marttiissakainen

Romanialaiset kerjäläiset pakkasen kourissa

 

Ajelin sunnuntaina ( 27.1.19 ) aamulla Munkkiniemestä kohti keskustaa. Munkkiniemen puistotien Alepan sisäänkäynnin vieressä kyyhötti ja paleli itä- eurooppalaisen näköinen keski- ikäinen nainen ( luultavasti Romaniasta ) pahvimukin kanssa. Pakkasta 15 astetta ja kerjäläisen varustus ei taatusti suojellut riittävästi kylmältä.

Sama toistui 15 min. myöhemmin Uspenskin katedraalin sisäänkäynnin vieressä. Tunsin syvää myötätuntoa aitoa kerjäläistä kohtaan, mutta samalla ajattelin kuka näiden kerjäläisten taustalla on organisoimassa keräystä vapaan liikkuvuuden EU:ssa. Syvä antipatia näkymättömiä "työnantajia" kohtaan valtasi mielen.

Tämä työmuoto ei näytä tuntevan vapaapäiviä, puhumattakaan sunnuntaisesta lepopäivästä. Työsopimus tuskin tuntee ylityökorvauksiakaan.

Mielentilaani ei myöskään helpottanut muistamani kokemus pari vuotta sitten Romaniassa, jossain Brasovin lähistöllä. Työmatkani romanialainen yhteyshenkilö osoitteli hulppeita taloja, joiden omistajat ovat  näiden eri maissa liikkuvien kerjäläisryhmien taustajunailijoita. Niin hän kertoi ja kohautti hartioitaan.

Luulisi Helsingin järjestyssäännöistä löytyvän ohjeet miten menetellään kyseisen ansaintamuodon kohdalla. Laittomuudesta en tiedä, mutta kaiken inhimillisyyden ja ihmisarvon nimissä asialle  tulisi tehdä jotain.

Jo lyhyt-aikaisella seurannalla selviää kenelle hyvänsä miten systeemi toimii. Taustamiehet organisoivat kerjääjät eri puolille ja keräävät saaliin omiin taskuihinsa. Mitä jää kerjääjän käteen ? Who knows?

Tuli myös mieleen: entäpä jos joku koiranomistaja olisi jättänyt lemmikkinsä  yksin pakkaseen ja samaan paikkaan missä kerjäläiset olivat sijoitetut? Melko varmaan joku olisi soittanut virkavallan paikalle ottaamaan palelevan eläinparan huostaansa. Syyte eläinrääkkäyksestä tms.  mitä ilmeisemmin seuraisi omistajalle.

Olisiko aika ryhtyä toimiin tämän eri puolille Europpaa levinneen epäinhimillisen ja ihmisarvoa loukkaavan toiminnan kitkemiseksi. Voisiko Suomi olla asiassa suunnan näyttäjänä?

Hyvät Helsingin kaupungin valtuuston jäsenet ottakaapa koppi asiasta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Martti, vasta MTV3-uutisissa kuulimme, kuinka Suomi on esimerkkinä muille maille asunnottomien kohtelussa. En kyllä ymmärrä miksi, koska asunnottomia meillä on.

"Suomessa oli vuoden 2017 lopussa 7 112 asunnotonta, joista yksineläviä oli 6 615 ja perheellisiä 497. Asunnottomien määrä väheni noin 331 henkilöllä edellisvuodesta. Määrä on laskenut viimeiset 5 peräkkäistä vuotta. Nuorten asunnottomuus lisääntyi vuonna 2017."

http://www.ara.fi/fi-FI/Tietopankki/Tilastot_ja_se...

... ja ihan "omia" kerjäläisiäkin:

"Helsingin keskustassa kerjää myös suomalaisia – "Jos kerjääminen lisääntyy, jotain on pahasti vialla"

https://yle.fi/uutiset/3-9682269

PS. välillä tuo ylempi linkki ei toiminut - nyt taas näkyy toimivan

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ehkäpä päättäjämme ovat tulkinneet väärin Jeesuksen sanat raamatussa:"köyhät ovat aina keskuudessanne" ja korvanneet sanalla kerjäläiset.
On kansallinen häpeä, että asunnottomien määrä ei vähene eikä leipäjonot lyhene. Jako kahteen jatkuu.
EU:n tasolla asia on vielä pahempi.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Typerysten sääli ruokkii niitä . Mitä enemmän tyhmät alkaa sääliä niitä sitä enemmän niitä tulee .

Pakkasessa tuhannet postinjakajat, rakennusmiehet , lumenpudottajatkin jne työskentelee .

Noil romaneil voi hetkittäin olla parempi k.a ansio . Olen nähnyt kun joku haksahtaa 50€ seteliikin niille antaa .

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Aivan mielelläni lukeudun typeryksiin jos myötätunto tai sääli lähimmäistä kohtaan on kriteeri.

Ainakin rakennusmiehillä on joku sopimukseen perustuva pakkasraja.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Nimenomaan ne tulee Suomen kovimmilla pakkasil kerrospukeutuneena istuu styrox levyn päälle . Silloin sääli puree parhaiten ja tuotto optimaalinen .

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

Kehtaavatkin kerrospukeutua ja istua styroxin päällä. Kai sen kieltämiseen joku laki pitää olla?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #12

http://timoaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263339-s...

Harvempi pystyy olla niin sikamaisen röyhkeä , perverssi ja törkeä jotta väsyneitä työssäkäyviä ihmisiä menis syyllistää kun pakkases istuis . Kultahampaat välkkyen ruikuttaen .

Ja miksiköhän en sääli . Olen itse Helsingis vero maksanut yllin kyllin . Joskus roikuin vuosikausia asuntojonossa saamaatta sitä . Minulla ei todellakaan ole syytä hyväksyä jotta Minun verorahoja ulkomaisten ammatti varas/huume jne liigojen hyysäämiseen käytetään .

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#4 Hakeutukoot vastaanottokeskuksiin eliittikerjäläisten joukkoon. Mikään laki ei voi sitä estää, koska nämä täysihoitolat – kulttuurin rikastuttajien jakeluvarastot, jotka toimivat hotelleille päinvastaisella tavalla: niissä maleksiville vieraille maksetaan asumisesta – ovat valtion varoin kustannettuja. Niissä viettää aikaa lähimmäisiäsi, joten miksei niiden toimintaa voisi laajentaa (valkolaisten) gastarbeiterien tukikohdaksi. Täysihoito voitaisiin katsoa olevan työttömyyskorvaus päiviltä, jolloin pakkasraja ylittyy. Kyseisten päivähoitopakkojen keskimääräinen älykkyysosamäärä saattaisi jopa nousta. Järjettömien ehdotusten rajana on vain taivas, kun on kysymys ulkomaalaisille ”hädänalaisille” jaettavasta rahasta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos kukaan ei antaisi mitään ei kerjäläisiä oli meillä tai jos kaikki antaisi jotain niin paljonko kerjäläisiä tulisi lisää?
Kaikki riippuu miten tuottavaa kerjääminen on.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katso Martti, minun blogistani alempi kuva, jossa näkyy asunnottomat vuoden 2017 lopussa. En oikein usko, että kaikki vuoden 2017 lopussa n. 7100 asunnotonta olisivat saaneet asunnon nyt itselleen.

Vai onko heidät asutettu sosiaalitoimen - siis veronmaksajien - maksamien vuokrien avulla tyhjiksi jääneisiin sijoitusasuntoihin, joita suurimpiin kaupunkeihin on rakennettu kuin "sieniä sateella"...

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268517-mi...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kovasti ihmettelin myös asunnottomuuden vähäisyyden uutista, jota suollettiin niin Yleltä kuin MTV:lta. Taisi Ylellä olla ykkösuutisena.

Haastateltavana ollut Y-säätiön johtaja kuulutti, että tarttis saada lisää ara-tuotettuja asuntoja, joissa asumisen hinta on reilusti alempi kuin markkinahintaisissa asunnoissa.

Tuo ara-asuntojen niukka tuotanto on vain ripaus asuntojen ylihinnoittelun ongelmiin, joista kärsivät myös vähävaraiset kantasuomalaiset, ei vain nyt asunnottomiksi jääneet.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ovatkohan asialla samat tilastonikkarit, jotka saavat työttömyydenkin näyttämään siedettävältä. Olen melko varma, että molemmissa ryhmissä on tilastojen ulkopuolelle putoajien kasvava joukko.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ovatkohan asialla samat tilastonikkarit, jotka saavat työttömyydenkin näyttämään siedettävältä. Olen melko varma, että molemmissa ryhmissä on tilastojen ulkopuolelle putoajien kasvava joukko.

Viljo Asikainen

Yksityisyrittäjä tai renki - oma valinta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Olisiko aika ryhtyä toimiin tämän eri puolille Europpaa levinneen epäinhimillisen ja ihmisarvoa loukkaavan toiminnan kitkemiseksi. Voisiko Suomi olla asiassa suunnan näyttäjänä?
...................

No mitäs itse ehdotat ratkaisuksi ongelmaan vai heititkö pallon vain muiden pohdiskeltavaksi?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kun itsellä ei ole valtaa muuttaa tilannetta, niin päädyin nostamaan asian esille. Ehkäpä joku tarttuu.

Mitä itä-Euroopan organisoituun "kerjäläisprojektiin" tulee, ensiksi pitäisi puuttua taustamiehiin,jotka poliisi nappaisi halutessaan alta aika yksikön. Löytyykö lakipykäliä, joka kieltää ko.toiminnan?

Toinen ehdotus: vaaditaan EU:lta kerjäläisdirektiiviä!Sopisi hyvin Suomen puheenjohtajuuskauden yhdeksi tavoitteeksi.
Kyllä se aina käyrien kurkkujen direktiivin voittaisi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Martti. Hyvä, kun otit esille ja käsittelit järkevästi asiaa. Kyllä niillä rikkailla talonomistajilla on Lasarukset porttiensa pielissä. Evankeliumi saisi heidänkin korviin ja sydämiin "kajettua". Siunaten, Lasse.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsissa tämä ongelma on kalibeeria isonpi k. Suomessa ja ruotsalaisten ystävällisyys ja ymmärrys on nyt loppumassa. Ihmiset ovat lopen kyllästyneitä kauppojen edustoilla notkuviin ja paikkoja sotkeviin kerjäläisiin. Epäsiisteyttä, pikkurikollisuutta ja huijauksia. Nämä kerjäläiset lisäksi ulostavat ja virtsaavat minne sattuu, kun ei julkisia vessoja ole ’työpaikan’ lähettyvillä. Monessa kunnassa on jo haettu kerjäämiskieltoa, ja Vällinge on ensimmäinen luvattoman kerjäämisen kieltävä kunta.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ja-till-ti...

Kerjäläisten luvaton leiriytyminen on kaikille iso turvallisuus ja ympäristöriski. Ei jätteenkäsittelyä, ei pelastussuunnitelmaa, vanhoja asuntovaunuja ja lukematon määrä pahoja ongelmia. Leirin poistamisen jälkeen siivous on tehtävä maansiirtokoneilla.

Perimmäinen syy romanitaustaisten liikkumiseen lihapatojen äärellle muihin maihin on maassa tapahtuva romanien röyhkeä päähänpotkiminen sekä EU n järjetön kiima ottaa uusia jäsenmaita, maiden ihimisoikeuskysymyksiin ja korruptioon pahemmin puuttumatta. EU n tulee jäsenyyden kautta kovistella lujemmin Romanian ja Bulgarian hallituksia. Eipä taida vaan Junckerin sakkia kiinnostaa, liian hankalaa puutttua aiheeseen : Korruptio.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Korppi korpin silmää ja niin edespäin.
Kumma juttu kun EU ei painosta noissa asioissa jäsenmaita.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Minulle heräsi kysymys - onko kukaan ajatellut ottaa näitä säälittäviä kerjäläisraukkoja talteen ja sijoittaa heitä näiden raiskaajien ja rosvojen asemesta "integroitumaan yteiskuntaamme"? Tämä on mielenkiintoinen kuvaus meidän mielenlaadustamme ja mielemme valoikovasta tavasta tuntea sääliä, sekä toimia aina omaa parastamme ajatellen - kaikkine koiravertauksineen päivineen.

Käyttäjän MikaLindstrm kuva
Mikael Lindström

Osuit Irma oikeaan kohtaan, esitin tämän kysymyksen Antero Laukkaselle, eikö näitä kristittyjä kerjäläisiä voida auttaa varsinkin GCM myötä, islamin valloituksen sijasta.
Paljon suurempi mahdollisuus heidän integroitumisen onnistumiselle, meidän yhteiskuntaamme. Kuin näillä islamin valloituksen taistelioilla, koskaan tulee olemaan, miksi?
Islami kieltää tämän, he eivät islamin käskyn mukaan saa integroitua mihinkään toiseen, vaan ovat orjuutettuja islamiin ja Sharia lakiin.
En koskaan saanut vastausta.

"ISLAMIN MÄÄRITELMÄ"
ISLAMI EI OLE USKONTO, VAAN POLITTINEN TOTALITAARINEN IMPERIALISTINEN IDEOLOGIA, MIKÄ PIILOUTUU USKONTO TERMIN ALLE.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Suurin syy tähän "välinpitämättömyyteen" lienee pelko. Pelko toisaalta sitä, näiden kerjäläisten takana olevaa, suurta tuntematonta rikollisjoukkoa kohtaan ja pelko siitä, että toiminta ei tuota tarpeeksi irtopisteitä seuraavaa eduskuntapaikkaa silmällä pitäen.
Näitä kerjäläisiähän on kuiten vain pieni, marginaalinen joukko, suhteessa pakolaisten laajaan kirjoon, jonka hyysääminen on jostain syystä saanut meillä jos nyt ei suorastaan loistavan (pimeässäkin) sädekehän, niin ainakin kansan enemmistön hiljaisen hyväksynnän - kiitos valtamedian, joka on romantisoinut tätä suurta aatetta, ollenkaan huomioimatta "islamilaisen vallankumouksen" voimallisuutta ja sen tarkoitushakuista, nopeaan lisääntymiseen perustuvaa uhkaa, jota sosiaaliturvamme antoisa käsi suorastaan anteliaasti edesauttaa.
Tekiksi mieli sanoa, että kansamme tukee yhteikunnan varoin, oman köyhällistön kustannuksellakin, tätä maamme salakavalaa valtaamista.
Puhun paljon "kukkahattutädeistä" ja tässä taas on yksi esimerkkinäiden kukkisten yksisilmäisestä näkemyksetä, mitä näihin ylimielisiin maahantunkeutujiin tulee. Ei yksin pelko, vaan pelko ja tietämättömyys tosiasioista ovat aiheuttaneet tämän tilanteen ja meillä ei enää kellään ole sitä surullisen kuuluisaa "munaa", minkä turvin voisi sanoa, että nyt täste on tultava loppu ja maamme säilyttäminen itenäisenä, KRISTILLISENÄ valtiona, on asetettava ykkösprioriteetiksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ongelmana on, että he eivät ole 'turvapaikan hakijoita', vaan vapaasti Euroopassa liikkuvia kansalaisia. Talteenotto tuskin tulee kyseeseen, elleivät tee rikosta.

Ainoa tapa saada kerjäläisten kurjuus loppumaan, on kieltää kerjääminen.

Tärkeämpää kuitenkin olisi puuttua taustalla toimiviin hyötyjiin, joiden rahankerääjinä nämä alistetut ihmiset ovat.

Muistelen, että Helsinki maksoi mennä vuosina romanikerjäläisille, että palaisivat kotimaahansa, mutta kevään tullen sama joukko palasi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#25
Ainoa tapa saada kerjäläisten kurjuus loppumaan, on kieltää kerjääminen.
......................

Kun kuolee nälkään loppuu kurjuuskin.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Entäpä, jos kerjääminen kielletään lailla ja aletaan pidättää näitä kerjäläisiä, niin eikö se olisi tie (ainakin yksi polku) saada kiipeliin myös näitä taustavoimia ja samalla voisi saada näitä kadulla työskenteleviä turvaan tänne tai takaisin kotimaahansa. Ei sen nyt pitäisi niin iso/vaikea homma olla, ettivätkö siihen pystyisi nämä meidänkin änkyrämme tuolla Arkadian mäellä.
Toki, nykylainsäädäntöä vähänkin tarkemmin silmäillen, voi tehdä sen päätelmän, että ei siellä aina olla ihan ajan hermolla. Jos kohta, virkamiehethän ne lait tietty kirjoittavat, mutta niiltähän nyt ei juurikaan voi mitään vaatia, joten pitäisi kait olla jossain vielä erillinen taho, jonka älykkyysosamäärä riittäsi hahmottamaan suurempiakin kokonaisuuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut