marttiissakainen

Sinipunaa pukkaa

 

Vaalit on käyty ja voittajat kukitettu. Pölyn laskeuduttua alkaa  karu arki pääsiäispyhien jälkeen. Antti Rinne pääsee sondeeraamaan hallituskokoonpanoa. Saattaisi olla hyödyksi ottaa oppia menneisyyden tapahtumista.

Huhujen mukaan "tavallisesti hyvin perillä" olevista lähteistä saadun " tiedon" mukaan sinipunahallituksesta sovittiin jo ennen vaaleja etelärannan ja pitkän sillan isojen poikien kesken.

Tulee  mieleen ns. kassakaappisopimus keskustan, kokoomuksen ja RKP:n kesken. Koivisto torpedoi kyseisen suunnitelman ja nosti pääministeriksi Suomen pankista kokoomuslaisen Harri Holkerin. Hallituksen tehtävänä oli hallitun rakennemuutoksen toteuttaminen Suomessa. Siitä tuli kuitenkin hallitsematon rakennemuutos. Nykyisellä presidentillä ei ole enää Koiviston valtaa ohjata hallituksen muodostamista. Halusta ei tiedetä.

Demokratian kannalta "kassakaappisopimukset " ovat tuhoisia. Siksi olisi toivottavaa, että  huhu olisi ennenaikainen ja liioiteltu.

Mikäli sinipunaa pukkaa, niin kaatunut sote menisi uusiksi ja maakuntahallinto joutuisi roskikseen. Ilman verotusoikeutta maakuntaitsehallinto olisi susi. Verrataanpa vaikka Ruotsiin ja Tanskaan.

"Hornettihankinnat" pitäisi ottaa uudestaan syyniin ja ajatella  enemmän Suomen puolustusta ja  työllistämistä. Köyhyyden kasvu, keskiluokan ahdinko ja valtion alati jatkuva velka kaipaa todella vakavaa huomiota ja toimia.  Valtiovarainministerin salkun haltijaksi tarvitaan jämäkkä talousmies tyyppiä Erkki Virtanen.

Maailmantalous on matkalla kohti syvenevää taantumaa, josta selviäminen vaatii Suomelta osaavan ja päätöskykyisen hallituksen.

Pöhötetyt vaalilupaukset on pantava syrjää, otettava järki käteen ja käärittävä hihat. Muut pohjoismaat ovat osoittaneet, että myös demarivetoinen hallitus saa tuloksia aikaan. Muistellaanpa vaikka entistä pääministeriä Göran Perssonia, josta kehittyi jämäkkä johtaja Ruotsille.

Onnea matkaan ketkä sitten tulevatkaan olemaankaan hallituksen salkunkantajia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näinköhän on Martti? Mielenkiintoiset neuvottelut tulemme varmasti näkemään. Piti oikein katsoa, että ketä Erkki Virtasta tarkoitat. Ilmeisesti entistä kansliapäällikköä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Erkki Virtanen oli alivaltiosihteeri Raimo Lailaksen aisapari ,kun kustannuksia leikattiin Lipposen hallituksen aikana. Valtiovarainministerinä toimi eräs Sauli Niinistö.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllähän nyt hyvät neuvot olisivat tarpeen ja varsinkin hyvät talousasiantuntijat. Harmi, ettei meistä Tähtiliikkestä päässyt kukaan mukaan vaikuttamaan.

Täällä on kaksi blogia, joiden mukaan, jos äänetenlaskenta olisi oikeudenmukainen suhteessa isoihin puolueisiin, olisimme saaneet yhden paikan.

http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274614-...

http://juholaatu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274619-e...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eiköhän tuo blogissa mainittu hallituskokoonpano ole todennäköinen ja jos ei ennalta sovittu niin ainakin asiasta on ennalta puhuttu. Keskustan tulos oli näkyvissä pitkään, eikä perussuomalaiset juurikaan yllättäneet. Tilanteesta epäilemättä oltiin huolissaan useammissakin vallan kammareissa. Pelikirjat lienee jo selvät. Mitä ne sisältävät onkin sitten aika mielenkiintoista. Mitenkähän takit kääntyy.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Onhan tuo sinipuna todennäköisin vaihtoehto. Rinne puhui jo ennen vaaleja koalitiosta demarit, kokoomus, vihreät ja vasemmistoliitto. Katsellaan nyt ensi syksyyn joko silloin seuraava mailmanlaajuinen talouslama alkaisi näyttää vahvempia merkkejä. Viimeistään 2021 lama on sanotaan yli 90 % todennäköisyydellä päällä. Silloin hallituksen tilanne todella punnitaan.

Sipilän hallituksesta voi jo sanoa kuten Holkerin hallituksesta, että se ei valmistautunut seuraavaan lamaan. Kansa saa mitä se ansaitsee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut