marttiissakainen

Ruotsin vaaleissa muhii yllätys

 

Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit 9.9.2018 eli  neljän viikon kuluttua. Gallupit lupaavat Jimmy Åkessonin johtamalle Sverigedemokraateille  ( SD ) veret seisauttavaa voittoa ja pääpuolueille tappioita. Vihreät heiluvat 4 %:n äänikynnyksen molemmin puolin. Demarit johtavat niukasti  vaaliennusteissa ennen SD:tä, joka on tuplaamassa edellisten vaalien 12.9 %:n kannatuksensa. SD:n kannatus on ollut nousussa ja gallupjohdossa olevien sosiaalidemokraattien ohituskaan ei ole mahdotonta vaaleihin mennessä.

Muut puolueet ovat systemaattisesti torjuneet yhteistyön SD:n kanssa. Toimivat ikäänkuin SD :tä ei olisi olemassakaan. Yrittävät samaa menettelyä kuin Tanskassa DFP ( Danske folkeparti ):tä kohtaan.  Entinen Tanskan demaripääministeri Poul Nyrup Rasmussen jopa intoutui toteamaan silloiselle DFP:n puheenjohtajalle Pia Kaerskårdille, että DFP:stä ei tule koskaan hovikelpoisia. Toisin kävi DFP on ollut yksi keskeisiä voimatekijöitä Tanskan hallituspolitiikassa viimeiset 10 vuotta. Tosin oppositiosta käsin tukemalla kulloistakin hallitusta  ja siten vaikuttamassa sen ohjelmaan ja toteutukseen. Vähemmistöhallitusten luvatussa maassa   se on ollut mahdollista.

Toistuuko sama ilmiö Ruotsissa? Samalla kun Ruotsin muut puolueet torjuvat yhteistyön SD:n kanssa, ne ottavat kilvan SD:n ajamia asioita omiin vaaliohjelmiinsa kuten kriittisyys maahanmuuttoon, poliisien määrän lisääminen jne.

Maahanmuutosta on tullut vaalien tärkein teema mielipidemittausten mukaan: ( 23 % kannattaa ), toiseksi tärkein( 16 % kannattaa ) on ympäristöpolitiikka, johon Ruotsia vaivanneet laajat tulipalot ja  ennätyslämmin kesä ovat epäilemättä vaikuttaneet. 

Ruotsi on kokemassa ehkä suurimman muutoksen ihmisten äänestyskäyttäytymisessä pitkiin aikoihin. Eurooppalainen oikeistopopulistinen virtaus näyttää saavuttaneen myös Ruotsissa yli 20 %:n kannatustason, johon  muualla Euroopassa on tultu.

Menossa oleva trendi vahvistaa käsitystä, että ihmiset ovat kyllästyneet ns. vanhoihin puolueisiin ja haluavat muutosta. Vanha  raamatun sanonta, että uutta viiniä ei pidä kaataa vanhoihin leileihin näyttää pitävän paikkansa myös politiikassa.

Olisiko aika, että poliittiset puolueet reivaisivat ohjelmiansa muuttunutta väestörakennetta vastaavaksi?

Miltä Ruotsin kansankodin parlamentti näyttää 4 viikonkuluttua? Se jää nähtäväksi. Myös Ruotsi elää muutosten myllerryksessä.

                          

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (145 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomessakin perussuomalaiset saattaisivat olla pohjoimaisella kannatustasolla ellei Timo Soini olisi tehnyt " soineja " ja liittoutunut Kepun ja Kokomuksen kanssa ja uhraamalla aatteensa "hallitusyhteistyön alttarille".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hallitusvastuu on aina ollut populisteille kuoleman suudelma. Niin se oli persuillekin. Puolue repesi kahtia ja sementoi itsensä lopullisesti marginaaliin. Siellä se painii vajaan kymmenen prosentin kannatuksellaan samassa keskisarjassa vasemmistoliiton kanssa, tosin tuskin kovin paljon samoista ääenstäjistä. Ei sen kannatus enää toiselle kymmenelle nouse. Vihreät otti persujen paikan neljän suuren joukossa. Tämä on se uusi normaali.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olisi jopa toivottavaa, ettei persujen kannatus nousisi. Se nimittäin tarkoittaisi, että emme toistaisi muiden maiden maahanmuuttopolitiikassa tekemiä virheitä. Näyttää kuitenkin pahasti siltä, että nuo virheet tullaan toistamaan ja persujen kannatus tulee kasvamaan humanitääriseen maahanmuuttopolitiikkaan liittyvien ongelmien kasvun kanssa rinta rinnan.

Jos olet erimieltä, niin kerro ihmeessä mitä Suomessa meinataan tehdä eri tavalla muihin länsimaihin verrattuna, jotta samat humanitäärisen maahanmuuton aiheuttamat ongelmat eivät rantaudu myös Suomeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

Nousee, nousee vielä sullakin, lauloi Kike (ps) vanhassa hitissään. Se ei kuitenkaan kertonut perussuomalaisten kannatuksesta. Se ei enää nouse.

Mitä muuten mahtavat olla ne virheet, joita maahanmuuttopolitiikassa on tehty? Ja mitä niiden korjaamiseksi pitäisi tehdä?

Sixten Korkman sanoi Hesarissa hyvin: "Yritykset sulkea rajoja eivät korjaa niitä Afrikan ongelmia, jotka pakolaisvirtaa aiheuttavat. Vihapuheet eivät helpota pakolaisten integroimista Euroopan työvoimaan ja yhteiskuntaan. Tyytymättömyyden taustan voi ymmärtää hyväksymättä tarjottua lääkettä. Populismi on onnettomien ihmisten traaginen liike. Näin siksi, että sen ajama politiikka on yleensä joko merkityksetöntä tai haitallista myös kannattajiensa kannalta."

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

"Mitä muuten mahtavat olla ne virheet, joita maahanmuuttopolitiikassa on tehty? Ja mitä niiden korjaamiseksi pitäisi tehdä?"

Jos osaisin sanoa mitä virheitä täsmälleen on tehty, niin länsimaiden hallitukset maksaisivat tiedoista miljardeja. Ainut ratkaisu, jonka keksin, on pitää tietyistä kulttuuripiireistä tulevien populaatio niin pienenä, että kotoutuminen yhteiskuntaan onnistuu. Kaikenlaista eri länsimaissa on jo kokeiltu, mutta aina tuloksena on ollut ghettoutuminen, surkeat työllisyystilastot, korkea syrjäytymisaste, väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden kasvu, No Go- alueet, väkivaltaiset mellakat, toistuvat autojen ja julkisten rakennusten tuhopoltot, jne, kun tietyistä kulttuuripiiristä tulleiden populaatio on kasvanut riittävän suureksi.

Kerro sinä ihmeessä kuinka Suomessa nuo ongelmat vältetään. Koita keksiä jotain sellaista mitä muualla ei ole jo kokeiltu, sillä se ei ole toiminut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #26

"Toisaalta hmisillä on nykyään vahva oikeudenmukaisuuden taju. Toinen asia on, kuinka moni on valmis uhraamaan jotakin omastaan, jotta yhteiskuntamme olisi vielä oikeudenmukaisempi. Puhuminen, mielipiteiden esittäminen ja toisten syyttäminen on helppoa. Toisaalta useampi kuin luulisi suhtautuu myönteisesti muun muassa pakolaisiin ja heikko-osaisten arjen parantamiseen. Epätasa-arvoisuutta valitetaan mielipidepalstoilla joka päivä. Toisaalta nettikeskusteluissa leiskuvat viha ja karkeat solvaukset. Toisaalta ihmiset ovat valmiita osallistumaan keräyksiin, tempauksiin ja kummilapsiohjelmiin."

Jukka Koskelaisen kirjasta Mahtava minä. Itsekkyyden voima ja vastavoimat (2017)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Kuten arvelinkin. Sinullakaan ei ole esittää yhtään ratkaisua, joka voisi toimia. Suomi tulee valitettavasti seuraamaan muita länsimaita ja toistamaan samat virheet. Toivon todella, että olisin väärässä, mutta mitään viitteitä siihen suuntaan ei ole nähtävissä.

Kauniit puheet ja korulauseet eivät ongelmia ehkäise. Minua ei yhtään lohduta se, että olen oikeassa, mutta toivottavasti sinä edes ymmärrät hävetä, kun ongelmat iskevät kunnolla Suomeenkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

Oho, sinäkö olet jossain asiassa oikeassa? Missä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #45

Esim. siinä, että sinulla ei ole esittää humanitäärisen maahanmuuton mukana tuleviin ongelmiin mitään ratkaisua, vaan iloisesti lässyttelet puuta heinää.

Aika pitkään tällä kertaa yritit väistellä, ennenkuin sorruit henkilökohtaisuuksiin. Joka kerta, kun sinulta loppuvat argumentit, joko jätät kokonaan vastaamatta tai vastaat aivan jotain muuta, mitä on kysytty. Nyt olet jakanut tuota Korkmanin lausuntoa vähän joka blogissa, jonain jumalan sanana, mutta et ole huomannut, että siinäkään ei esitetä mitään ratkaisuja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Ei tarvi korjata sellaista mikä ei ole rikki. Humanitäärinen maahanmuutto on ongelma vain sikäli, että sitä on. On kurjaa että jotkut joutuu jättämään kotinsa. Jotain sille tarttis tehdä. Vaikkapa ehkäistä sitä. Aloitetaan ilmastonmuutoksesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #70

Sinua ei siis haittaa sen mukana tulevat ongelmat, kuten valtavat kustannukset, ghettoutuminen, surkeat työllisyystilastot, korkea syrjäytymisaste, väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden kasvu, No Go- alueet, väkivaltaiset mellakat, toistuvat autojen ja julkisten rakennusten tuhopoltot, terrori-iskut, jne. No eipä siinä mitään, mutta suurinta osaa ihmisiä nuo haittaavat. Toki humanitäärinen maahanmuutto pienessä määrin on ihan ok,kunhan määrät pysyvät sellaisina, ettei edellä mainittuja ongelmia pääse syntymään.

Mitä tulee ilmastonmuutokseen, niin kaikki toimet valuvat hukkaan, jos väestönkasvua ei saada aisoihin. Väestönkasvu on muutenkin ympäristön kannalta kaikkein suurin ongelma.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Minä olen nähnyt yhden oikean No Go -alueen. Se on Lontoon Cityssä. Sinne ei pääse turisti käymään, sinne ei pääse kuin ne jotka on töissä siellä. Lasiseinien läpi saadaan katsella kun huippuvarustellulla kuntosalilla Cityssä työssä käyvät polkevat kuntopyöriään ja hölkkäävät juoksumatoillaan. Meillä tavallisilla pulliaislla ei ole sinne mitään asiaa. Sen sijaan Brixton, jota väitetään No Go -alueeksi, oli ihan nasta mesta.

Suomen Turussa oli tosiaan yksi terrori-isku vuosi sitten. Nyt sitten tällä keppihevosella koettaa ratsastaa käräjäoikeuden päätöksellä kielletty Pohjoismainen Vastarintaliike, joka järjestää mielenosoituksen terrori-iskun vuosipäivänä. Haluavat muka puolustaa sananvapautta ja kansallisia arvoja, eli vaientaa toisiajattelijat ja tehdä Suomesta osan yhteispohjoismaista natsi-imperiumia. Vastamielenosoituskin on ensi viikonlopulle luvassa. Tavalliset turkulaiset marssivat natseja vastaan samana päivänä. On siinä taas poliisilla hommia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #97

Kun puhutaan isosta kuvasta, niin en hirveän korkealle nosta subjektiivisia kokemuksia, tukivat ne omia mielipiteitäni tai eivät. No Go-alueiden määrittelyssä luotan eri maiden turvallisuusviranomaisten lausuntoihin.

Minusta SVL:n kuulapäät ovat vähintään yhtä perseestä, kuin toisen ääripään edustajatkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #101

Vihervasemmisto ja kokoomus ei tule tosiasioita tunnustamaan tai hyväksymään, ei myöskään media.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #101

Tässä iso kuva No Go -alueista. Yhdysvallat voi olla roistovaltio. mutta Kiina ja 10 muuta maata ovat vielä suurempia roistoja. Että jos ulkomaanmatkaa suunnittelee, niin tässä ne No Go -alueet.

https://www.statista.com/chart/12211/the-countries...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #115

Hauska tuo linkkisi: Kiinassa,Turkissa ja Etelä-Afrikassa uskotaan eniten ihmisoikeuksien olemassaoloon. Sitten tulee länsimaailma, Usa neljäntenä.

"A new Ipsos MORI poll of 23,249 adults in 28 countries has explored feelings about human rights across the world."

https://www.statista.com/chart/14956/where-people-...

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #116

"Interestingly, 29 percent of people in Poland say there is no such thing as human rights." Siltähän niitten pakolaispolitiikka kyllä näyttääkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Meniköhän tuo nyt ihan oikeaan osoitteeseen? Ajattelit ehkä kirjoittaa Sirpa Abdallahille. Kun siltä loppu turvapaikka-aiheisessa puheenvuorossa argumentit, se sulki kommentoinnin. Mun oli sitten pakko kirjoittaa siitä aiheesta oma puheenvuoro. Minulle ei sovi se että keskustelu päättyy ennen kuin se on päässyt edes alkamaan. Ja sitten vielä persut kehtaa väittää ettei maahanmuutosta keskustella! Ei sitä keskustelua estä kuin persut itse.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #75

Viimeisin esimerkki on eiliseltä, kun väitit, että selvitysten mukaan ajan kanssa pakolaisten työllisyystilastot paranevat vastaamaan muita maahanmuutajaryhmiä, mutta, kun osoitin, että näin ei Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan ole, et pystynyt myöntämään virhettäsi, vaan jätit kommentoimatta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #75

En nyt seurannut tuota Abdallahin avaukseen liittyvää keskustelua. Mutta Sirpa on toisaalta johdonmukainen siinä, että hän sulkee bloginsa aina jossain vaiheessa. Minusta se on ihan kelvollinen toimintatapa, koska tietyn ajan kuluttua avauksesta sanomiset yleensä alkavat kiertämään kehää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Joo se on totta. Vaikka blogi käsittelisi Itämeren tilaa, viimeistään viidennessä kommentissa joku pässi rupeaa määkimään maahanmuuttajista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Joo, siinäpä onkin sitten persuille, sinisille, ja kristillisille oppositiossa määkimistä: aborttia, maahanmuuttoa ja pakkoruotsia vastaan. Tosin vasemmistoliitto ja keskustakin päätynevät oppositoon, joten mitään yhtenäistä opposiopolitiikkaa tuolla kombinaatiolla ei synny. Mutta tunteita, tuoksuja, porua ja parkua.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #29

Jyrki Kankaanpää! Ratkaisu on tämä:

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257635-pakol...

Jos mielestäsi ei toimisi, kerro missä vika.
Voitiks' mä nyt jotain?

Henry

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #99

Voisi tuo toimiakin. Ainakin kustannukset olisivat nykyistä huomattavasti pienemmät ja tavalliset kansalaiset hyväksyisivät tulijat helpommin, koska he olisivat kaikki aidosti turvapaikan tarpeessa, eivätkä vain paremman elintason perässä, kuten nyt valitettavan suuri osa.

Palkinnoksi en voi tarjota, kuin peukutuksen hyvästä ideasta. Tosin joidenkin muiden mielestä ideasi on puhdasta natsismia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #100

Natsismia? LOL
Otetaan esimerkki, vaikka nainen, jolla kolme lasta, mies ja muutama muu sukulainen kuolleet jossakin pommituksessa.
Nyt he, nainen ja lapset viruvat jossakin leirillä.
Suomalaiset virkamiehet tutkivat yhdessä vaikka Punaisen Ristin, Yk:n virkamiesten jne. kanssa ja vakuuttuvat, ettei hänellä ole paikka mihin mennä ja hänet sekä lapset päätetään ottaa Suomeen. Mitä tässä tapahtuu:
1) Tämä perhe saa legitiimisuojan Suomesta, joidenkin Suomeen saakka päässeiden asemesta.
2) Perhettä ei siirretä johonkin vastaanottokeskukseen eli entiset politikot ja politkkojen siipat eivät pääse tekemään voitto tämän perheen kurjuudesta.
3) Kotouttaminen voidaan järjestää kokonaan uudelleen. [Pitkä tarina, mutta tunnen asian hyvin.]
4) Naisten asemaaa voidaan parantaa sillä, että kun otetaan ihmisä vaikka se määrä, mikä nyt on keskiarvo, voidaan valita saman kieliryhmän pakollisia. Ja tämä mahdollistaa sen, että säästyneidenn rahojen turvin voidaan perustaa päiväkoteja tälle ryhmälle. Näinollen tämä kuviteltu yksinhuoltajapakolainen (huom! nainen) pääsee opiskelemaan suomen kieltä jne.. Hän ei siis olisi niinkuin nykyään - jos Suomeen pääsee - sossun maksama ikuinen hellapoliisi.

Jotta ymmärtäisit paremmin, voin kertoa, että viranomaiset ja pakolaisbisneksellä elävät järjestöt vastustivat vuosia tekemääni ilmaista suomen kielen opiskelusivustoa, joka on vapaasti kopioitavissa ja levitettävissä. Ja tätä vastustusta oli opetushallitusta myöten.
http://opimme.weebly.com

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #105

Täydennän vielä sen verran, että egyptiläinen hammaslääkäri/-kirugi, joka teki opetusohjelmaan arabiankieliset käännökset, ei päästetty edes maahan. Tämä vaikka hän olisi itse rahoittanut kaiken täällä olemisen, ei olisi (edes voinut) hakea mitään pakolaisstatusta jne.
Se oli viimeinen pisara minulle ja niin muutin maasta. Suomi on hyvä maa, mutta voitaisiin kyllä vuokrata Putskulta Siperiasta joitakin satoja ojennusleiripaikkoja, mihin lähettää määrättyjä virkamiehiä "opiskelemaan" muutamaksi kuukaudeksi. [Ehkä minussa kuitenkin asuu pieni natsi. ;) ]

Em. hammaslääkäri muutti Bahrainin ja toimii siellä hammaslääkärinä. Huomautettakoon, että hammaslääkäreistä on Suomessa pulaa niin P-Suomessa kuin länsirannikolla.

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #105

Onhan netissä paljon ihan hyvääkin materiaalia, jopa ilmaiseksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #114

# 114
Kaikki saittini ovat ilmaisia.
Muistatko kun telkkarin kautta pystyi määrättyinä kellonaikoina opiskella eri kieliä; englantia, saksaa, venäjää, ranskaa jne.

Nyt jos Yle panostaisi samanlaisia ohjelmia nettiin, ne eivät olisi sidottuja kellonaikoihin. Mutta kun vallalla on käsitys, ettei se ole bisnes, vaan kaiken toiminnan pitää olla maksullista bisnestä jne.
Tässä on tämän uusliberalismin ongelma - se jarruttaa kehitystä (jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa).

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Itse asiassa Yle teki joskus semmoisen sarjan kuin Supisuomea, johon liittyi tv-sarja, oppikirja ja nettimateriaalia. Ne eivät ole käsittääkseni maksumuurin takana (kirjasta tietysti pitää maksaa jos sen haluaa itsellensä ostaa), ja Supisuomea ja monia muitakin opetusvideoita voi katsoa ilmaiseksi vaikka YouTubesta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #99

Ehdotuksessa on ainakin se hyvä puoli, että ihmisiä ei hukkuisi välimereen sekä ihmissalakuljettajien tulot romahtaisivat.

Todellinen parannus olisi, että ihmisiä autettaisiin heidän omissa maissaan.
Tämä olisi kaikkein halvin ja tehokkain ratkaisu. Afrikassa on varmaan satoja miljoonia ihmisiä, jotka asaitsevat alle 2 euroa päivässä.
Kun tätä verrataan pakolaisten kuluihin vaikkapa Suomessa, niin asia kirkastuu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #109

Näinhän se tietysti on.

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #109

Jos Yhdysvaltain rikkain kymmenys panisi 5 prosenttia tuloistaan hyväntekeväisyyteen, maailman nälkäongelma olisi ratkaistu pariinkin kertaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #99

Jos Eurooppaan pääsisi yhtä helposti kuin 1960-luvulla hakemaan töitä ja lähtemään pois jos ei löydy, eivät salakuljettajat juhlisi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #121

"...ja lähtemään pois jos ei löydy,..."

Kuka pidättelee nykyään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #126

Ei kukaan, mutta mieti jos ei ole mitään mihin palata? Kun on talo myyty ja omat ja sukulaisten rahat käytetty siihen että pääsee tänne onnelaan, niin mitä sitten? Kerro kuule onko lystiä. Kerro jos kykenet. Minä en pilkkaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #127

Miksi sitten kirjoitit, "Jos Eurooppaan pääsisi yhtä helposti kuin 1960-luvulla hakemaan töitä ja lähtemään pois jos ei löydy, eivät salakuljettajat juhlisi.", jos kerran tiedät, ettei kukaan kuitenkaan lähtisi.

Halauaisit siis vapaasti päästää ihmiset Eurooppaan ja kuten itsekin myönnät, kukaan ei poistuisi, niin kauan, kuin täällä asiat ovat paremmin, kuin lähtömaassa. Aika pian täällä olisi ihan yhtä kurjaa, kuin siellä lähtömaissakin. Sekö on se tavoitetila mitä haluat?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #128

Mitä jos joskus yrittäisit kommentoida ihan sitä mitä kirjoitin etkä vain sitä mitä kuvittelet rivien välissä olevan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #129

Tuohan oli aivan suora lainaus sinun kirjoittamastasi. Eikö siis sinusta Eurooppaan pidäkään päästä vapaasti? Koita nyt päättää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #130

Nykytilanteesta hyötyvät vain salakuljettajat. Koeta nyt ymmärtää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #131

Kyllä minä sen ymmärrän. Kai sinä ymmärrät sen, että ainut ratkaisu on joko palauttaa kaikki ilman lupaa tulevat tai päästää kaikki halukkaat tänne. Kumman sinä siis valitset? Kerro toki jos jokin muukin vaihtoehto on olemassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #132

Kaikkihan tänne ilman lupaa tulevat. Näin se meillä länsimaissa menee. Kukapa Neuvostoliittoa kaipaisi. Ei ollut helppoa päästä sinne eikä sieltä pois.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #133

Kyllä pientä vähemmistöä lukuunottamatta maista toisiin kuljetaan luvan kanssa kunnossa olevilla asiakirjoilla.

Koitat kierrellä kysymystä siitä pitäisikö kaikki halukkaat päästää Eurooppaan vai ainoastaan asianmukaisen luvan omaavat? Miksi näin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #134

Kirjoitin ihan kiertelemättä näin: Jos Eurooppaan pääsisi yhtä helposti kuin 1960-luvulla hakemaan töitä ja lähtemään pois jos ei löydy, eivät salakuljettajat juhlisi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #135

Voit varmaan hiukan selventää kuinka helposti 1960-luvulla Eurooppaan pääsi. Jos silloinkaan kaikki halukkaat eivät päässeet, niin eihän salakuljettajien bisnekset mihinkään vähenisi, vaan edelleen ne joille lupaa ei heruisi turvautuisivat salakuljettajien apuun. Ainoaksi vaihtoehdoksi siis jää joko täysin vapaa Eurooppaan tulo tai kaikkien luvattomien palauttaminen takaisin. Kumpaa vaihtoehtoa siis kannatat?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

En kumpaakaan, sillä olen tolkun ihminen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #137

Kerros nyt tolkun ihminen millaista se Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka oli 1960-luvulla? Oletan, että takoitat jotain sen suuntaista, että osa päästettäisiin EU:n alueelle laillisesti nykyistä helpommin. Osaat varmaan sitten tolkun kaverina kertoa miksi muut eivät enää pyrkisi tänne salakuljettajien avulla, jos heitä ei kuitenkaan palautettaisi lähtömaahansa?

Etkö sinä mikään tolkun ihminen ole. Unelmahötössä elävä idealisti sinä olet. Tajuat itsekin mikä yhtälössäsi mättää, siksi et siihen mitään vastaa, mutta et voi sitä edes itsellesi myöntää, koska se sotii utopiaasi vastaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #138
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #139

En oikein ymmärä mikä sinua naurattaa. Et osaa sanoa miten lopettaisit salakuljettajien bisnekset ja laittomien siirtolaisten tulon Eurooppaan. Toteat vain, että nykyinen tilanne on huono ja toivot jotain 1960-luvun mallia, mutta et edes osaa sanoa millainen se on tai miten se lopettaisi salakuljettajien avulla Eurooppaan tulevien laittomien siirtolaisten virran. No ehkäpä nauratkin itsellesi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #140

"Pohjoismaista vastarintaliikettä vastustavat tahot ovat saaneet kuulla hakevansa vastakkainasettelua. Tämä on hämmentävää. On nimittäin melko vaikea nähdä mitä muuta tolkun ihminen voisi tehdä kuin vastustaa kansallissosialismia."

http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/4050739/Elin...

Hämmentävää oli myös katsoa dokumenttia Kreikan Kultaisesta auringonnoususta vai mikä Sarastus se oli. Ihan avoimesti fasistinen puolue, hakaristit ja kaikki. Tappavat toisin ajattelevia räppäreitä ja riehuvat minkä ehtivät.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #141

Menikö kommenttisi väärään paikkaan vai onko lääkkeet ottamatta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #142

Vastaus on ei. Molempiin kysymyksiin. Mutta onhan se hienoa, että puolustusministeri Jussi Niinistö on päivittänyt uudet uhkakuvat. Nyt ne kuuluvat näin: Venäjä, "vihervasemmisto" ja vihannekset.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #143

Kyllä sinusta oiva poliitikko tulee. Kun et pysty vastaamaan alkuperäiseen kysymykseen, niin jauhat paskaa aivan jostain muusta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #144

Paitsi että en jauha paskaa. Tyhmiin kysymyksiin ei ole pakko vastata vaikka olisikin poliitikko.

Tässä muuten asiaa oikeasta turvapaikanhakijoihin liittyvästä ongelmasta:

https://seura.fi/asiat/tutkitut/piittaamattomuutta...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #145

Sinä itse sanoit, että haluaisit 1960-luvulla harrastettua maahanmuuttopolitiikkaa, jossa Eurooppaan pääsi helposti etsimään töitä ja palaamaan, jos töitä ei löydy.

Et kuitenkaan osaa sanoa millaista tämä maahanmuuttopolitiikka oli, eli ketkä pääsivät tänne tulemaan ja millä ehdoin. Et myöskään vastaa miksi ne, jotka eivät lupaa tänne tuloon saisi, eivät edelleen yrittäisi tuloa salakuljettajien avulla.

Sinulle huomautettiin, että miksi kukaan poistuisi Euroopasta, jos töitä ei löydy, johon vastasit, että eivät tietenkään poistu, kun kotimaassa on kurja olla. Eli myönnät itsekin, että kaikki tulijat jäävät Eurooppaan, vaikka töitä ei olisikaan.

Koitas nyt avata tuota omaa käsitystäsi millaista maahanmuuttopolitiikkaa EU:ssa tulisi harjoittaa. Sitten voidaan keskustella olisiko idea mahdollisesti toimiva. Muuten lässytät vain paskaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #146

Koita nyt olla lässyttämättä paskaa. Minulta se ainakin onnistuu, joten heippa vaan ja kivat sulle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #147

Taas menit lukkoon, kun et pysty vastaamaan. Säälittävää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllähän Ruotsin vaaleja voi käyttää sitten Suomenkin vaalipropagandassa, tuloksesta riippuen.
SD:n hyödyllisyydestä ei minulla ole vielä kovin paljon näyttöä, mutta Vihreiden haitallisuus ihmisille on selvästi nähty. Siksi minusta Ruotsin Vihreiden putoaminen pois parlamentista olisi hieno esimerkki Suomenkin Vihreille. Menkää ja tehkää samoin.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pitää todella toivoa, että vihreiden haitallisuus tulee ilmi myös Suomessa. Vimeistään ensi kevään vaaleissa ja äänestyskopissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomen ja Ruotsin yhteiskunnat poikkeavat toisistaan enemmäm kuin yhteinen historia ja lyhyt välimatka edellyttäisi.

Ruotsi on kuninkaallinen luokkayhteiskunta, jolla on kolonialistinen ja imperialistinen menneisyys.

Suomi puolestaan on pohjimmiltaan maajussien ja metsäläisten kansanvalta, jossa vallitsee luontainen tasa-arvo-olettamus.

Toisin kuin Ruotsissa, Suomessa ei ole tarvetta todistaa ylenpalttisesti sitä, että me emme ole rasisteja ja elitismin pönkittäjiä. Siksi myöskään rasistiset piirit eivät omaa Suomessa samanlaista kapinapotentiaalia kuin on asian laita Ruotsissa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Meillä ei ole myöskään maahanmuuttajia suhteessa yhtä paljon kuin Ruotsissa. Siellä muualta tulleita on n. 10 % koko väestöstä. Suomesta muuttaneita on ylivoimaisesti eniten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ruotsiin muuttaneiden osuus väestöstä on paljon suurempi kuin maimnitsemasi 10%. Se on melko lähellä 20%, suomalaiset mukaan lukien. Siksi on myös totta, että sitäkin kautta on pohjaa enemmän muukalaisvastaisuudelle.

Monista syistä Ruotsin työllisyys on kuitenkin ollut miltei aina parempi kuin Suomessa ja siksi maahanmuuttajien kohdalla ei ole sukeutunut samanlaista protestia liittyen sosiaalipuolen kustannuksiin kuin Suomessa. Muista syistä kylläkin.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #11

Minun matematiikkani perustui siihen, että Ruotsissa on n. 10 milj. asukasta, joista n. 1 milj. on maahanmuuttajia.En kyllä ottanut huomioon suurta suomalaista muuttoaaltoa 60 -luvulla.
Tarkka luku lienee jossain 1 ja 2 miljoonan haarukassa.Joka tapauksessa pointti on se, että liberaalin maahanmuuttopoliitikan maassa Ruotsissa on maahanmuuttoasia ihan eri skaalassa kuin Suomessa.
Monessa muussakin asiassa Suomi on ollut aina jälkijunassa Ruotsiin nähden. Tosin yksi poikkeus tulee mieleen- EURO- siinä Suomi ehti edelle ja taitaa pysyäkin.
Pieni arvaus: maahanmuuttoasia tule oleman myös ensi kevään eduskuntavaaleissa ykkösasioita Suomessakin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #61

Muistan joskus lukeneeni että tämä 2 miljoonaa saadaan siten että jos täällä syntyneen lapsen vanhemmista molemmat tai toinen on syntynyt ulkomailla niin lapsi tilastoidaan ulkomaalaiseksi..

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #96

Siksi on vaikeaa saada oikeaa kuvaa, mutta tässä asiaa suurusluokka riittää vallan hyvin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tuoreimman eilen julkistetun barometrin (Sifo) mukaan SD on laskusuunnassa.

S 25.8 %
M 20.3 %
SD 16.8 % (veret seisauttava)
V 9,2 %
L 6.3 %
MP 5.6 %
KD 3.3 %

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ei kannata uskoo nyt "tutkimuksia" sillä tulossa on jytkyjen jytky SD:lle, mikäli mä hurrit tunnen..

Näemme muutaman viikon kuluttua et olinko väärässä..

Hälsningar från Stockholm

Ilkka Huotari

Edellisten vaalien aikaan lähimmäs osui Sentio, joka ennusti 12,7 %:n kannatusta (toteutunut kannatus oli 12,86 %).

Nyt Sentio ennustaa 25,5 %:n kannatusta.

http://status.st/

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Gallupit menevät yleensä harhaan kun on kysessä suuret muutokset. Tämä koskee erityisesti pieniä puoueita. Gallup- menetelmä perustuu osaltaan myös aikaisempien vaalien tuloksiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ruotsin ja monen muunkin maan kohdalla noissa kannatuskyselyn tuloksissa näyttää olevan suuriakin heilahtekuja varsin lyhyen ajan sisällä. Riippuu ihan siitä mikä "laitos" on kyselyn tehnyt.

Ruotsin kohdalla SD:n kannatusmittaustulokset näyttäisivät vaihtelevan 1.-9.8.2018 25,5% - 17% välillä. Ero näyttää varsin suurelta. Kyselyyn osallistuneiden määrä vaihtelee myös paljon. Samoin virhemarginaali väli.
(1003 ± 2,7%, 2295 ± 1,8%, 2494 ± 1,7%)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

Tuosta linkistä löytyy monien kannatuskyselyjen tuloksia.

SD:n kannatus on 16-22%:n välillä. Ehkä 20% on realistinen tulos syksyn vaaleissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Järjen pelko on viisauden alku eli Paasikiven sanoin, tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Järjen pelko on viisauden alku eli Paasikiven sanoin, tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku."

Tosiasioiden oivaltaminen antaa pohjan järjen käytölle ja silmien peittäminen tosiasioilta antaa pohjaa perussuomalaisuudelle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Silmien peittäminen tosiasioilta on kyllä juurikin johtanut mm. Ruotsissa ruotsidemokraattien nousuun. Tuohon liittyen esitettiin muistaakseni ylellä muutamia päiviä sitten ohjelmakin, jota ehdin seuraamaan about puolivälistä. Osin pätenee perussuomalaisiinkin. Silmiä ei olla voitu Ruotsissakaan pitää kiinni vain loputtomiin eli heidän poliitikoistaan useat ovat vaihtaneet lennossa mielipiteitään aivan toisenlaisiksi (sama osin tapahtunut Suomessakin).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Silmiä ei olla voitu Ruotsissakaan pitää kiinni vain loputtomiin eli heidän poliitikoistaan useat ovat vaihtaneet lennossa mielipiteitään aivan toisenlaisiksi (sama osin tapahtunut Suomessakin)."

Politikot ovat huomanneet että rasismi ja xenofobia leviää kansalaisten keskuudessa, sama ilmiö toistuu joka tapahtui Hitlerin kolmannessa valtakunnassa. Politikkojen puolen vaihto tässä tilanteessa on osittain käytännöllistä, osittain tämä rasistinen kansankiihitustoiminta puree myös politikkoihin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #31

"Politikot ovat huomanneet että rasismi ja xenofobia leviää kansalaisten keskuudessa, sama ilmiö toistuu joka tapahtui Hitlerin....."

-------------

Ja taas sitä mennään...... En nyt jaksa hitler-korttiesi kanssa heti aamusta. Taidan painua marjastamaan. Katso nyt edes se ohjelma tai tutki miten Ruotsissa on toimittu viimeisten esim. 10-vuoden aikana. Voit löytää muitakin syitä kuin ikuisen rasismisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Voit löytää muitakin syitä kuin ikuisen rasismisi."

Aukaise silmäsi ja katso maailmaa avoimin silmin.

Hitlerin mielestä kaikki saksalaisten ongelmat olivat juutalaisten syytä.
Ruotsidemokraattien mielestä kaikki Ruotsin ongelmat on mamujen syytä.
Samoin ajattelevat Suomessa persut. Persut ajattelevat että kaikista ongelmista päästäisiin eroon, kunhan mamuista päästäisiin eroon.

Eihän tästä voi tehdä muuta kuin yhden johtopäätöksen.
Kyse on samasta aatteesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Hitler kyllä syytti ongelmista monia muitakin tahoja juutalaisten lisäksi.

Mainitseppa yksi persu, jonka mielestä kaikki ongelmat ovat mamujen syytä? Itse olen huomannut, että persut kyllä arvostelevat harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta siihenhän syyllisiä ovat ihan suomalaiset poliitikot, eivät mamut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Hitler kyllä syytti ongelmista monia muitakin tahoja juutalaisten lisäksi."

Juu, mustalaiset, slaavit ja muut ei- arjalaiset.

"Mainitseppa yksi persu, jonka mielestä kaikki ongelmat ovat mamujen syytä?"

Ei tarvitse mainita yhtä persua, kaikki persut ovat asiasta samaa mieltä.

" Itse olen huomannut, että persut kyllä arvostelevat harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta siihenhän syyllisiä ovat ihan suomalaiset poliitikot, eivät mamut."

Tottakai ne jotka ovat mamut maahan hommanneet, ovat kiertoteitä syyllisiä mamuongelmaa, mutta he eivät ole varsinaisesti itse henkilökohtaisesti, mamujen tapaan, syypäitä Suomen ongelmiin, elleivät itse ole mamuja. Näin se ajatus kulkee.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #50

Luulin, että tarkoitit persuilla Perussuomalaisia, mutta kyseessä onkin siis jokin satujesi myyttinen hahmo, vähän samaan tapaan, kuin palkansaajien 5000 euron keskipalkka ja kaikkien eriväristen lasten elävältä polttamisesta haaveilevat sosialistit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Luulin, että tarkoitit persuilla Perussuomalaisia, mutta kyseessä onkin siis jokin satujesi myyttinen hahmo, vähän samaan tapaan, kuin palkansaajien 5000 euron keskipalkka ja kaikkien eriväristen lasten elävältä polttamisesta haaveilevat sosialistit."

Hmm. olet siis lukenut Ilkka Salon tämänpäiväisen mainion blogin. Se on hyvä sillä sen perusteella tiedät että kansallismielisyys perustuu myyttiseen idealistiseen maailmankuvaan, jolla ei ole mitään tekemistä nykypäivän todellisuuden eikä menneen todellisuuden kanssa.

Toki se on helppo reroriikassa kääntää niin että todellisuus onkin myytti ja satujen ja myyttien epätodellisuus olisi fakta. Sitähän Trumppi ja kumppanit harrastavat ja kansa tykkää.

Kansa tykkää nimittäin enemmän kivoista myyteistä kuin tylsistä faktoista ja se on populistien suuri vaalivaltti.

tässä vielä linkki siihen Ilkka Salon mainioon blogiin.

http://ilkkasalo1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259323-...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #53

Minä en ainakaan tykkää yhtään kaikkien eriväristen lasten elävältä polttamisesta haaveilevista sosialisteista, mutta onneksi ne ovat yhtä myyttisiä satuhahmoja, kuin kaikista ongelmista mamuja syyttävät persutkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Minä en ainakaan tykkää yhtään kaikkien eriväristen lasten elävältä polttamisesta haaveilevista sosialisteista."

Mistähän sinä olet tämän kielikuvan napannut.

Tiedän että tällaisilla mielikuvilla lietsottiin juutalaisvihaa keskiajalla Euroopassa, mutta siihen aikaan ei ollut sosialistaja, ne ilmaantuivat kuvioihin vasta teollistumisen myötä, joskus 1800- luvulla.

Edes Ranskan suuri vallankumous ei ollut mikään sosialistinen vallankumous, vaikka siihen aikaan syntyikin käsite oikeistosta ja vasemmistosta.

Toki jo Rooman aikaan oli olemassa luokkajako patriiseihin ja plebeijeihin, eli siis aatelisiin ja muihin vapaisiin kansalaisiin, mutta sosialismi syntyi vasta teollisuuden myötä.

Juutalaisvastaisuus keskiajalla johtui osaksi siitä että juutalaiset olivat usein hallitsijoiden suojeluksessa ja hallitsijoiden suosiossa. Taitavina liikemiehinä juutalaiset rahoittivat hallitsijoiden sotia ja hovinpitoa lainaamalla rahaa ja järjestelemällä niitä lainoja ja toimimalla kuninkaiden taloudellisina neuvonantajina.

Siitä syntyi sitten miden kansalaisten kansalaisten raivo, jolle hallitsijoiden piti joskus alistua ja suorittaa juutalaisvainoja tilanteen rauhoittamiseksi.

Nämä juutalaisten lasten polttamistarinat ja muut vastaavat oli tietenkin täyttä tarua, keksittyjä juttuja kansalaisten kiihottamiseksi juutalaisvastaisuuteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #56

Minähän sanoinkin kaikkien eriväristen lasten polttamisesta haaveilevien sosialisten olevan myyttisiä satuhahmoja, aivan kuten kaikista ongelmista mamuja syyttävät persutkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #60

Se on kyllä kamalaa että 99 % persuista pilaa koko porukan maineen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #72

Vanhojen natsien ja stalinisten perillisenä, ei Vihreiden hirveästi kannattaisi huudella.

Sitäpaitsi en minä ole persu. Minua vain ärsyttää, että jotain ryhmää demonisoidaan ja käytetään aivan naurettavia yleistyksiä. Aivan sama asia, kuin väittäisi kaikkien mamujen olevan raiskareita. Yhtä typerää, eikä johda mihinkään. Ja kyllä yllä oleva kommenttini on myös typerä, mutta sillä on kuitenkin enemmän todellisuuspohjaa, kuin Vihavaisen tai sinun öyhöttämisellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Sitäpaitsi en minä ole persu."

Voisitko vähän selvittää miten ajattelusi eroaa persujen ajattelutavasta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Siis miten minun ajatteluni eroaa muiden ihmisten ajattelusta? Ei varmaan mitenkään.

Jos taas tarkoitat, että allekirjoitanko heidän poliittisen linjansa, niin en kaikilta osin. Maahanmuuttopolitiikan osalta olen samoilla linjoilla, kuten kaikki muutkin, jotka näkevät mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja mikä Suomea odottaa, jos toistamme muiden länsimaiden tekemät virheet. Persujen linjoilla on median tekemien kyselyiden mukaan suurin osa kansasta, ei se silti tarkoita, että suurin osa kansasta olisi persuja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

"Persujen linjoilla on median tekemien kyselyiden mukaan suurin osa kansasta, ei se silti tarkoita, että suurin osa kansasta olisi persuja."

Persujen linjoilla on jopa Suomen hallitus, joka noudattaa Halla-ahon kynästä lähtenyttä maahanmuuttopolitiikkaa, jonka suurin arvostelija on juuri Halla-aho ja hänen persunsa.

Minäkin kyllä vastustan hallituksen linjaa. Minusta se on turhan tiukka, mutta paljonhan siinä ei ole varaa lieventää.

Oikeastaan ei kyse varmaankaan edes ole maahanmuuttiopolitiikasta, van siitä että muut vastustavat persujen vihapuheita ja kansankiihotustoimintaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Vihreillä vain ei ole kerrassaan mitään tekemistä sen paremmin natsien kuin stalinistienkaan kanssa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Vihreillä vain ei ole koskaan ollut mitään tekemistä sen enempää natsien kuin stalinistienkaan kanssa, eikä edelleenkään ole. Niin että kyllä kelpaa huudella näilläkin huudeilla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #72

Vanhojen natsien ja stalinisten perillisenä, ei Vihreiden hirveästi kannattaisi huudella.

Sitäpaitsi en minä ole persu. Minua vain ärsyttää, että jotain ryhmää demonisoidaan ja käytetään aivan naurettavia yleistyksiä. Aivan sama asia, kuin väittäisi kaikkien mamujen olevan raiskareita. Yhtä typerää, eikä johda mihinkään. Ja kyllä yllä oleva kommenttini on myös typerä, mutta sillä on kuitenkin enemmän todellisuuspohjaa, kuin Vihavaisen tai sinun öyhöttämisellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

Miksi sitten demonisoit vihreitä ja esität aivan naurettavia väitteitä vihreistä? Stalinistien ja natsien perillisiä, hehehe.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Minähän sanoinkin kaikkien eriväristen lasten polttamisesta haaveilevien sosialisten olevan myyttisiä satuhahmoja, aivan kuten kaikista ongelmista mamuja syyttävät persutkin."

:)

Onnittelen, sait ajatuskiemuroillasi minut harhautettua.

Persut eivät kuitenkaan ole mitään satuhahmoja ja hehän kyllä ihan oikeasti syyttävät kaikista omista vaikeuksistaan ja Suomen kaikista vaikeuksista juuri mamuja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #78

Tuo on yksiselitteisesti valetta. Jos muuta väität, niin todista se.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

"Tuo on yksiselitteisesti valetta. Jos muuta väität, niin todista se."

Todista itse. Kerro joku ongelmallinen asia mikä ei sinun mielestäsi ole mamujen syytä.

Perun sitten heti väittämäni sinun osaltasi ja niiden asioiden suhteen jotka tuot esiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #83

Ihan heti en keksi yhtään asiaa mikä olisi mamujen syytä. Huono maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut paljonkin ongelmia, mutta eihän huono politiikka ole mamujen (mikä on kyllä typerä sanamuoto sillä se pitää sisällään kaiken maahanmuuton) syytä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

"Huono maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut paljonkin ongelmia, mutta eihän huono politiikka ole mamujen (mikä on kyllä typerä sanamuoto sillä se pitää sisällään kaiken maahanmuuton) syytä."

Hallitus noudattaa Halla-ahon maahanmuuttopoliittista linjaa. Mikä siinä siis sinun mielestäsi on pielessä?

Minä voin omasta puolestani sanoa että minusta linja on turhan tiukka, mutta arvelen että siihen on syynä eniten rasismin kasvun pelko, joka on kyllä ihan rationaalinen syy tiukalle maahanmuuttopolitiikalle. Mitään muita rationaalisia syitä näin tiukkaan linjaan ei ole. Linja on myös tiukempi kuin mikä on keskustan, sinisten, kokoomuksen ja muiden oppositiopuolueiden kuin persujen poliittinen tahto.

Maahanmuuttopolitiikka siis saa olla tiukka mutta vihapuheet ja silmitön rasistinen elämöinti mamujen kaikenlaisilla keksityillä ja oikeilla huonoilla ominaisuuksilla on vastenmielistä ja se nimenomaan on syy Halla-ahon puolueen boikotointiin muiden puolueiden taholta ja se boikottilinja on myös ihan oikea linja tässä tilanteessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #50

Niin ja homotkin oli sen hampaissa. Persuillakin on joku homo-ongelma. Ja sitten ne vielä vinkuu väestöräjähdyksestä... jos se tosiaan on oikea ongelma, niin sitten homoissa, kumeissa ja aborteissa ei ole muuta vikaa kuin se että kaikkia niitä on aivan liian vähän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

Jos väestösräjähdys on ongelma, niin homosuhteet olisivat kyllä ratkaisu siihen ongelmaan. :)

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #37

Demareiden mielestä kaikki ongelmat ovat rikkaiden syytä. Ihme natseja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

"Demareiden mielestä kaikki ongelmat ovat rikkaiden syytä. Ihme natseja."

Se ainakin on fakta että köyhillä on ongelmia, rikkailla niitä ei ole.

Köyhyys on ongelma,
Rikkaus on ongelman ratkaisu.

Rikkaiden tasa-arvo on sitä että kaikki jaetaan tasan,
rikkaille rahat,
köyhille ongelmat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Silmiä ei olla voitu Ruotsissakaan pitää kiinni vain loputtomiin eli heidän poliitikoistaan useat ovat vaihtaneet lennossa mielipiteitään aivan toisenlaisiksi (sama osin tapahtunut Suomessakin)."

Politikot ovat huomanneet että rasismi ja xenofobia leviää kansalaisten keskuudessa, sama ilmiö toistuu joka tapahtui Hitlerin kolmannessa valtakunnassa. Politikkojen puolen vaihto tässä tilanteessa on osittain käytännöllistä, osittain tämä rasistinen kansankiihitustoiminta puree myös politikkoihin.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Aikalailla tasoissa luulen SD:n olevan demareiden kanssa sitten vaalituloksessa ja ilman muuta ylettyvät toiseksi suurimmaksi puolueeksi. SD:n kannattajat eivät vieläkään kaikki vastaa totta noihin tutkimuksiin. 25% ei saa mikään puolue näissä vaaleissa vaan se on siinä 23% paikkeilla se suurin puolue. Vihreät saavat kuivan kesän takia sen hieman yli 5% ja vain kristilliset tippuvat eduskunnasta.
Joka tapauksessa vaali-illasta tulee tosi jännä katsottava ja vielä jännempi seurattava se hallituksen muodostaminen sitten vaalien jälkeen. On se sitten Löfven tai Kristensson joka hallituksen yrittää kokoon saada, niin molemmat joutuvat kosiskelemaan SD:n väkeä saadakseen sieltä omalle ehdotukselleen kannatuksen.
Samoin siinä väkisinkin Ruotsille käy kuin Martti Issakainen tässä blogissaan Tanskan folkepartietista kirjoittaa, että oppositiosta käsin SD tulee vaikuttamaan paljon tulevan kauden politiikkaan ja tällä kertaa he tulevat vaatimaan enemmän kuin viimeksi. Minkäänlaista budjettia ei saada läpi ilman heidän ääniään jos eivät ala tekemään yhteisiä budjetteja yli blokkirajojen. Jännää on.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

JOs gallupit ovat jotakuinkin loikeassa, SD saa vaaánkieliaseman Ruotsissa. Toivottavasti ovat sen verran fiksuja, että eivät menee samaan ansaan , jonka kokoomus viritti persuille= Soinille.
Ottamalla hallituskipeä Soini hallitukseen saivat persut hajoamaan. Jimmy Åkesson vaikuttaa fiksulta mennäkseen "vanhan aikaiseen".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ahaa, se siis suostuu olemaan ikuisesti oppositiossa. Mikäs siinä jos ei vastuunkantaminen kiinnosta.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Sosialidemokraatit Ruotsissa ovat jo itsekin huomanneet että pahoja virheitä on tehty ja jossain vaiheessa jo vuosi sitten sanoi Löfven että vastaisuudessa ei Ruotsi tule ottamaan yhtään enempää pakolaisia kuin muutkaan maat suhteessa asukaslukuunsa. Nythän on kysymys paljolti siitäkin että annetaanko pakolaisille pysyvä vai väliaikainen oleskelulupa jos heidän anomuksensa turvapaikasta hyväksytään. Myös perheenyhdistäminen on se tärkeä vakava asia, että kenen pitää kustantaa heidän elämisensä jos se kaikille pysyvän oleskeluluvan saaneille sallitaan. Sosialidemokraatit eivät uskalla ottaa selvästi kantaa asioihin joiden epäilevät hajottavan puoluettaan, väliaikaisesti 20.6.2019 asti on voimassa se että annetaan kolmen vuoden oleskelulupa, mutta sen jälkeisestä ajasta ei mielellään puhuta.

Sekä norjalaiset että tanskalaiset ovat hyvinkin epäluuloisia Ruotsin suhteen ja jo 2015, vai oliko talvella 2016 sanoivat Pohjoismaiden Neuvostossa muut pääministerit jyrkän vastalauseen Löfvenin ehdotukselle että Ruotsi ryhtyisi "transiittimaaksi" ja sieltä jaettaisiin pakolaisia muille maille. Merkelin ja Löfvenin sekä heitä isompien tahojen suunnitelma meni pilalle. Ruotsin ja Tanskan hallitusten välit ovat aika ajoin olleet kehnonlaiset ja Tanskan kansalaisten epäluulot ovat melkoiset kun puhutaan pidemmälle menevästä pohjoismaisesta yhteistyöstä. Se heidän epäluulonsa kohdistuu nimenomaan Ruotsiin ja sama se on hyvin monien norjalaisten kanssakin.

SD:n politiikkaa noudatetaan jo suurelta osalta Ruotsissa, mutta ei se ole vain siksi että pelätään SD:n kannatuksen nousevan, vaan se on ihan pakon sanelemaakin. Poliisit ja opettajathan irtisanoutuvat laumoittain työstään ja nytkään ei ole saatu lähellekään kaikkia opettajakoulutuksen paikkoja täytetyksi. Poliisikoulutukseen pääsyn vaatimustasoakin laskettiin jo pari vuotta sitten.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Olin aikanaan nuorena Spångassa duunissa ja muutamankin kerran nopeat jalat pelasti tilanteesta jossa sikäläiset isäm maaliset eivät oikein pitäneet meistä finnjäveleistä.

Tottakai monien suomalaisten oma ikävä käytös edesauttoi tuon vieläkin sitkeässä elävän mielikuvan syntymisessä vaikka valtaosa oli ihan kunnon väkeä. Ihan sama kuin turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat täällä nyt.

Se on ikävää jos noiden ulkomaalaisten hakkaajien edusmiehet pääsevät päättämään yhteisistä asioistaan. Tuleepa maasta siten astetta paskempi paikka kaikille. Varsinkin niille suomesta muuttaneille ja nyt jo eläköityneille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olin aikanaan nuorena Spångassa duunissa ja muutamankin kerran nopeat jalat pelasti tilanteesta"

Sinuako pitää kiittää suomalaisten maineesta Ruotsissa? Taisit olla oikea ongelmanuori.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 18

Jep. Olinhan osaltani niitä jotka vei noilta yhteiskuntakelvottomilta ja työntekoon kyvyttömiltä/haluttomilta nutipäiltä työpaikat ja naiset. Osallistuin sikäläisen yhteiskunnan rakentamiseen ja rahoittamiseen enkä niin julkeaa tekoa osaa hävetä vieläkään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ihmeellisiä kokemuksia Ruotsista. Miksi suomalaiset eivät koskaan oppineet ruotsia edes Ruotsissa? Hävetti suunnattomasti olla näiden koko ajan äänessä olevien puolikielisten joukossa neljä vuotta. Ruotsi tai ruotsalaiset eivät kohdelleet ruotsia puhuvaa huonosti, enkä kertaakaan kuullut olevani finnjävel.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Itse asuin Ruotsissa 5 vuotta. Tein kunnon töitä,maksoin veroni ja osasin kieltä. Koskaan en kokenut mitään negatiivista. Maassa maan tavalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Työskentelin myös neljä vuotta Ruotsissa ennen kuin muutin sieltä Kiinaan.

Vasten kasvoja ei koskaan osoitettu mitään ennakkoluuloa suomalaisia kohtaan, mutta kun oppi havainnoimaan asioita paremmin, niin huomasi kyllä, että ruotsalaiset keskenään silloin kun ei ole suomalaisia läsnä, puhuvat hiukan toisella tavalla. Eritoten huomasin, että Göteborgin seuduilta kotoisin olevat eivät välttämättä pystyneet peittämään ennakkoluulojaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

Minua ilman muuta auttoivat tasainen luonteeni ja provosoimaton käytökseni.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei pölhöpopulismin voitto kauhean suuri yllätys ole, vaikka sitä Ranskassa ei tapahtunutkaan. Onhan se johtanut Brexitiin ja Trumpin voittoon, joten on sille tilausta. Eri asia sitten on se, saavutetaanko sillä mitään kestävää.

"Olisi aivan luonnollista, jos populismin syyttävä sormi osoittaisi huonosti säädeltyä rahoitusjärjestelmää ja räikeitä tuloeroja. Mutta ei: syntipukkia haetaan EU:sta, muukalaisista, eliitistä tai mediasta. Nämä luodit ovat harhaisia, vaikka voivat tilapäisesti lisätä populismin kannatusta.

YHDYSVALTOJEN nykyhallinto haluaa purkaa kaikkea säätelyä ja rikastuttaa verokevennyksin jo ennestään rikkaita. Tämä vain kärjistää ongelmia.

Brexit johtaa toteutuessaan työttömyyden kasvuun ja köyhyyden lisääntymiseen. Lisäksi Iso-Britannian arvossa pidetyn terveydenhuoltojärjestelmän toimintaedellytykset heikkenevät.

Yritykset sulkea rajoja eivät korjaa niitä Afrikan ongelmia, jotka pakolaisvirtaa aiheuttavat. Vihapuheet eivät helpota pakolaisten integroimista Euroopan työvoimaan ja yhteiskuntaan.

Tyytymättömyyden taustan voi ymmärtää hyväksymättä tarjottua lääkettä. Populismi on onnettomien ihmisten traaginen liike. Näin siksi, että sen ajama politiikka on yleensä joko merkityksetöntä tai haitallista myös kannattajiensa kannalta."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005785139.htm...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Yritykset sulkea rajoja eivät korjaa niitä Afrikan ongelmia, jotka pakolaisvirtaa aiheuttavat."

Voitaisiinko ajatella, että Afrikan valtiot itse ottaisivat jotain vastuuta ongelmistaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Voitaisiinko ajatella, että Afrikan luonnonvarojen riistäminen lopetettaisiin? On se mahdollista. Ihmisillä on nykyään vahva oikeudenmukaisuuden taju. Toinen asia on, kuinka moni on valmis uhraamaan jotakin omastaan, jotta yhteiskuntamme olisi vielä oikeudenmukaisempi. Puhuminen, mielipiteiden esittäminen ja toisten syyttäminen on helppoa. Toisaalta useampi kuin luulisi suhtautuu myönteisesti muun muassa pakolaisiin ja heikko-osaisten arjen parantamiseen. Epätasa-arvoisuutta valitetaan mielipidepalstoilla joka päivä. Toisaalta nettikeskustelussa leiskuvat viha ja karkeat solvaukset. Toisaalta ihmiset ovat valmiita osallistumaan keräyksiin, tempauksiin ja kummilapsiohjelmiin. Maailma ei ole mustavalkoinen eikä valmis.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Tunnettu vertaus kalan antamisesta vs. kalastamaan opettamisesta. Jälkimmäisessä afrikkalainen itse ottaa vastuuta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Tunnen tuon vertauksen ja olen itsekin kyseisen toimintamallin kannalla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #25

"Ihmisillä on nykyään vahva oikeudenmukaisuuden taju."

----
Tuskin se sen vahvempi tai heikompi on kuin keskimäärin ennenkään.

Oikeudenmukaisuuden tajussa on se ikävä asia että yhden ihmisen oikeudenmukaisuus ei läheskään aina vastaa toisen ihmisten käsitystä samasta. Eli ristiriitaa syntyy heti kun kumpikin uskoo olevansa oikeudenmukainen, mutta toisen ihmisen kanta on täysin erilainen.

________________________________________

"Voitaisiinko ajatella, että Afrikan luonnonvarojen riistäminen lopetettaisiin? On se mahdollista. "

Kaikin mokomin. Kiina tuskin sinua vain kuuntelee sen enempää kuin moni länsimaalainen yrityskään. Ja kyllä myös Afrikan mailla tulee olla velvollisuuksia... ei tuo kehitysapu ole kamalan mainiosti useinkaan toiminut eikä voi olla ikuinen ratkaisu (ratkaisu, joka samalla korruption takia rikastuttaa paljon väliportaita eikä apu välttämättä mene koskaan ainakaan kunnolla perille).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

On se. Eetinen evoluutio matelee, mutta ei se pysähtynyt ole. Björn Wahlroos ei ehkä ole altruismin perikuva, mutta on se hieman parempi kuin oppiäitinsä Ayn Rand ja paljon parempi kuin tämän oppi-isä Nietzsche, tuo itsekkyyden profeetta. Ja itsekkyydellä on vastavoimansa, ja ne ovat yhä vahvempia. Yhä harvempi uskoo että väkivalloin voi edistää mitään myönteisiä asioita.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Minusta on aika pölhöpopulistista, jos joku vieläkin uskoo siihen, että EU-kriittiset ovat automaattisesti pölhöpopulistisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyseessä ei ole uskonasia, vaan havainto, jota ei ole voinut välttää. Brexit on hyvä huono esimerkki siitä mitä voi tapahtua kun tehdään ratkaisuja luulojen varassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Kyllä populististen puolueiden kannatus on monissa jäsenmaissa (Italia, Unkari jne) kasvanut huomattavasti. Sen sijaan mm. vihreiden kannatus näyttää laskeneen tramaattisesti. Esim Itävallassa vuoden 2013 vaalien tulos oli 12,42% ja vuoden 2017 enää 3,8%. Virossa vuoden 2011 vaaleissa vihreät saivat 3,8% äänistä, mutta vuoden 2015 vaaleissa ei enää menestynyt laisinkaan. Ranskassa 2012 vireiden äänisaalis oli 5,5% ja 2017 vaalien 1. kierroksella enää 4,3%.
Iso-Britannian vaaleissa 2015 Weilsin vihreiden äänet 3,8% ja sitten vuonna 2017 enää 1,7%.
Irlannin vaaleissa 2011 vihreiden kannatus oli 1,8% ja vuoden 2016 vaaleissa ei kannatusta. Luxemburgissa vihreiden kannatus eri vaaleissa on ollut 6-7% tienoilla. Ruotsin vihreiden kannatuslukemat kyselyjen mukaan näyttäisivät jäävän alle kynnysarvon 2018, kun vuoden 2014 vaaleissa kannatus oli 6,9%.

Poikkeukset; Liettuan vaaleissa 2016 vihreät saivat 21,6% äänisaaliin. Edellisissä vaaleissa ei tulosta (oliko mukana?), kyselytulosten mukaan toiseksi suurin kannatus 2018. Latviassa myös vihreiden kannatuslukeat 2018 näyttävät toiseksi suurimman asemaa. Hollannissa vihreiden kannatus 2017 vaaleista lähtien näyttää olevan 14-17%:n tasolla.

On tietenkin muitakin puolueita unionin jäsenmaissa, joiden kannatuksessa on tapahtunut muutoksia suuntaan jos toiseen, kuten SPD Saksassa. Puolueen kannatuskäyrä on tasaisesti laskenut, oli 2013 vaaleissa 25,7% ja 2017 vaaleissa enää 20,5% sekä 2018 kyselutulosten mukaan enää 17-18%.

Em. kannatuslukemat on koottu useista eri lähteistä.

En ole laisinkaan vakuuttunut, etteikö myös Suomessa tapahtuisi vastaavanlaisia poliittisen kentän muutoksia. Tosin hieman viiveellä. Myös uusia puolueita tulee seuraavissa vaaleissa mukaan, joten ne syövät muiden puolueiden äänisaalista.

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

Sehän on kivaa että jytkyn sulamisen jälkeenkin persut ja siniset voivat lohduttaa itseään sillä että kaikissa Euroopan maissa vihreillä ei sentään mene hyvin. Suomessa oli neljä suurta puoluetta viime vaaleissa, ja yksi niistä oli persut. Seuraavissa vaaleissa on myös neljä suurta puoluettä, ja yksi niistä ei ole persut, vaan vihreät. Tämä on se uusi normaali.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Mika, katsotaan se vaalien tulos. Ei se vihreidenkään menestyminen tulevissa vaaleissa ole ihan kirkossa kuulutettu.

Minulle on ihan sama mikä on vaalien tulos, kunhan kansalaiset saavat mitä äänestyksellään ovat pyytäneet. Tuota voikin sitten epäillä ja aika näyttää mitä tulee tapahtumaan meidänkin maamme poliittisella kentällä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

Katsotaan vain. Persujen rökäletappio on kyllä jo ihan varma asia. Enkä usko vasemmistoliitonkaan mahdollisuuksiin. Sinisten tai kristillisdemokraattien menestykseen ei usko kukaan muukaan, ja RKP pysyy pienpuolueena mutta ei se puoluekartalta kokonaan katoa. Voi olla seuraavassa hallituksessakin, koska persuja ei sinne enää kukaan huoli. Ne ovat jo kyntensä näyttäneet ja tylsikksi osoittautuivat.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #24

Niin on Suomen EMU-jäsenyyskin (minusta myös EU-jäsenyys).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

EU-jäsenyys oli Suomelta fiksu valinta. Luulenpa että Natoonkin vielä liitytään. On tuo itänaapuri molempien puolesta niin vahvasti kampanjoinut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Jäi pois: Suomen persupuolue on auringonlaskun ryhmä, kuolee pois. Suomi ei ole Ruotsi (joissain suhteissa valitettavasti).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Kun APECia muodostettiin Tyynenmeren maiden toimesta, singaporelaisten silloinen pääministeri Lee Kwan Yew, jota tunnetaan Euroopassa huonosti, nimenomaisesti lausui, ettei APECista saa tulla tehotonta vallan keskittymää samalla tavoin kuin EU:sta. Katsotaanpa tilannetta tänään. Millä alueelle se niin poliittinen kuin taloudellinenkin painopiste on siirtymässä, jollei jo ole siirtynyt?

Oliko edesmennyt pääministeri Lee pölhöpopulisti ja muodostuuko esimerkiksi Kiinan johto pölhöpopulisteista, kun tuosta alueesta ei haluttu tulevan EU:n kaltaista ja jokaisella on oma valuutta? Kiina muuten sitoutui markkinatalouteen ”peruuttamattomasti” jo Kiinan WTO-neuvotteluiden aikoihin, asia joka näytetään unohdetun, kun kirjoitetaan ”kommunisti-Kiinasta”.

Voiko vastustaa EU:n huonoa kehitystä, vallan keskittymistä ja kritisoida yhteisvaluuttaa olematta pölhöpopulisti?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #58

Kiina muuten tuottaa enemmän muovijätettä kuin mikään muua maa. Sen sijaan yhtään EU-maata ei näitten roistovaltioitten likaisen tusinan joukosta löydy.

https://www.statista.com/chart/12211/the-countries...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69

Oliko tuohon kätkettynä jokin vastaus kysymykseeni, vai oletatko sen olleen retorinen?

Länsimaat saastuttivat aikansa, niin teki Suomikin, ja kun alkoi olla varaa, puhdistivat. Näin tulee tekemään myös Kiina.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Populismia tai ei, mutta ruotsalaiset ovat väsyneet hallituksen kyvyttömyyteen ratkaista itse aiheuttamasa ongelmat.

Umpikujan asemasta SD nähdään vaihtoehtona. Vaihtoehtoa tullaan nähtävästi myös testaamaan. Ykiskään puolue ei kuitenkaan Ruotsissa yksin saa riittävän isoa kannatusta, joten yhteistyökysymys on olennaisin pointti. Tähänastinen ” me ei leikitä sun kaa ’ hylkimispolitiikka on osunut puluejohdon omaan nilkkaan. Tämän seurauksena muiden puolueiden linjaukset ovat muuttumassa / muuttuneet. Turvallisuuskysymykset, asuntopolitiika ja koulutus tulevat olemaan vaalien kulmakiviä.

Veikkaan, että moderaatit ja SD tulevat vaalien jälkeen tekemään yhteistyötä ja vastaamaan ruotsalaisten muutostarpeiden tyydyttämiseen. Muuhun ei taida olla enää kohtuudella Ruotsissa varaa. Vahva talouskehitys tulee Ruotsin taloutta, mutta kunnissa kytevä kustannuspommi on huomatt, eikä pommin laukeamiseen olla kuitenkaan varauduttu riittävästi.

Kustannuspommi laukeaa viimeistään silloin, kun valtio lopettaa maahanmuuttaneiden aiheuttamien kulujen subventoimisen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Moderaatit ovat ainoa puolue joka tosiaankin voisi olla yhteistyössä parlamentissa SD:n kanssa. Moderaattien suunnalta on jo kuulunut yhteistyön käden suuntaisia puheenvuoroja. Jos eivät nyt vaalien jälkeen eri puolueet pysty tekemään kaikkien puolueiden kanssa yhteistyötä, niin se koitunee ko. puolueiden tappioksi seuraavissa tämän vuoden vaalien jälkeen. SD näyttää kasvattaneen kannatustaan niin voimakkaasti, ettei puoluetta tule tai saa syrjäyttää poliittisesta päätöksenteosta ilman seuraamuksia.

Vaikuttaa siltä ettei demokraatit kuitenkaan tule muuttamaan poliittisia suuntaviivojaan, vaikka muunlaista "vihjettä" ennen vaaleja kertoilevat. Demokraattien aate on niin syvällä, ettei sitä noin vain muuteta. Vahvoja puheenvuoroja ovat puoluejohtajat käyttäneet monia vuosia SD:n elimimoiseksi puoluetyöstä, mutta näyttää siltä että pää on nyt tulossa "vetävän käteen".

Kansalaisia voi ku**ttaa, ei kuitenkaan kaiken aikaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ruotsidemokraattien aate on niin syvällä, ettei sitä noin vain muuteta. Niillähän on juurensa natsismissa, vaikka kovasti yrittävätkin nyt valkopesua. Eivät ehkä sentään tee käsimerkkejä, hakkaa maahanmuuttajia ja tapa räppäreitä tai viljele hakaristejä niin kuin Kultainen Auringonnousu vai mikä lienee Sarastus Kreikassa. Kansalaisia voi ku**ttaa, ei kuitenkaan kaiken aikaa. Sen saavat perussuomalaisetkin pian nähdä. Onkohan Halla-aho onnistunut mitään sellaista sanomaan mikä pitäisi paikkansa? Viimeksihän se puhui läpiä päähänsä siitä kuinka SD:n menestyksen myötä laittomien turvapaikanhakijoiden tulva Suomeen loppuu. Ei voi loppua kun sitä ei ole koskaan ollutkaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Joku puhui persuista täällä, joo olen samaa mieltä.. Ei Persut nouse tulevissa vaaleissa yli 10%.. Mutta kun taas kerran vaalejen jälkeen ihmiset pettyvät ettei mikään muutu kun sdp ja kokkareet ovat hallituksessa, niin alkaa taas PS kiinnostamaan! Se on Persujen iskun paikka ja 4-vuoden päästä tai ennenaikaisissa vaaleissa he saavat ison kasan ääniä.. 20% rikki, isoimmasta puolueesta en tiedä.. Mutta näin tämä tulee menemään!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kas, onnistuin tässä puolentoista vuoden takaisessa blogikirjoituksessani ennustamaan pari juttua Halla-ahosta ihan kohdilleen:

"Toivottavasti perussuomalaiset valitsevat hänet puheenjohtajakseen. Se sementoisi puolueen pysyvästi marginaaliin. Olisi aina hörhökerroin korkealla ja kannatus matalalla.

EU-ero ja sen edut on Halla-ahon suurin harha. Luulenpa että brittejäkin kohta kaduttaa koko brexit. Ei pitäisi mennä niin tunne edellä isoissa kysymyksissä."

Marine Le Penin tappiotakin tuossa uumoilin, ja tulihan sekin sieltä. Sitä en kyllä osannut arvata että persut hajoaisi kahtia niin nopeasti. Mutta eihän kukaan tulevaisuuteen näe.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236623...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikähän siinä on kun poliitikot eivät halua keskustella EU:sta ja sen tulevaisuudesta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oiskohan yksi syy se, että jokaisen EU-maan kansalaiset haluavat pysyä EU:ssa.

Paitsi tietysti britit, jotka eroavat, mutta jotka sittemmin ovatkin tulleet katumapäälle.

EU:ta pitäisikin kehittää, sillä se ei toimi hyvin, mutta eroaminen siitä on väärä toimenpide.

EU:ssa on liikaa maita ja päätöksenteosta ei tule mitään, noiden Itä-Euroopan maiden ottaminen mukaan oli suuri virhe.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minulle tolkun ihminen on se, joka ottaa kantaa, ennen kuin asiat menevät huonoon suuntaan. Se vaatii rohkeutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, jälkiviisaus on persujen ja ruotsidemokraattien politiikan perusta.

Toinen on sitten tietysti pelottelu mustalla miehellä, jotka saapuvat heinäsirkkalauman tavoin ja raiskaavat naiset ja lapset.

Suomess persut on nähty, ja Halla-ahon ansiosta tilanne on ohi, ja oppositio on tuleva koti.

Ruotsalaiset ovat ruotslaisia, ja niiden toimet ja politiikka eroaa valtavasti Suomesta. Ei voi verrata lainkaan.

Ruotsidemokraatit ehkä voittavat vaalit, mutta se johtaa ainoastaan muiden puolueiden lähentymiseen. Yksi vaihtoehto on tietysti tehdä niille persut, se on varmin tapa tappaa populismipuolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut