marttiissakainen

Vielä Ruotsin vaaleista

 

Ruotsin vaalien tulos alkaa olla selvillä. Tiukan kisan voittajaksi noussee lopulta demari Stefan Löfvenin johtama vasemmistoblokki, ellei sitten ulkomailta tulevat n. 50 000 postiääntä keikauta lopputuloksen maltillisen oikeiston Ulf Kristerssonin  johtamalle oikeistoblokille.

Tanskan viime vaaleissa vastaavassa tilanteessa  keskustan puheenjohtaja Lars Lökke Rasmussenin puolue hävisi vaalit. Kuitenkin hänestä tuli vähemmistöhallituksen pääministeri, vieläpä ainoastaan yksin hänen puolueensa  32 kansanedustajan varaan  rakennettuna. Rasmussenin oikeistoblokki nimittäin voitti vaalit, sillä Tanskan kansanpuolue ( DFP) luettiin siihen.

Tanskan logiikalla Ruotsiin muodostettaisiin maltillisen oikeiston johtajan Ulf Kristerssonin vetämä vähemmistöhallitus yksin tai liberaalien, keskustan ja kristillisdemokraattien voimin. Tukipuolueena ruotsidemokraatit( SD ).

Mikäli vaalitulos pysyy nykyisenä eli vasemmistoblokin kahden edustajan enemmistönä, Stefan Löfven jatkaa pääministerinä nykypohjalla, edellyttäen että ruotsidemokraatit antavat passiivisen tuen eivätkä kaada hallitusta  kuten kuten kuluneella vaalikaudella tapahtui .

Tietenkin Ruotsi voi tehdä historiaa ja hallitus muodostetaan yli perinteisen blokkirajan. Pian nähdään onko Ruotsin kansankotilaiset tähän  kypsiä . Se selviää kimuraisten hallitusneuvottelujen jälkeen, jotka saattavat kestää kauan.

Kaikki on mahdollista, sillä politiikkahan on  tunnetusti mahdollisuuksien taidetta. Ruotsilla menee  taloudellisesti hyvin, joten hallitus väristä huolimatta saa hyvät lähtökohdat.

Yksi asia on varmaa. Maahanmuuttopolitiikkaan tulee  muutos, olipa ruotsidemokraatit oppositiossa vasemmisto- tai oikeistohallitusta vastaan. Kaikki puolueet ilmoittivat kilvan ennen vaaleja  torjuvansa yhteisteistyön ruotsidemokraattien kanssa.

Tähän mennessä muut puolueet ovat yrittäneet elää ikäänkuin ruotsidemokraatteja ei olisi olemassakaan. Nyt siitä tulee loppu. Pitää muistaa, että jokaisen äänen takana on ihminen, joka tekee havaintoja, ottaa kantaa ja pitää yhteyttä toisiin. Demokratiassa on tapana kuunnella myös poikkeavia mielipiteitä. Vaikenemalla ongelmat eivät poistu ja maton alle lakaisemalla ongelmat ainoastaan siirtyvät tulevaisuuteen.

Ruotsalaiset on tunnettuja poliittisesta korrektiivisuudestaan ja helposti ohittavat vaikenemalla hankalat asiat. Siihenkin on tulossa muutos.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan pohjoismaisen veljeskansan poliittista kehitystä.  Ruotsissa asuu  muuten n. 720 000 suomalaista. Sekään ei vähennä mielenkiintoamme.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Juuri uutisoitiin, että ruotsidemokraatit saivat yhden lisäpaikan tarkistuslaskennassa. Tasaista on.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ruotsissa annettujen äänien tarkistulaskenta muutti eron kahteen edustajaan.Ulkomailta tulevat äänet joko pitävät eron kahdessa tai lisäävät kolmeen.Keskusta voi menettää teoriassa yhden paikan ruotsidemokraateille.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Uskot siis että Ruotsissakin demokratia voittaa.
Suuret puolueet ovat hyljeksimisvakuutteluissaan maalanneet itsensä pahasti nurkkaan toisin kuin Suomessa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suuret= vanhat puolueet eivät ole uskaltaneet katsoa totuutta silmiin ja nostaa vaikeita asioita pöydälle. Yksi niistä on löperö maahanmuuttopolitiikka, joka on tullut tiensä päähän.
Ruotsidemokraattien vaalitulos sinetöi sen.
Uskon,että Ruotsi menee pitkin hampain maahanmuuttopolitiikassa Tanskan tielle.
Keskustajohtoisen Tanskan hallituksen keskustalainen integraatioministeri Inger Stöjbjerg johtaa tosi tiukkaa integraatiopolitiikkaa, jonka seurauksena maasta muutto Tanskasta ulos on tuplaantunut viime vuonna.
Kaikki tämä tanskan kansanpuoleen ( DFP ) tuella ja nuotituksella hallituksen ulkopuolelta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Sosiaalidemokraattien on erityisen mahdoton lähestyä Ruotsidemokraatteja kun vaalikentällä esiintyi maahanmuuttajien hyväntekijänä ääniä kalastaessaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Jonkun on syötävä vaalilupauksensa, jotta pattitilanteesta päästäisiin eteenpäin. Ruotsidemokraatit ovat vaaán kieliasemassa ellei demarit ja kokoomus lyö yhteistyön kättä yli blokkirajan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut