marttiissakainen

Ruotsissa uusi rahanpesuskandaali - miten Suomessa?

 

Sunnuntain  ( 24.2.2019 )Helsingin sanomat kirjoitti uudesta rahanpesuepäilystä Ruotsissa. Nyt vuorossa on ruotsalainen Swedbank, jota jo Viron valvoja ehti puolustaa. Pankin pääjohtaja Birgitta Bonneson on vakuuttanut aiemmin, että pankki on ollut hereillä ja eikä sillä ole hämäriä ulkomaisia asiakkaita.

Virossa ja Tanskassa on meneillään virallinen selvitys Danske Bankin edesottamuksista Viron  rahanpesuskandaalissa. Konsernin johtaja norjalainen Thomas Borgen erosi skandaalin johdosta 1.10.2018. Tieto ei ilmeisesti ole mennyt Hesarin toimitukseen , sillä sunnuntain jutussa komeili Borgenin kuva ja tittelinä Danske Bankin johtajuus. Erotessaan Thomas Borgen kuittasi lähes 35 milj. DKK:n (  5 miljoonan ) erorahan ja eläkepotin.

Tanska ja Ruotsi ovat olleet aktiivisia veroparatiisiasiakkaiden jahtaamisessa. Nordea ja Banske Bank ovat saaneet Tanskassa osuudestaan miljoonien ( n. 40 milj.dkk )  sakot. Tanskan verottaja osti n. miljoonalla eurolla  tanskalaisten tallettajien osoitteita Panamasta. Senjälkeen vapaaehtoisia "veronpalautuksia" verottajalle on virrannut kymmeniä miljoonia.                                                                                                                                                  Veroministeri lausahti:" Emme arvanneetkaan kuinka hyväksi businesseksi se osoittautui."

Ruotsin verottaja puolestaan on saanut "veronpalautuksia"tähän mennessä lähes 200 milj.SEK ( n. 20 milj. euroa ).

Miten Suomessa? Pankit vakuuttava etteivät ne mitään laitonta ole tehneet. Kansainvälisen toimittajien Panama- projektin tuloksena myös Suomesta on löytynyt n. 200 yksityishenkilöä ja yritystä Panamasta.

Mitä verottaja tai valtio tehnyt asian suhteen Suomessa? Hiljaista on ollut. Aika ihmeellistä, kun muulla Pohjolassa  toimivat samat pankit ovat joutuneet selvitysten valokeilaan. Suomeen  veronsa maksavilla on oikeus tietää mikä on rahanpesun todellinen tilanne Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Brittiläinen investointipankkiiri Bill Browder on pöyhinyt rahanpesuasiaa Virossa ja lähettänyt tutkintapyyntöjä mm. Suomen poliisille.
Browder itse kärsi mittavat tappiot Venäjän rahoitusoperaatioissaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nordea sai sakot ns. Panama-paperiasiassa.

https://yle.fi/uutiset/3-9989396

Edelleen Suomessa Sipilän hallitus olisi halunnut armahtaa veronkiertäjät.

https://www.paivanlehti.fi/hallituksen-esitys-syty...

Mutta eihän meillä ole korruptiota!!!

"Suomeen veronsa maksavilla on oikeus tietää mikä on rahanpesun todellinen tilanne Suomessa."

Hallitus taas on sitä mieltä, että veronsa Suomeen maksavilla ei ole mitään oikeuksia.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomen verotuksen suuri ongelma: köyhillä ei ole millä maksaa.Pienistä tuloista ei voi nyhjäistä.

Keskiluokka, joka kanta suurimaman taakan supistuu, ja siten veropohja pienenee.

Rikkaat maksavat veronsa muualle.

Kansallisvaltio köyhtyy ja velkkataakka kasvaa.

Matka kohti Euroopan liittovaltion pohjoiseksi provinssiksi jatkuu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Swedbankin johto vakuuttaa viattomuutaan, mutta UG n dokumenttien

https://www.svtplay.se/video/21160991/uppdrag-gran...

mukaan rahanpesua on systemaattisesti harrastettu pitkään. Aiheeseen on nyt puuttunut myös Finansinspektionen ja Swedbankin toiminnasta on käynnistetty tutkinta.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/finansinspektio...

Aivan varmaa on, että paskakasan pöyhiminen nostaa esille. Lisää paskaa.

Suomen filiaaleissa ollaan visusti hiljaa, mutta Ruotsin rahoitustarkastuksen aloittama tutkimus saattaa paljastaa mukavia yllätyksiä.

Jone Tuominen

Suomalaisten Panama tilithän vuotivat jo julkisuuteen. Kaikki kärkiministerit mukana.

Nordea mainosti aivan avoimesti verosuunnittelua siirtämällä varoja muihin maihin.

Useita valtin omistamia yrityksiä myös Panama listalla.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Meillä Suomessa kierretään ihan systemaattisesti veroja pankkien ja pankkien omistamien perintätoimistojen kautta. Rahanpesu tapahtuu kierosti 1. pitämällä olemattomia lainoja tai velkoja kasvamassa 16% koroilla pankin reskontrassa. Näin syntyvillä virtuaalisilla luottotappioilla ja niiden koroilla vähennetään omassa verotuksessa sitä osuutta, joka pankin tai perintätoimiston tulee maksaa Suomen valtiolle. Tämä toiminta on aivan yleistä Osuuspankkileirissä, mm. Satakunnassa, pääkaupunkiseudulla, Padasjoella ja Iisalmessa jne

Verotarkastajat eivät viitsi mennä pankkeihin tarkastamaan niiden tilejä, koska silloin havaittaisiin näiden luottotappiokorkojen perustuvan pelkkiin väitteisiin ei tosiasiallisiin velkoihin.

Miten on mahdollista, että pankki ei tee määrällisesti oikeaa tilitystä asiakkaan suorituksista ja omaisuudesta saadusta kauppahinnasta, vaan väittää velan olevan edelleen alkuperäinen ja pitää asiakkaan miljoonia itsellään?

2. Tapa viilata linssiin pankin vakavaraisuudessa, tapahtuu niin, että vakavaraisuuteen jätetään jo maksettuja ja vapautettuja kiinnitysasiakirjoja. Miten on mahdollista, että Iisalmessa myydään maatila alihinnalla, kun saman aikaan OP:n hallussa on vapaita kiinnityksiä ko.tilaan. Mähönen voisi antaa tähän vastauksen vai aiotaanko OP:n toimesta tappaa kaikki maatalousyrittäjät alueelta ennen kuin jäät eläkkeelle.

Tässä neuvoisinkin kaikkia hakemaan kiinnitysasiakirjat heti pois, kun velka on maksettu, eikä jättämään niitä pankkiin.

3. Intrum on ottanut käytännön, että sen velalliseksi väitetty pääsee katsomaan omia tietojaan vain, jos on asiakkuus OP;ssa, Nordeassa tai Danskessa - kaikki ovat Intrum omistajia.

Nordealla on ihan oma sotkunsa, jonka selvitys pitää aloittaa vuodesta 1991 alkaen.

Olen täysin vakuuttunut, että Suomen valtiota ja verottajaa huijataan aivan samalla tavalla, kuin pohjoismaissa ja Virossa on jääty kiinni. Prosessipetoksilla tehtaillaan velkoja joita ei todellisuudessa ole ja rahat viedään Luxemburgin ja Sveitsin kautta Balille tms veroparatiisiin. Nordea on sotkussa myös Contant, Lindorff ja nyt Lowell ketjutuksen takana, jossa peritään vanhentuneita, olemattomia, jo maksettuja laskuja. Tilityksiä ei suorituksista saada asiakkaalle, vaikka mm. ulosoton kautta pystytään näyttämään paljonko rahaa on Lowellille tai Lindorffille maksettu ja vaikka tilityksen tekemättä jättäminen on suoraan Rikoslailla 28 luvun 4§ ja 5§ nojalla määritelty laittomaksi kavallukseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut