marttiissakainen

Ääri-islamismi leviää voimakkaasti Ruotsissa

 

Ruotsissa uutisoitiin  29.6.2018 tuoreesta tutkimuksesta salafismin leviämisestä ( Försvarshögskolan tekijänä ). Salafismi on Sunni-islamin fundamentalistinen suuntaus, joka perustuu koraanin tiukkaan , kirjaimelliseen tulkintaan. Se on levinnyt voimakkaasti.

Tutkimuksen tekijä Magnus Ranstorp sanoo, että Ruotsin viranomaisilla ei ole aavistustakaan siitä, miltä todellisuus näyttää.  Tutkimusraportti perustuu n. 70 haastatteluun. Siinä haastateltiin poliiseja, veroviranomaisia, sosiaaliviranomaisia, paikallisia ääriväkivaltaista toimintaa vastustavia yhdyshenkilöitä ja siviiliyhteiskunnan edustajia.  Erityisiä tilannekuvauksia on tehty 17 eri paikkakunnalla eri puolilla Ruotsia. Analysoitiin myös minkälaista viestiä keskeiset johtajat lähettelivät sosiaalisessa mediassa. Tarkoitus oli ymmärtää minkälainen vuorovaikutus on salafismin ja salafistisen jihadismin välillä Ruotsissa. Vaikka salafismi itseässään ei ole väkivaltaista, on se kuitenkin ongelmallista Ranstorpin mukaan. Tämä  sunni- islamismin haaran leviäminen on  vakava ja ongelmallinen siellä missä se on saanut jalansijaa. "Näemme,että se rajoittaa ihmisten vapauksia-ja oikeuksia  kunniakulttuurilla, sukupuolisyrjinnällä ja antisemitismillä ."

Tutkimuksen mukaan  fundamentalismia levitetään myös epävirallisesti koraanikoulujen, vapaiden koulujen              ( uskonnolliset ja ei-uskonnolliset) sekä erilaisten  koulutuspakettien kautta. "Lähetystyö" tavoitteena. Tutkija Magnus Rantorp huomauttaa: "On hyvä pitä mielessä, että tutkimus kohdistui muslimivähemmistön vähemmistöön.

Vapaan maahanmuuton luvatussa maassa, aletaan vähitellen herätä todellisuuteen. Politiikan sektorilla yksi tehokas todellisuuteen herättäjä on islamia vastustava puolue- Sverigedemokraterna. Puolue on lähes tuplannut kannatuksensa viime vaaleista mikäli gallupeihin on uskominen. Ei ole vaikea arvata mikä on hallitseva teema Ruotsin syyskuun parlamettivaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Islamin vastustaminen on ihmisoikeus.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kuten myös Norjassa.
Tanska koettaa pistää kampoihin ja me Suomessa odotellaan.

Storhaugin kirja olisi hyvää iltalukemista Arkadianmäen väelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut