on vasta alkua" sanoo FBÖ:n puoluejohtaja Heinz- Christian Strache. 

Itävallassa on 8.8 miljoonaa asukasta, joista muslimeja yli 600 000.  Useimmilla heistä on turkkilaiset juuret.

Hieman erilainen asenne ja ote kuin Suomen aateveljillä.

 

Lähde: Dagens Nyheter 9.6.2018

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei missään sivistysmaassa ole tarvetta poliittiselle islamille sharia lakeineen. Turkin diktaattori taisi uhata Itävaltaa jonkilaisella sodalla ja se väkivalta ja uhkailu onkin islamin normaali tapa reagoida kun ensiksi ekana töpeksivät ja sen jälkeen saavat "rangaistuksen" .

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Turkin diktaattori Erdoganin tiedottaja Ibrahim Kalin kutsuu Itävallan päätöstä "yritykseksi normalisoida islamifobia ja rasismi".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU-komissio miettii jo kuumeisesti miten Itävallalle kostetaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

EU:lla on ollut merkillisen löperö kanta poliittisen islamin suhteen. Ikäänkuin sillä ei olisi yhteyttä islamuskontoon, joka on myös poliittisen islamismin ytimessä. EU:n kanta saattaa johtua myös siitä, että myös suhde kristinuskoon on tuuliajolla.Vai onko kaikki EU:n arvot samanarvoisia? Kunhan on arvoja!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut