Ruotsi alentaa eläkeläisten veroja

 

Eilinen Dagens Nyheter uutisoi Ruotsissa eläkeläisten veronalennuksesta 1.1.2019 alkaen. Sosialidemokraattien johtama hallitus lupaa nostaa  miljoonan eläkeläisen perusvähennystä. Uudistus koskee eläkeläisiä, joiden vuositulot ovat haarukassa n. 20 000 – n. 114 000 euroa . Veronalennuksen kustannusvaikutus on n. 400 000  milj.euroa.

" Toteutamme nyt kolmannen vaiheen prosessissa , jolla poistamme epäoikeudenmukaisen verokohtelun eläkeläisten ja palkansaajien väliltä. Uudistuksen läpiviennin jälkeen 96 % Ruotsin eläkeläisistä on saanut veronalennuksen", sanoo valtiovarainministeri Magdelena Andersson ( sos.dem ).

Hallituksen esitys menee nyt lausuntokierokselle ja tavoitteena on, että valmis esitys tuodaan hallituksen syysbudjettiin. Tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä saada poistetuksi epäoikeudenmukainen verotusero palkansaajien ja eläkeläisten väliltä.

Suomi voisi ottaa mallia läntisestä naapuristamme. Ihmiset elävät  vanhemmiksi, matkustelevat ja pysyvät aktiivisina entistä kauemmin ja siten myös kuluttavat enemmän. Suurempi kulutus lisää  palvelujen kysyntää  ja osaltaan auttaa kaivattua talouskasvua. Nykyisin yhä harvempi eläkeläinen säästää sukan varteen.Sensijaan kuluttavat ja nauttivat hyvin ansaituista eläke- eduistaan. Raha menee kiertoon ja hyödyttämään yhteiskuntaa.

Leikatulla indeksillä ja eläkeläisten aseman heikentämisellä Suomen hallitus on valinnut toisen tien. Porkkana on  useimmiten keppiä parempi ratkaisu. Kurjistaminen on negatiivista ja rohkaisu positiivista. Suomalaiset tarvitsevat uskoa tulevaisuuteen vauvasta vaariin. Myös eläkeläiset.

Heja Sverige!

Lähde: Dagen Nyheter 16.6.2018

 

marttiissakainen

Metsänhoitaja,yrittäjä: kansainvälinen bisnes.Asunut ulkomailla yli 30 vuotta.
Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu